[SOLVED] No hotlinks for web address?  

Share your tips and tricks here or get help with any Panotour 2.0 problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
ERR
Member
 
Posts: 95
Joined: Tue Apr 08, 2014 8:28 pm

[SOLVED] No hotlinks for web address?

by ERR » Wed Apr 16, 2014 10:10 pm

I have been looking all over the documentation and web but can't see how I can link a polygon or point hotspot
to a url? The only link it will make is to another pano : Action Parameters only displays "a panorama".

I am trying to design this tour so when a client clicks on a specific hotspot another (separate) web page will open.
I would expect that picking the type of link I want would appear in the "Action Parameters"?

I'm sure this is available but am overlooking it.

I'm in the middle of evaluation and if this doesn't allow me to link a hotspot to a url then I'm "in trouble".

Thank you for your help

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14285
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: No hotlinks for web address?

by mediavets » Wed Apr 16, 2014 10:39 pm

ERR wrote:I have been looking all over the documentation and web but can't see how I can link a polygon or point hotspot
to a url? The only link it will make is to another pano : Action Parameters only displays "a panorama".

I am trying to design this tour so when a client clicks on a specific hotspot another (separate) web page will open.
I would expect that picking the type of link I want would appear in the "Action Parameters"?

I'm sure this is available but am overlooking it.

I'm in the middle of evaluation and if this doesn't allow me to link a hotspot to a url then I'm "in trouble".

Thank you for your help

Configure an instance of the Point style in the Style section with the appropriate action - screenshot 1.

Then in the Tour section add a hotspot in the Hotspot Editor, associate it with the Point style you created, finally configure the Hotspot properties appropriately - screenshot 2.
Attachments
1ptp2-opensitestyle.jpg
2-ptp2-opensitestyle.jpg

User avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 5096
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia

Re: No hotlinks for web address?

by Destiny » Thu Apr 17, 2014 12:33 am

Hi.. You can do two things.. As Andrews suggest, which will open a new browser window or you can link a hotspot to a Kolor Website Box and keep the web page within the Tour..

http://www.destinyvirtualtours.com/PTPV ... teBox.html

Destiny..

no avatar
ERR
Member
 
Posts: 95
Joined: Tue Apr 08, 2014 8:28 pm

Re: No hotlinks for web address?

by ERR » Thu Apr 17, 2014 12:48 am

Many thanks for this help! I like the website box...SOLD!!!!

no avatar
albena1
New member
 
Posts: 2
Joined: Mon May 05, 2014 12:58 pm
Location: Limerick, IE

Re: No hotlinks for web address?

by albena1 » Mon May 05, 2014 1:25 pm

I made all of the instructions above - doesn't work. Hotlink for web (any hotlinks for outside web), logo in nadir - doesn't work.

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14285
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: No hotlinks for web address?

by mediavets » Mon May 05, 2014 1:29 pm

albena1 wrote:I made all of the instructions above - doesn't work. Hotlink for web (any hotlinks for outside web), logo in nadir - doesn't work.

Welcome to the forum...

Which version of PT/PTP are you using and with which operating system?

Which browser are you using to view the tour?

Are you viewing the tour online or offline?

If offline, are you using the View last built tour... button in PTP 2.x or an offline web server?

no avatar
albena1
New member
 
Posts: 2
Joined: Mon May 05, 2014 12:58 pm
Location: Limerick, IE

Re: No hotlinks for web address?

by albena1 » Mon May 05, 2014 1:50 pm

Hi,

Thanks for the questions - they explain in.
I checked the panorama on my computer (Maverick 10.9.2, PTP 2.1) when I moved it to the server - everything works :)

Thanks a lot :)

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14285
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: No hotlinks for web address?

by mediavets » Mon May 05, 2014 2:19 pm

albena1 wrote:Hi,

Thanks for the questions - they explain in.
I checked the panorama on my computer (Maverick 10.9.2, PTP 2.1) when I moved it to the server - everything works :)

Thanks a lot :)


OK.

This is probably worth reading:

http://www.autopano.net/wiki-en/action/ ... ur_offline


Return to Using Panotour / Panotour Pro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests