Page 1 of 2

Floor plan not visible

PostPosted: Mon Oct 21, 2013 4:21 pm
by almog123
hello
no matter how much i tried i cant see the floorplan that i have in my project. i tried everything and its not display it.. what can i do?
thank you.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Mon Oct 21, 2013 4:22 pm
by benji33
Used the "View last build tour" green button of Panotour ?

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Mon Oct 21, 2013 11:46 pm
by almog123
can you be more specific please?

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 8:05 am
by benji33
This icon.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 11:07 am
by almog123
when i click it i get the message "no available tour found"
the floor plan is not visible after publish.. not in the project file

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 11:54 am
by benji33
Build project before then use the "View last build tour" button after.
Is it possible to have screenshots of your interface for floorplan settings.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 12:17 pm
by almog123
its look like that
thank you

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 12:41 pm
by benji33
Seems good, is it possible to send me the project .kpt file only to test your project. Thanks.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 12:55 pm
by almog123
:)

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 1:49 pm
by benji33
After a try your project is working in my case an all my browsers.

Build then use the 'View last build' button. Try to clean browser cache before use the button.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 2:35 pm
by seriousGeorge
I can confirm that. No matter if pressing build and than view last build. Also cleared Cache of course and opened the URL in secondary browser, no tour was opened before. The floor plan is simply not showing up.

Edit: The same goes for the social menu by the way (also tried "start opened" for both floor plan and social menu)

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 8:36 pm
by tamiro
i'm having the same problem
it's woke fine with beta 1

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 8:56 pm
by mediavets
tamiro wrote:i'm having the same problem
it's woke fine with beta 1


If you are working (with beta 2) on a tour originally created in beta 1 then you should try removing and replacing all plugins.

..........

What OS and browser are you using?

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 8:58 pm
by tamiro
no
it's a new tour

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Wed Oct 23, 2013 8:30 am
by benji33
Is it possible to have an online URL for tests please ?
Thanks in advance.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Wed Oct 23, 2013 10:12 am
by seriousGeorge
I narrowed it down. The floor plan is only visible if I don't start the project html file through the localhost URL. Just doubleclicking the html File out of Windows-Explorer and the floor plan is shown fine (as is the social menu).

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Wed Oct 23, 2013 10:25 am
by benji33
seriousGeorge & tamiro : which is your OS and browser please ?

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Wed Oct 23, 2013 10:38 am
by seriousGeorge
Windows 8 64 Bit
Floorplan is shown or not in...

IE10:
localhost url: no
from windows explorer: yes
floorplan title: displayed correctly

Chrome (latest):
localhost url: no
from windows explorer: no

Firefox (22):
localhost url: yes
from windows explorer: yes
floorplan title: says "undefined"

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Wed Oct 23, 2013 8:24 pm
by tamiro
Windows 7 64 Bit
Floorplan is shown or not in...


Firefox (22):
localhost url: no
from windows explorer: no

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Thu Oct 24, 2013 8:47 am
by benji33
seriousGeorge, tamiro thanks for reports.

Is it possible to test again with Chrome and/or Firefox with debug console opened.

In Chrome type F12 to open the console and go to console tab before reloading the project.
In Firefox use Ctrl+Shift+K to open the console and refresh the project.

Do you have error(s) (in red) in the console ?
If yes you can send me informations here.

You can also go to the Network tab of this tool to see if a ressource is not loaded.

Thanks again.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Thu Oct 24, 2013 9:15 am
by seriousGeorge
I just wanted to fill in the information you need, when I realised that it is working now in IE/FF/Chrome, both through localhost and directly opened from windows explorer.

I made heavy changes to the tour, renamed panos and deleted obsolete files manually (most of the files in the build folder) and rebuild it. I also changed the floorplan several times. That said, I can't reproduce which file(s) where affected before that, for the odd floorplan behaviour.

I'll continue watchting that closley though, as I'm about to change the plan and tour again several times.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Thu Oct 24, 2013 9:21 am
by mediavets
seriousGeorge wrote:I just wanted to fill in the information you need, when I realised that it is working now in IE/FF/Chrome, both through localhost and directly opened from windows explorer.

I made heavy changes to the tour, renamed panos and deleted obsolete files manually (most of the files in the build folder) and rebuild it. I also changed the floorplan several times. That said, I can't reproduce which file(s) where affected before that, for the odd floorplan behaviour.

I'll continue watching that closely though, as I'm about to change the plan and tour again several times.


After a major edit I always like to build the tour into a new folder to avoid possibly ending up with redundant files.

I use Extended save as... too so as only to retain current project source material.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Thu Oct 24, 2013 9:28 am
by benji33
Yes mediavets it's a good workflow, but we have to be able to work into the same directory without problem to be complient with majority of users. So seriousGeorge if the problem appears again, you can populate this post with errors.

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 9:06 pm
by tamiro
hi all

i hvae rebild the tour in a new project and still
the floor plan is not working at all
is i'm tring to see it not through PTP it dose not work

Re: Floor plan not visible

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 9:12 pm
by mediavets
tamiro wrote:hi all

i hvae rebild the tour in a new project and still
the floor plan is not working at all
is i'm tring to see it not through PTP it dose not work


If you are trying to view locally (not online) the Flash version of a tour then you should use the View last built tour... button in PTP 2.x to ensure all features work correctly.