[Beta 1] Panorama Menu Font size  

This forum is fully dedicated to Panotour / Panotour Pro bug reports as well as feature discussion.
no avatar
scoopz
Member
 
Posts: 61
Joined: Mon Nov 28, 2011 12:51 pm

[Beta 1] Panorama Menu Font size

by scoopz » Tue Oct 08, 2013 5:41 pm

I don't seem to be able to choose a font size for the panorama menu text.
I can click to select a different font and the preview correctly updates to the chosen font but if I select a different size the preview always remains the same. See below having selected Arial size 6 and then size 72, the preview stays the same.
Image
Image
If I then click ok and go back into the font selection page it always reverts back to font size 10.
Image

I've been having difficulty in making a the panorama menu fit on mobile devices without spilling onto two rows. I eventually removed a group and gave the existing groups shorter names. This made it fit on a single line on an iPhone but still spills onto two lines on an android handset. There also appears to be too much space between group titles in the menu on an iOS device even though button space is set to 0 pixels. I'm guessing font and button space refer to desktop versions and iOS verions of the menu are different?
Image
Test System Spec: 15" Retina MacBook Pro, 2.7GHz i7, 16GB RAM, 768GB SSD, OS X 10.8.5

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14178
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: [Beta 1] Panorama Menu Font size

by mediavets » Tue Oct 08, 2013 5:48 pm

scoopz wrote:I don't seem to be able to choose a font size for the panorama menu text.
I can click to select a different font and the preview correctly updates to the chosen font but if I select a different size the preview always remains the same. See below having selected Arial size 6 and then size 72, the preview stays the same.


The preview font size changes for me with PTP 2.0 beta 1 on Windows XP 32-bit OS.
Attachments
1-ptp2b1-panoramamenu-fontsize.jpg
1-ptp2b1-panoramamenu-fontsize.jpg (158.97 KiB) Viewed 358 times

no avatar
scoopz
Member
 
Posts: 61
Joined: Mon Nov 28, 2011 12:51 pm

Re: [Beta 1] Panorama Menu Font size

by scoopz » Tue Oct 08, 2013 6:48 pm

So i had a look in the projectname_skin.xml file and it was correctly changing the font name but the size values were getting set to "-1" not the selected font size. If I edit the .xml and enter size '9' then it correctly displays at size 9.

Code: Select all
<option name="item_out_border_radius" value="0" type="int" />
      <option name="item_out_bg_color" value="000000" type="string" />
      <option name="item_out_bg_alpha" value="1" type="float" />
      <option name="item_out_font_color" value="ffffff" type="string" />
      <option name="item_out_font_family" value="Arial" type="string" />
      <option name="item_out_font_size" value="-1" type="int" />
      <option name="item_out_font_weight" value="normal" type="string" />
      <option name="item_out_font_style" value="normal" type="string" />
Test System Spec: 15" Retina MacBook Pro, 2.7GHz i7, 16GB RAM, 768GB SSD, OS X 10.8.5

User avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 5006
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia

Re: [Beta 1] Panorama Menu Font size

by Destiny » Tue Oct 08, 2013 9:13 pm

This is a Mac issue for some time now..

Destiny....

User avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 2807
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France

Re: [Beta 1] Panorama Menu Font size

by benji33 » Wed Oct 09, 2013 7:31 am

Yes, it's a known issue on MacOS only referenced under #1996 in our bugs list.

For the Panorama Menu a task is opened to make responsive design on html5 plugins, with a better compatibility for mobiles devices.
Panorama Menu is not designed to make menu with a lot of groups and panoramas.


Return to Panotour bugs & discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest