Autopano under Windows, generic crash dump analysis  

This forum is dedicated to Autopano Pro / Giga bug reports and features discussion.
Please read the posting rules before starting a topic!
User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

Autopano under Windows, generic crash dump analysis

by AlexandreJ » Fri Jan 27, 2012 9:39 am

Hi,

To be able to catch the Windows 7, 64bits browse bug, we setup a generic crash analysis scheme. It will work for any windows version and finally will also help us to find any generic crash not only the quoted one.

So how it works ?

WARNING : This method will only work if you have Autopano Pro or Giga above 2.6.2 RC1 ( version before were not ready for external crash analysis ).
Go here to download the latest version : http://www.kolor.com/download-autopano-panotour-panorama-virtual-tour-software.html

* Screenshot 1 : Autopano crash by doing some operation ( typically here, we try to find the windows 7, 64bits folder browser bug ).
DO NOT HIT CANCEL., Wait until windows has created the crash dump.

* Screenshot 2 : Appears after perhaps 1 minute only when he crash dump has been created.
Hit 'Display details' ( afficher les details in French )

* Screenshot 3 : details view
Look at the location where the crash dump has been created. Quite always : C:\User\$your_account\AppData\Local\Temp
There, copy the 3 "WER*" listed files to a new folder on desktop for example. Put them into a zip and send it to us. It will help us to find where the crash occured.

Then and only then, you can hit cancel ( Send the information, would send the issue to Microsoft, not us ).







no avatar
jeradg
Member
 
Posts: 99
Joined: Tue Jan 17, 2012 6:31 pm

by jeradg » Fri Feb 03, 2012 8:32 pm

I think this may be the same problem, but I'm not sure. I am now unable to render the panos, but just yesterday everything was working fine. I let it sit for 45 minutes (as I ate lunch) and it never gave me the ability to do as the images/instructions in this thread suggest.


Last edited by jeradg on Fri Feb 03, 2012 8:33 pm, edited 1 time in total.

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Sat Feb 04, 2012 9:53 am

Yes, normal, you are using 2.6.1. This generic crash analysis system has been introduced in 2.6.2 RC1 only.

no avatar
jeradg
Member
 
Posts: 99
Joined: Tue Jan 17, 2012 6:31 pm

by jeradg » Tue Feb 07, 2012 4:59 pm

I am now using 2.6.2 RC2. If I am unable to render any panos, is there a way to revert to 2.6 so I can complete my work?

Edit: It is now working. I need to do some testing to see if the additional problems (quality of panos) I am having are due to the update or something else I did.
Last edited by jeradg on Tue Feb 07, 2012 6:09 pm, edited 1 time in total.

no avatar
pavka
Member
 
Posts: 16
Joined: Sat Sep 11, 2010 12:37 pm

by pavka » Sat Mar 24, 2012 8:33 pm

how about problems like this

this is always when stiching more than 10 panorams

latest stable version /on previous there was NO problem at all/

Image


no matter i use o/c or default CPU settings.
Last edited by pavka on Sat Mar 24, 2012 8:37 pm, edited 1 time in total.

no avatar
pavka
Member
 
Posts: 16
Joined: Sat Sep 11, 2010 12:37 pm

by pavka » Sun Mar 25, 2012 3:47 pm

what next


http://imageshack.us/photo/my-images/256/apgcrap.png/


why this is dinal relase not beta???
Last edited by pavka on Sun Mar 25, 2012 3:51 pm, edited 1 time in total.

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Mon Mar 26, 2012 7:56 am

Do you confirm, you are using 2.6.2 final ?
Issue 1223 opened

no avatar
pavka
Member
 
Posts: 16
Joined: Sat Sep 11, 2010 12:37 pm

by pavka » Mon Mar 26, 2012 12:42 pm

as far i can see its final relase -

Image

if you want some bug report or smth just let me know how to generate it.


This could be problem with ram and swap file /i have disabled swap file/ and this is happend when i 30+ gb ram is used by APG
Last edited by pavka on Mon Mar 26, 2012 12:46 pm, edited 1 time in total.

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Mon Mar 26, 2012 12:46 pm

Okay. You definitively have OpenGL issue : "NVOGLDC invisible" => means you have an NVidia card and the opengl is not really operationnal.
Could you try to reinstall the graphic card drivers ?

BTW : it is not the right thread to post such answer. Post directly in your own.

no avatar
mackenzie24
New member
 
Posts: 1
Joined: Thu Oct 04, 2012 1:19 pm

by mackenzie24 » Wed Jan 16, 2013 4:13 pm

Sometimes, it is really needed to check that focal length provided by images and provided by XML are good and matching. In some case, you just don’t have any focal length. We added an easy way to do that directly in papywizard plugin.
Crash analysis system for Microsoft Windows.
Last edited by mackenzie24 on Wed Jan 16, 2013 4:13 pm, edited 1 time in total.
Today's Advertising Agencies Media Buying Agencies and marketing agencies are struggling to find their place with brands and the reason is simple. They haven't evolved with you - your limited time, demanding budget parameters, and increased internal expectations.


Return to Autopano bug & discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests