Audio makes loading time looooong  

Share your tips and tricks here or get help with any Panotour 2.0+ problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
Fabio Musio
Member
 
Topic author
Posts: 48
Likes: 5 posts
Liked in: 1 post
Joined: Thu Jul 25, 2013 1:51 pm
Info

Audio makes loading time looooong

by Fabio Musio » Thu Jan 02, 2014 6:39 pm

I have a 360 with an audio file of 2MB.
It looks like the audio is the first think to be downloaded, resulting in a black screen for 10 seconds.
Then the images start to appear. Any way to fix or improve this behavior?

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

Re: Audio makes loading time looooong

by mediavets » Thu Jan 02, 2014 6:51 pm

Fabio Musio wrote:I have a 360 with an audio file of 2MB.
It looks like the audio is the first think to be downloaded, resulting in a black screen for 10 seconds.
Then the images start to appear. Any way to fix or improve this behavior?


Reduce the size of the audio file; you might try reducing the bit-rate for example.

no avatar
AlanS
Member
 
Posts: 27
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Oct 10, 2013 1:20 am
Info

Re: Audio makes loading time looooong

by AlanS » Thu Jan 02, 2014 6:56 pm

This has been my experience as well. A possible solution (if you're comfortable editing XML) is found here...
http://www.kolor.com/forum/viewtopic.php?f=91&t=20565&hilit=preload

As a future feature request, I would like a checkbox in the 'advanced' section of the GUI to optionally enable/disable audio file preload, OR an option to post-load audio files (if that's even possible).

EDIT: That said, 2mb is a pretty small file, this shouldn't adversely affect the entire load time... I wonder if there are other processes going on that interfere when preloading? Server-side confirmation of preloads or something?

Alan

no avatar
Fabio Musio
Member
 
Topic author
Posts: 48
Likes: 5 posts
Liked in: 1 post
Joined: Thu Jul 25, 2013 1:51 pm
Info

Re: Audio makes loading time looooong

by Fabio Musio » Thu Jan 02, 2014 11:17 pm

I'm trying to figure it out.
Thanks!


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests