Does not start in Win10 after update to Built1607   [SOLVED] - View the solution

This forum is fully dedicated to Panotour / Panotour Pro bug reports as well as feature discussion.
no avatar
cuverysoon
New member
 
Topic author
Posts: 9
Likes: 3 posts
Liked in: 2 posts
Joined: Wed Dec 16, 2015 12:28 pm
Info

Does not start in Win10 after update to Built1607

by cuverysoon » Fri Oct 14, 2016 11:29 am

Help needed,

Panotour Pro worked perfectly on my Windows 10 Desktop PC. After updating to the Anniversary Built 1607 it crashes when starting. I have send the log via the Crashreporter.
When I go back to the previous Windows 10 built, it works again.

Has anyone a solution? Much appreciated.

User avatar
Annis
Kolor Team
 
Posts: 5894
Likes: 757 posts
Liked in: 420 posts
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:47 pm
Location: France
Info

Re: Does not start in Win10 after update to Built1607

by Annis » Fri Oct 14, 2016 12:37 pm

See the first two entries in Panotour's troubleshooting on Windows: http://www.kolor.com/wiki-en/action/vie ... On_Windows

no avatar
cuverysoon
New member
 
Topic author
Posts: 9
Likes: 3 posts
Liked in: 2 posts
Joined: Wed Dec 16, 2015 12:28 pm
Info

Re: Does not start in Win10 after update to Built1607

by cuverysoon » Fri Oct 14, 2016 12:45 pm

Hi Annis,

I read these possible solutions before posting. I do not use Lavasoft. I even booted windows in safe mode after the update, but Panotour does not start. And as I wrote in my first post, Panotour started perfectly on the Windows built before 1607. I did not change any of the installed software.
When returning to the previous built, Panotour starts perfectly. So, in my opinion, other software cant be the reason
as mentioned in your solutions.

All the best

Mike

User avatar
Annis
Kolor Team
 
Posts: 5894
Likes: 757 posts
Liked in: 420 posts
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:47 pm
Location: France
Info

Re: Does not start in Win10 after update to Built1607

by Annis » Fri Oct 14, 2016 12:51 pm

I'm on Windows 10 latest build and don't have the issue.

What e-mail did you send the crash report in with, I can't find any with the one you used for your forum account (you can PM me the e-mail address).

User avatar
Annis
Kolor Team
 
Posts: 5894
Likes: 757 posts
Liked in: 420 posts
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:47 pm
Location: France
Info

Re: Does not start in Win10 after update to Built1607  [SOLVED]

by Annis » Fri Oct 14, 2016 3:13 pm

Thanks for the PM, we managed to find your crash reports, which are caused by "LavasoftTcpService64" in the report, so you have some Lavasoft product installed on your computer.

Lavasoft products are often bundled with other thirdparty software, could have installed without you noticing like any type of Malware.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lavasoft
Lavasoft is now used to hide hard-to-uninstall programs into third-party software to trick the users in installing them, like in the K-Lite Codec Pack, and the Lavasoft Web Companion changes your browser home page without asking first.

no avatar
cuverysoon
New member
 
Topic author
Posts: 9
Likes: 3 posts
Liked in: 2 posts
Joined: Wed Dec 16, 2015 12:28 pm
Info

Re: Does not start in Win10 after update to Built1607

by cuverysoon » Fri Oct 14, 2016 3:42 pm

Ok thank you. I will see what I can find.
Have a nice weekend.

Annis likes this post.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests