Is it to big ?  

This forum is fully dedicated to Panotour / Panotour Pro bug reports as well as feature discussion.
no avatar
rruiz
Member
 
Posts: 81
Joined: Fri May 03, 2013 1:52 am

Is it to big ?

by rruiz » Thu Aug 07, 2014 11:34 pm

I am at the end of the pre-project, but I need two clics to reload the tour in order to run.
www.perproyectos.com/africam
at my computer, as soon as it opens, is more less quick.

I tried to load small images to the project. The sizes are:

>> As an example, a picture property is: 1024x576 and 381 KB
>> Folder with the tour is 250 MB
>> file for Panotourviewer is 229 MB

Can this be considered a big tour?
I have see other tours with more pictures like mine.
I am concern. If the final project is approved, will contain more pics. Actually this project is maybe 1/3 of the real project.

What can you recommend me?

Thanks anticipated

Roberto
Attachments
a_pano_animales_11.jpg

User avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 3051
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France

Re: Is it to big ?

by benji33 » Tue Aug 12, 2014 10:01 am

Each 1024x576 panorama represent an amount of 4.5Mo in multi-resolution so if you have many panoramas, the 200 Mo seems good.

For instance I've a tour with 6 panoramas in multi-resolution for 300Mo.

Biggest users tours seen on this forum are 300-400 panoramas for many Go of data.

no avatar
rruiz
Member
 
Posts: 81
Joined: Fri May 03, 2013 1:52 am

Re: Is it to big ?

by rruiz » Tue Aug 12, 2014 7:37 pm

On another computer running the tour on the web the error is:
Connection timeout while making map API call. Try to reload the page.

The error seams to be uploading :
gallerybarforasinglepano

The point is that after trying to upload 2 or 3 times, finally the tour runs smooth without issues !

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14285
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: Is it to big ?

by mediavets » Tue Aug 12, 2014 8:42 pm

rruiz wrote:On another computer running the tour on the web the error is:
Connection timeout while making map API call. Try to reload the page.


That relates to a panotour maps plugin call.

no avatar
rruiz
Member
 
Posts: 81
Joined: Fri May 03, 2013 1:52 am

Re: Is it to big ?

by rruiz » Thu Aug 14, 2014 2:50 am

Finally I re-create all the tour (new name, new folder):
http://www.perproyectos.com/africam/

My lessons learned are:
- all the flat pictures less than 1,000 bytes
- all the panos less than 4,000 bytes
- remove audio and create the narrations within Soundcloud

Still the issue is that I need to reload within Crome 3 or 4 times the tour until it loads complete.

Guys is it normal? The tour is 94 MB

Regards

NOTE: Or the issue is my internet conection??

User avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 3051
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France

Re: Is it to big ?

by benji33 » Thu Aug 14, 2014 10:18 am

Can't view your tour ! Too long delay to serve the page.
Seems that your hosting is not very good for international bandwidth.

Capture.PNG
Capture.PNG (5.63 KiB) Viewed 249 times

no avatar
rruiz
Member
 
Posts: 81
Joined: Fri May 03, 2013 1:52 am

Re: Is it to big ?

by rruiz » Sat Aug 16, 2014 2:10 am

Well I reviewed what I have at my web page:
20 GB on hard drive and 100 GB for monthly transfer (good or no? I don´t know. I only handle panos within this space and not so much movement).
I am not an expert guy so I consulted a friend that knows about computers.
He reviewed my pano script and said that has instructions that come and go <> come and go , in regards of the pics at the small galleries.
Do I need to change the order of the Plugins/smallgalleryforasinglepano within the Workspace to the top? Currently all of them are at the bottom of all the plugins...

Thanks for the help

Roberto
Do you want to take a look? Here is the project:
https://drive.google.com/file/d/0B2icka ... sp=sharing

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14285
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: Is it to big ?

by mediavets » Sat Aug 16, 2014 8:16 am

rruiz wrote:Finally I re-create all the tour (new name, new folder):
http://www.perproyectos.com/africam/

My lessons learned are:
- all the flat pictures less than 1,000 bytes
- all the panos less than 4,000 bytes
- remove audio and create the narrations within Soundcloud

Still the issue is that I need to reload within Crome 3 or 4 times the tour until it loads complete.

Guys is it normal? The tour is 94 MB

Regards

NOTE: Or the issue is my internet conection??


There appears to be a problem with the performance of your web host.

I have tried to view your tour twice from the UK - on separate days - and both times I got this:
Attachments
1ptp-timeout.jpg


Return to Panotour bugs & discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron