Slow loading and bad drag !!  

Share your tips and tricks here or get help with any Panotour 2.0+ problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Mon Sep 01, 2014 6:35 pm

Hello there! I make a project with only 4 panoramic and loading is slow, what is the problem? Again .. the load is slow! It begins with a black screen and takes several seconds to load. Another thing, dragging the mouse is not smooth and soft, has some small jumps! It is essential for me to solve these two problems! I hope the responses of Kolor team!

Thank you!

Eddie

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by mediavets » Mon Sep 01, 2014 7:46 pm

Eddie wrote:Hello there! I make a project with only 4 panoramic and loading is slow, what is the problem? Again .. the load is slow! It begins with a black screen and takes several seconds to load. Another thing, dragging the mouse is not smooth and soft, has some small jumps! It is essential for me to solve these two problems! I hope the responses of Kolor team!

Thank you!

Eddie


It would help if we could view the tour!

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Mon Sep 01, 2014 9:04 pm

Sorry, the company does not allow me to show it!

If it helps, I give you information about the weight of pictures: 1 pano: 9,41mb, 2 pano: 6,06mb, 3 pano: 7.70 mb, 4 pano: 8,53mb..

What do you think?

Eddie

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by mediavets » Mon Sep 01, 2014 9:12 pm

Eddie wrote:Sorry, the company does not allow me to show it!

If it helps, I give you information about the weight of pictures: 1 pano: 9,41mb, 2 pano: 6,06mb, 3 pano: 7.70 mb, 4 pano: 8,53mb..

What do you think?

Eddie

Are you generating multi-res. tours?

Are you creating both Flash and HTML5 tours?

Which browser are you using to view the tour and on which OS?

Are you viewing from local disk or from a remote server?

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Mon Sep 01, 2014 9:54 pm

Are you multi-res. Generating tours?
NO
Are you creating Both Flash and HTML5 tours?
Yes
Which browser are you using to view the tour and on Which OS?
Firefox, Chrome, Explorer. Windows 7 64-bit
Are you viewing from the local disk or from a remote server?
Remote Server! From a local disk does not take long!

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by mediavets » Mon Sep 01, 2014 10:16 pm

Eddie wrote:Are you multi-res. Generating tours?
NO
Are you creating Both Flash and HTML5 tours?
Yes
Which browser are you using to view the tour and on Which OS?
Firefox, Chrome, Explorer. Windows 7 64-bit
Are you viewing from the local disk or from a remote server?
Remote Server! From a local disk does not take long!


Why no multi-res.?

What real world bandwidth does your net connection provide?

What plugins are you using in the tour?

Does the performance change if you force the tour to HTML5 rather than Flash?

See: http://www.autopano.net/wiki-en/action/ ... desktop%29

User avatar
bdd
Kolor Team
 
Posts: 2802
Likes: 14 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Tue Jan 18, 2011 4:05 pm
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by bdd » Tue Sep 02, 2014 8:38 am

Eddie wrote:Are you multi-res. Generating tours?
NO

Bad idea.
Keep the multi resolution if you want a quick load.
But avoid Little planet effect.

Eddie wrote:Are you creating Both Flash and HTML5 tours?
Yes

If you are using some HTML5 plugins, avoid flash, to have a smooth navigation.

Gérald

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Tue Sep 02, 2014 7:03 pm

Why not multi-res.?
Sorry, I'm new to the program and had not realized he had generated with multi resolution. Then I used multiresolution yes! But the image resolution is not high! Equirectangular: 5340x2670

What does your real-world bandwidth Provide net connection?
1,88Mbps

What plugins are you using in the tour?
gallery photos, floor plan, web video box, website box, menu, sound, description, spot video control bar.

Does the performance change if you force the tour to HTML5 rather than Flash?
Yes, I added (?Html5=only) and load is fast, dragging the mouse slower, not very fuid ..

A pre black images appear before charging is complete, it can be removed?

Gérald! Sorry, but what are the plugins made ​​in html5?

Now I'm having another problem .. I can not open the project! from bad to worse! I sent the report file to support@autopano.net
Attachments
image.jpg
Last edited by Eddie on Tue Sep 02, 2014 7:46 pm, edited 4 times in total.

User avatar
gabriel
Member
 
Posts: 210
Likes: 15 posts
Liked in: 13 posts
Joined: Wed Nov 02, 2011 10:54 pm
Location: Vernouillet (78) - France
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by gabriel » Tue Sep 02, 2014 7:08 pm

If they're is a lot or big files of music, it can slow down the loading too ...

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Tue Sep 02, 2014 7:16 pm

There are two songs or sounds, one of 774kb and other 8,76mb!

Eddie
Last edited by Eddie on Tue Sep 02, 2014 7:26 pm, edited 1 time in total.

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Tue Sep 02, 2014 7:23 pm

Reduce cubic images (2048x2048) found in html5 folder, can help?

Eddie

User avatar
gabriel
Member
 
Posts: 210
Likes: 15 posts
Liked in: 13 posts
Joined: Wed Nov 02, 2011 10:54 pm
Location: Vernouillet (78) - France
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by gabriel » Tue Sep 02, 2014 7:44 pm

Hi Eddie,
mp3 of 8,76 MB is very heavy for a Virtual tour, i suggest that try to you de-active preload of this song. You can find this feature in the file call xxx-skin.xml

User avatar
gabriel
Member
 
Posts: 210
Likes: 15 posts
Liked in: 13 posts
Joined: Wed Nov 02, 2011 10:54 pm
Location: Vernouillet (78) - France
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by gabriel » Tue Sep 02, 2014 7:53 pm

maybe it can help you, in the skin.xml file, try to find something like that :

<action name="preloadSounds">
preloadsound("name_of_your_8,76Mo_music.mp3");
preloadsound("name_of_your_774Ko_music.mp3");
</action>

so turn it like that :
<action name="preloadSounds">
preloadsound("name_of_your_774Ko_music.mp3");
</action>

you can use any xml editor to do that ( if you are on mac, i suggest Text wrangler :
http://www.barebones.com/products/textwrangler/download.html , i think it's available on PC too.

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Tue Sep 02, 2014 8:03 pm

Thanks Gabriel! I can reduce the file! I will also look for a xml editor for Windows and do what you tell me!

Eddie

User avatar
klausesser
Member
 
Posts: 8836
Likes: 5 posts
Liked in: 64 posts
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by klausesser » Tue Sep 02, 2014 9:22 pm

Eddie wrote:Hello there! I make a project with only 4 panoramic and loading is slow, what is the problem? Again .. the load is slow! It begins with a black screen and takes several seconds to load. Another thing, dragging the mouse is not smooth and soft, has some small jumps! It is essential for me to solve these two problems! I hope the responses of Kolor team!

Thank you!

Eddie


Which jpg-setting do you use? I suggest to not use more than 7. Definitely use multires!

Klaus

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by mediavets » Tue Sep 02, 2014 9:28 pm

Eddie wrote:
Gérald! Sorry, but what are the plugins made ​​in html5?


see: http://www.autopano.net/wiki-en/action/ ... en_defined

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Wed Sep 03, 2014 4:28 pm

I still can not open a project! which may be the problem? Help!

Eddie

no avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 5848
Likes: 92 posts
Liked in: 199 posts
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by benji33 » Thu Sep 04, 2014 10:05 am

What is exactly the problem ?
Benjamin

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Thu Sep 04, 2014 7:03 pm

I can not open a project! Above, you can see the image that appears when I want to open the file and it sent the report file! I can not know what is happening, another project opens fine!

Eddie

no avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 5848
Likes: 92 posts
Liked in: 199 posts
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by benji33 » Fri Sep 05, 2014 8:13 am

Please send me the .kpt file on private message for tests.
What happens if you remove the YOURPROJECT.cache file next to the kpt file ?
Benjamin

no avatar
Eddie
Member
 
Topic author
Posts: 175
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:28 am
Info

Re: Slow loading and bad drag !!

by Eddie » Fri Sep 05, 2014 6:25 pm

Sorry but I can not send the project! I deleted the file but does not open! Crazy, I'll start again! Thank you!

Eddie


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests