Popup Text Window  

Share your tips and tricks here or get help with any Panotour 2.0+ problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
User avatar
signmaster
Member
 
Topic author
Posts: 289
Likes: 52 posts
Liked in: 36 posts
Joined: Thu Aug 21, 2008 1:55 pm
Location: Swan Hill, Australia
Info

Popup Text Window

by signmaster » Tue May 31, 2016 3:23 pm

Is there a plugin available that will open a text window when a hotspot is clicked?
Steve

User avatar
Annis
Kolor Team
 
Posts: 6062
Likes: 801 posts
Liked in: 444 posts
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:47 pm
Location: France
Info

Re: Popup Text Window

by Annis » Tue May 31, 2016 3:25 pm

You could either use a description (spot description) or a website box and display a local html file.

User avatar
signmaster
Member
 
Topic author
Posts: 289
Likes: 52 posts
Liked in: 36 posts
Joined: Thu Aug 21, 2008 1:55 pm
Location: Swan Hill, Australia
Info

Re: Popup Text Window

by signmaster » Tue May 31, 2016 11:57 pm

Thanks Annis
I have tried both of them but I need the box to open by clicking on a hotspot. The reason for that is there will be quite a number of hotspots on an image that will require a text box to pop up when clicked. May not be possible?
One solution I have thought of is using the picture hotspot and create an image with the necessary text but this may not work well on all screen sizes?
Steve

no avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 7883
Likes: 6 posts
Liked in: 228 posts
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia
Info

Re: Popup Text Window

by Destiny » Wed Jun 01, 2016 1:10 am

Hi... You can add a Description to a Hotspot.. As many as you like.. As long as you do not have them arrive animated, you can set the Description to auto close on opening a new Description.. Just add the Description Plugin, set the parameters, then asking a Hotspot to the Description.. Each time you add a Hotspot to the Tour an new Description option will be available to add text to... or you can add an image via message xml hand coding..

Destiny...

User avatar
signmaster
Member
 
Topic author
Posts: 289
Likes: 52 posts
Liked in: 36 posts
Joined: Thu Aug 21, 2008 1:55 pm
Location: Swan Hill, Australia
Info

Re: Popup Text Window

by signmaster » Wed Jun 01, 2016 2:34 am

Thanks Destiny
That was most helpful. I am not familiar with xml coding, do you have a link with some instructions?
Steve

no avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 7883
Likes: 6 posts
Liked in: 228 posts
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia
Info

Re: Popup Text Window

by Destiny » Wed Jun 01, 2016 3:27 am

Add some text in the Description so you can recognise the exact line of code in the Message xml..

Then edit it to something like this..

<data name="en_pano9_description"><![CDATA[<img src="full url of your image" width="400" height="300" />]]></data>

Destiny...

no avatar
aircamera
Member
 
Posts: 120
Likes: 0 post
Liked in: 2 posts
Joined: Sat Jul 21, 2012 1:00 pm
Info

Re: Popup Text Window

by aircamera » Wed Jun 01, 2016 8:21 pm

Hi !
I was wondering about the same question.
I'm using pano descriptions for a tour, and a custom simple button makes it appear on left bottom corner or disappear. It works well and I'm happy.
Now, I would like a second button in the menu that displays a second text window. So I created this button, added another description zone on top right corner.
Of course, when I click on the second button, the second window displays the same text than the first one : the pano description. I would like to change this text...

Inside skin.xlm I see this :
Code: Select all
<action name="showDescription_description1">
   if(ptplugin[description1].canStart,
      set(ptplugin[description1].descID, get(scene[get(xml.scene)].descriptionid));
      if(ptplugin[description1].descID == null,
         set(ptplugin[description1].descID, "");
      );
      if(ptplugin[description1].descID != "",
         openDescription_description1();
      ,
         hideKolorArea_description1(false);
      );
      set(ptplugin[description1].startMethod, "");
   );
</action>


How can I change "get(scene[get(xml.scene)].descriptionid)" with my own text ?

no avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 7883
Likes: 6 posts
Liked in: 228 posts
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia
Info

Re: Popup Text Window

by Destiny » Thu Jun 02, 2016 7:15 am

Sorry to say, you cannot.. I put in for a feature request a while back... You can only auto replace the Description box where no animation has been added... Then it works well..

Destiny...

User avatar
Annis
Kolor Team
 
Posts: 6062
Likes: 801 posts
Liked in: 444 posts
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:47 pm
Location: France
Info

Re: Popup Text Window

by Annis » Thu Jun 02, 2016 8:02 am

@aircamera, use a website box to display your text in this case, as a scene can only have one description and buttons do not have descriptions.

no avatar
aircamera
Member
 
Posts: 120
Likes: 0 post
Liked in: 2 posts
Joined: Sat Jul 21, 2012 1:00 pm
Info

Re: Popup Text Window

by aircamera » Thu Jun 02, 2016 11:11 am

use a website box to display your text in this case


Thank you for your help.
I will give it a try...

We need this custom text box in the future...

User avatar
Annis
Kolor Team
 
Posts: 6062
Likes: 801 posts
Liked in: 444 posts
Joined: Mon Aug 12, 2013 12:47 pm
Location: France
Info

Re: Popup Text Window

by Annis » Thu Jun 02, 2016 1:00 pm

You can display anything you want in a website box, so you can add an html file to your tour's data files with all the custom text, images, links, etc that you want.

no avatar
aircamera
Member
 
Posts: 120
Likes: 0 post
Liked in: 2 posts
Joined: Sat Jul 21, 2012 1:00 pm
Info

Re: Popup Text Window

by aircamera » Thu Jun 02, 2016 1:02 pm

I'm trying it right now. Indeed, that's pretty cool !

no avatar
mgarnier
New member
 
Posts: 5
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Mon Jul 11, 2016 3:47 pm
Info

Re: Popup Text Window

by mgarnier » Tue Jul 12, 2016 2:33 pm

Destiny wrote:Add some text in the Description so you can recognise the exact line of code in the Message xml..

Then edit it to something like this..

<data name="en_pano9_description"><![CDATA[<img src="full url of your image" width="400" height="300" />]]></data>

Destiny...


@destiny: can i also add text and an image in the same Description? I tried your code (screenshot) but it can not display the image. do you maybe know why?

Thanks for your response.
Attachments
Bildschirmfoto 2016-07-12 um 15.31.40.png
Bildschirmfoto 2016-07-12 um 15.31.07.png

no avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 7883
Likes: 6 posts
Liked in: 228 posts
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia
Info

Re: Popup Text Window

by Destiny » Tue Jul 12, 2016 10:48 pm

Hi... Yes, you can add Text and and Image in the same Description box.. I can see your url is Users.. that means the image is on your system.. You need to upload it to your sever and provide the full remote url..

Destiny...


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests