Page 1 of 1

Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Tue Nov 19, 2013 11:11 pm
by sergestef
Peut-on placer un icon ou hotspot à l'endroit voulu sur l'écran, qui restera fix ?

Je m'explique, j'ai 2 panneaux aériens, un à 70m et l'autre au dessus à 200m. J'aimerais à la visite d'un panneau ou de l'autre, avoir une flèche ou un icon, qui indiquera au visiteur qu'il peut voir le projet à une hauteur différente. Cette icon ne doit pas se déplacer en même temps que le déroulement du panneau. Il doit être fix comme le menu.

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Tue Nov 19, 2013 11:29 pm
by mediavets
sergestef wrote:Peut-on placer un icon ou hotspot à l'endroit voulu sur l'écran, qui restera fix ?

Je m'explique, j'ai 2 panneaux aériens, un à 70m et l'autre au dessus à 200m. J'aimerais à la visite d'un panneau ou de l'autre, avoir une flèche ou un icon, qui indiquera au visiteur qu'il peut voir le projet à une hauteur différente. Cette icon ne doit pas se déplacer en même temps que le déroulement du panneau. Il doit être fix comme le menu.


Look at the Simple button plugin.

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Wed Nov 20, 2013 1:14 am
by sergestef
How can I manage to put the simple button on a panorama?

I set the simple button properties but I don't how to put on the panorama.

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Wed Nov 20, 2013 9:17 am
by mediavets
sergestef wrote:How can I manage to put the simple button on a panorama?

I set the simple button properties but I don't how to put on the panorama.


The Simple button is tour-wide rather than panorama-specific.

In other words a Simple button will appear on all panoramas in a tour.

The location/placement,appearance and size of the Simple button is determined in the Style section.

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Thu Nov 21, 2013 12:11 am
by sergestef
Is it possible that the icon is displayed on a single panorama, not all panorama?

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Thu Nov 21, 2013 9:54 am
by mediavets
sergestef wrote:Is it possible that the icon is displayed on a single panorama, not all panorama?


Not via the GUI.

Unfortunately, at present plugins are tour-wide and not panorama/scene-specific.

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Thu Nov 21, 2013 1:00 pm
by sergestef
Can we do it by xml?

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Thu Nov 21, 2013 1:59 pm
by benji33
You can simply add an event / action loaded with each panorama :

Into on of the xml add these lines and update them to do what you want (call show/hide action of a plugin, set visible false/true on a layer etc ... (need krpano script knowlegde) :

Code: Select all
<events name="panoramaSpecificEvent" onnewpano="panoramaSpecificAction" keep="true" />

<!-- verify if a plugin must be display for a scene -->
<action name="panoramaSpecificAction">
if(xml.scene == "pano1",
set(layer[MYPLUGINLAYER1].visible, false);
set(layer[MYPLUGINLAYER2].visible, false);
set(layer[MYPLUGINLAYER3].visible, true);
hideMY_PLUGIN();
);
if(xml.scene == "pano2",
set(layer[MYPLUGINLAYER1].visible, false);
set(layer[MYPLUGINLAYER2].visible, false);
set(layer[MYPLUGINLAYER3].visible, false);
showMY_PLUGIN();
);
if(xml.scene == "pano3",
set(layer[MYPLUGINLAYER1].visible, false);
set(layer[MYPLUGINLAYER2].visible, true);
set(layer[MYPLUGINLAYER3].visible, true);
showMY_PLUGIN();
);
if(xml.scene == "pano4",
set(layer[MYPLUGINLAYER1].visible, true);
set(layer[MYPLUGINLAYER2].visible, false);
set(layer[MYPLUGINLAYER3].visible, false);
hideMY_PLUGIN();
);
</action>


Be careful, Panotour Pro code is not defined for this kind of code injection, this kind of code can break some other scripts or events linked to some plugins.

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Thu Nov 21, 2013 3:12 pm
by sergestef
In wich xml I put this code "messages, skin or core"?

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Fri Nov 22, 2013 10:33 am
by benji33
Where you want, skin is included into main xml

Re: Comment placer un icon ou hotspot fix à l'écran

PostPosted: Fri Nov 22, 2013 1:22 pm
by sergestef
Thanks all for your help.