[APG beta 1 WinXP32 GPU] Repeatable crash - Move images  

Topics that are really interesting to convert into the wiki
no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14160
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

[APG beta 1 WinXP32 GPU] Repeatable crash - Move images

by mediavets » Sat Mar 14, 2009 11:09 am

Running in GPU mode.

In the Panorama Editor choose Move Images/Pano pan mode.

Zoom into the pano then move the pano around quickly using the mouse.

Program crashes out almost immediately.

This is consistently repeatable.

GPU is NVS290 with 256MB RAM. PC is Dell T3400, 4GB RAM, Q9300 quad-core CPU.

Image set is 8 x 6MP JPEGS shot with D40 with Nikkor 10.5mm FE.

Pano is spherical projection.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14160
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Sat Mar 14, 2009 8:49 pm

Update: I switched video cards changing from the NVS290 to a 8800GTS 320MB card.

FWIW this setup with latest Nvidia driver doesn't show this problem.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Sun Mar 15, 2009 11:33 am

Hum. Interesting. Seems a drivers issue ( That's realy my worth fear with GPU ... )

no avatar
GURL
Member
 
Posts: 2946
Joined: Tue Dec 06, 2005 1:57 pm
Location: Grenoble

by GURL » Sun Mar 15, 2009 12:35 pm

AlexandreJ wrote:Hum. Interesting. Seems a drivers issue ( That's realy my worth fear with GPU ... )

Could you devise a test where the features Autopano is using are verified ?

If this is not possible (too much work, that is) could you recommend an existing test program?
_ _ _

Pour certaine portions du programme non interactives (détection, rendu) ça pourrait être tout bêtement un projet à  télécharger, pour l'éditeur et ses commandes interactives là  c'est toi qui sait si c'est compliqué à  faire...

Si on multiplie le nombre de cartes par le nombre de drivers et par le nombre de version d'OS concernées (y'a au minimum 6 versions de Windows - 32 et 64 bits - XP, Vista et 7 - utilisées, ailleurs ça a pas l'air d'être plus simple) on peut prévoir que les soucis vont durer "un certain temps"!
Georges

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Mon Mar 16, 2009 11:36 am

The test in the general menu was that idea. But there's something we are still missing and we have to find out.

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Mon Mar 16, 2009 1:20 pm

You didn't get this bug since the driver upgrade ?

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14160
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Mon Mar 16, 2009 1:25 pm

AlexandreJ wrote:You didn't get this bug since the driver upgrade ?

IIRC I both changed graphics cards AND changed driver version.

If you like I could test both cards with latest Nvidia driver and see if problem persists with NVS290?

I certainly don't have this bug - although I do have other GPU related bugs - with latest NVidia driver and the MSI 8800GTS.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Mon Mar 16, 2009 1:55 pm

If you have time to check that, I would like to know if this driver issue is fixed for both hardware.

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14160
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Tue Mar 17, 2009 1:26 am

AlexandreJ wrote:If you have time to check that, I would like to know if this driver issue is fixed for both hardware.

I swapped back to the NVS290 and installed the latest Quadro graphics driver from Nvidia site:
182.08_quadro_winxp2k_international_whql.exe

I no longer have the crash issue with the NVS290 when in Move images mode with GPU enabled.

I think I must originally have been using the latest NVS290 driver offered by the Dell support site when I was experiencing the crashes I reported previously.

............

So in summary both my NVS290 and my MSI 8800GTS 320MB work correctly with APG beta 1 if using the latest Nvidia drivers, for Quadro and Geforce respectively.
Last edited by mediavets on Tue Mar 17, 2009 1:31 am, edited 1 time in total.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5911
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Tue Mar 17, 2009 8:38 am

Great. We'll document that because it will be of some use for others.


Return to Idea for documentation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest