PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch   [SOLVED] - View the solution

This forum is fully dedicated to Panotour / Panotour Pro bug reports as well as feature discussion.
no avatar
Xander Berkenhagen
Member
 
Posts: 167
Joined: Tue Oct 01, 2013 12:54 am

PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch  [SOLVED]

by Xander Berkenhagen » Tue Apr 15, 2014 12:28 am

Using the mac version.

I can't get any nadir patches anymore.

User avatar
bdd
Kolor Team
 
Posts: 1775
Joined: Tue Jan 18, 2011 4:05 pm

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by bdd » Tue Apr 15, 2014 8:30 am

Xander Berkenhagen wrote:Using the mac version.

I can't get any nadir patches anymore.


We reproduced this bug, and we opened the issue 3419 about it.

Gérald

no avatar
shop360
Member
 
Posts: 18
Joined: Wed Apr 17, 2013 10:45 pm

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by shop360 » Fri Apr 18, 2014 6:53 pm

any idea when this will be fixed? need to patch nadir for some clients right now..
pretty crucial point considering theres a giant black hole in the middle :P

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14288
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by mediavets » Fri Apr 18, 2014 7:12 pm

shop360 wrote:any idea when this will be fixed? need to patch nadir for some clients right now..
pretty crucial point considering theres a giant black hole in the middle :P

Would a nadir logo be a workaround?

no avatar
mmu
New member
 
Posts: 3
Joined: Tue May 06, 2014 12:59 am

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by mmu » Tue May 06, 2014 1:15 am

Hi,

Have similar issue, the nadir property is not available in Panotour Pro V2.0.1. Am running MACOSX 10.6.8.

How do I restore the nadir property?
Attachments
Screen shot 2014-05-06 at 10.14.00 AM.png
Panorama properties

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14288
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by mediavets » Tue May 06, 2014 6:12 am

mmu wrote:Hi,

Have similar issue, the nadir property is not available in Panotour Pro V2.0.1. Am running MACOSX 10.6.8.

How do I restore the nadir property?


It is a known bug in Mac version:
viewtopic.php?f=92&t=22140&p=141929#p140628

Consider using a Logo plugin at the nadir as a workaround.

User avatar
bdd
Kolor Team
 
Posts: 1775
Joined: Tue Jan 18, 2011 4:05 pm

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by bdd » Tue May 06, 2014 8:15 am

mediavets wrote:
mmu wrote:Hi,

Have similar issue, the nadir property is not available in Panotour Pro V2.0.1. Am running MACOSX 10.6.8.

How do I restore the nadir property?


It is a known bug in Mac version:
viewtopic.php?f=92&t=22140&p=141929#p140628



This issue is fixed in the 2.1 version.

Is your panorama a real full sphere : 360°x180° ?

Gérald

no avatar
mmu
New member
 
Posts: 3
Joined: Tue May 06, 2014 12:59 am

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by mmu » Tue May 06, 2014 9:54 am

Hi Gerald,

Thanks for your quick reply.

It's essentially a full sphere 360x180, shot using a Gigapan tripod head. Just the black hole at the bottom to patch.

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14288
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by mediavets » Tue May 06, 2014 10:15 am

mmu wrote:Hi Gerald,

Thanks for your quick reply.

It's essentially a full sphere 360x180, shot using a Gigapan tripod head. Just the black hole at the bottom to patch.


'Essentially?

Either the image has an aspect ratio of 2:1 and a field of view of 360x180 or it doesn't.

If it doesn't the nadir patch option is not available.

no avatar
mmu
New member
 
Posts: 3
Joined: Tue May 06, 2014 12:59 am

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by mmu » Wed May 07, 2014 3:16 am

The image is 29813 x 13852px.

Nadir option was available to me with the same image in Panotour Pro 1.8.

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14288
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: PTP 2.1 RC Bug Nadir Patch

by mediavets » Wed May 07, 2014 6:30 am

mmu wrote:The image is 29813 x 13852px.

Nadir option was available to me with the same image in Panotour Pro 1.8.


I think you are mistaken.


Return to Panotour bugs & discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest