Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Tue Sep 30, 2014 3:05 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Feb 18, 2014 12:25 am 
Offline
New member

Joined: Mon Feb 17, 2014 11:43 pm
Posts: 7
I guys !

I'd like to make a tour in HTML 5 with partial spherical panoramas. I've learned that the "viewing would be limited to the resolution of the generated cube faces" (too low for my purpose) unless I "force (my) panorama as a full 360°x180° spherical panorama in Autopano" (source here: http://www.autopano.net/wiki-en/action/view/Panotour_Pro_2_-_FAQ#What_is_NOT_supported_by_HTML5_player_.3F).


Problem is:

All my panos are already achieved in .psd and I can't find a way to re-put them in autopano (the app doesn't react when i drag and drop a single .psd).

Anyone have and idea to help me not to redo all my panos ??


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 18, 2014 12:41 am 
Offline
New member

Joined: Mon Feb 17, 2014 11:43 pm
Posts: 7
Let say I find a rapid way to re-put my pano into autopano (I split it in photoshop and save 2 .tif)...

Anyway, how do "I force your panorama as a full 360°x180° spherical panorama in Autopano" as the documentation invite me to do ?

Any tuts welcome ! :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 18, 2014 9:55 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Jan 18, 2011 4:05 pm
Posts: 1662
tiphaine wrote:
Let say I find a rapid way to re-put my pano into autopano (I split it in photoshop and save 2 .tif)...

Anyway, how do "I force your panorama as a full 360°x180° spherical panorama in Autopano" as the documentation invite me to do ?

Any tuts welcome ! :D



Just click on the "360x180" button in the crop tool :
http://www.autopano.net/wiki-en/action/view/Autopano_Giga_-_Panorama_Editor_-_Geometry_Correction#Crop

Gérald


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 18, 2014 10:05 am 
Offline
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14027
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
tiphaine wrote:
Let say I find a rapid way to re-put my pano into autopano (I split it in photoshop and save 2 .tif)...

Anyway, how do "I force your panorama as a full 360°x180° spherical panorama in Autopano" as the documentation invite me to do ?

Any tuts welcome ! :D


With APP/APG you will I think have to redo the stitch.

You may be able to do it without restitching in PTGui


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 18, 2014 3:19 pm 
Offline
New member

Joined: Mon Feb 17, 2014 11:43 pm
Posts: 7
First, I'd like to thank both of you, Gérald and Mediavets. I've found our advices very interesting.

But now my problem has change !

I found that making a partial pano into a fake sphere reduce the quality of the final result. My pano has less resolution, I come faster to 100% and my purpose is to give the best viewable quality to my pictures. :(

I understand it's an APG issue I have, maybe I should change the place of this topic ?


Attachments:
File comment: left: the sphere pano @ 2%
right: the partial pano @ 2%

Capture d’écran 2014-02-18 à 15.24.29.png
Capture d’écran 2014-02-18 à 15.24.29.png [ 523.98 KiB | Viewed 195 times ]
File comment: left: the sphere pano @ 100%
right: the partial pano @ 100%

Capture d’écran 2014-02-18 à 15.22.29.png
Capture d’écran 2014-02-18 à 15.22.29.png [ 2.58 MiB | Viewed 195 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 18, 2014 3:48 pm 
Offline
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14027
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
tiphaine wrote:
First, I'd like to thank both of you, Gérald and Mediavets. I've found our advices very interesting.

But now my problem has change !

I found that making a partial pano into a fake sphere reduce the quality of the final result. My pano has less resolution, I come faster to 100% and my purpose is to give the best viewable quality to my pictures. :(

I understand it's an APG issue I have, maybe I should change the place of this topic ?

PTP doesn't support HTML5 multi-resolution output for pano images which use a spherical projection but have a panoFOV of less than 360x180.

You can try forcing a 360x180 panoFOV when stitching your pano and then using the crop tool in the Hotspot editor in PTP 2.0.

But it may not work well, because it will generate a lot of unused tiles.

Try it and see.


Last edited by mediavets on Tue Feb 18, 2014 4:02 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 18, 2014 4:00 pm 
Offline
New member

Joined: Mon Feb 17, 2014 11:43 pm
Posts: 7
Ok, After many tests... I'm finally going to do this with flash.

Thanks again for fasts and clears answers !


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 18, 2014 4:08 pm 
Offline
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14027
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
tiphaine wrote:
Ok, After many tests... I'm finally going to do this with flash.

Thanks again for fasts and clears answers !


If you go for Flash-onlty then it won't be veiable on any mobile platforms.

If you choose multi-res for both Flash and HTML5 and output for all types of platform then those with Flash-enabled platforms will see a higher res. but those with mobile platforms will still see something.

........

Or, you could offer those with mobile platforms an alternative viewing option using say, Zoomify, or Gigapan.com, or GigaPX2pano:

http://www.bigmike.it/gigapx2pano/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group