Embedding  

Share your tips and tricks here or get help with any Panotour 2.0 problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
Peter Stephens
Member
 
Posts: 90
Joined: Wed Jul 11, 2012 6:36 pm
Location: Exeter, Devon, UK

Embedding

by Peter Stephens » Sun Nov 24, 2013 4:49 pm

Hi,

Trying to embed a panotour v2 tour into a website, and failing...... just ain't working. What code should I be using?


Peter

User avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 2807
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France

Re: Embedding

by benji33 » Mon Nov 25, 2013 9:28 am

Generated html file contains the code to use. Need a div to contain the tour and a javacript to embed code. If you are using javascript/HTML5 plugins, some other libraries need to be loaded. Look after your html template content.

no avatar
Peter Stephens
Member
 
Posts: 90
Joined: Wed Jul 11, 2012 6:36 pm
Location: Exeter, Devon, UK

Re: Embedding

by Peter Stephens » Thu Nov 28, 2013 12:20 am

Thank you for your reply. Have been playing around with this again this evening, but still having no luck. Here's a link to the page I'm working on -

http://www.peterstephens.co.uk/virtual_ ... v-2013.php

I would like it to embed on a page like this http://www.peterstephens.co.uk/property ... l-tour.php

Expect it's something simple, I'm not great with code.

Pete

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14178
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: Embedding

by mediavets » Thu Nov 28, 2013 10:41 am

Peter Stephens wrote:Thank you for your reply. Have been playing around with this again this evening, but still having no luck. Here's a link to the page I'm working on -

http://www.peterstephens.co.uk/virtual_ ... v-2013.php

I would like it to embed on a page like this http://www.peterstephens.co.uk/property ... l-tour.php

Expect it's something simple, I'm not great with code.

Pete


So who is creating these PHP pages for you? Or are you using some sort of templated web site builder?

Not certain but i think iframes may be what you need:
http://www.w3schools.com/tags/tag_iframe.asp

User avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 2807
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France

Re: Embedding

by benji33 » Thu Nov 28, 2013 11:31 am

It works now.

no avatar
Peter Stephens
Member
 
Posts: 90
Joined: Wed Jul 11, 2012 6:36 pm
Location: Exeter, Devon, UK

Re: Embedding

by Peter Stephens » Thu Nov 28, 2013 2:08 pm

mediavets - I'm creating the php, only for the header and footer. If I use an iframe wouldn't that effect the full screen option for html5? I wouldn't use iframe for this reason.

benji33 - The 360vr image works yes, but it's not embedded on my webpage as with the other example.


Pete

User avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 2807
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France

Re: Embedding

by benji33 » Thu Nov 28, 2013 2:30 pm

The first screenshot is your PTP 1.8 inclusion.
Capture1.PNG


Simply replace the content of the <td> (script + div container) by the screenshot 2 <div id="container"> and all it's content.
Capture2.PNG


Then add the scripts of the screenshot 3 to the <head> tag (the highlight script can be removed).
Capture3.PNG


This should work. Some css adjustement will be perhaps necessary into the added <style type="text/css"> tag which can overide some of yours.

Also, for iframe, it works great but you must add the allowfullscreen attribute into the iframe tag.

no avatar
Peter Stephens
Member
 
Posts: 90
Joined: Wed Jul 11, 2012 6:36 pm
Location: Exeter, Devon, UK

Re: Embedding

by Peter Stephens » Thu Nov 28, 2013 2:37 pm

Thank you, will give it a go now. I didn't know about the allowfullscreen attribute for iframes, that's good to know.


Pete

no avatar
Peter Stephens
Member
 
Posts: 90
Joined: Wed Jul 11, 2012 6:36 pm
Location: Exeter, Devon, UK

Re: Embedding

by Peter Stephens » Thu Nov 28, 2013 3:47 pm

Ok getting there

http://www.peterstephens.co.uk/virtual_ ... 3-test.php

Though page isn't centred and the the tour is the wrong size. I got this far a couple days ago and tried to change the dimensions from 100% to set pixel dimensions, couldn't get that to work. Will give it another go.

no avatar
Peter Stephens
Member
 
Posts: 90
Joined: Wed Jul 11, 2012 6:36 pm
Location: Exeter, Devon, UK

Re: Embedding

by Peter Stephens » Thu Nov 28, 2013 3:54 pm

Sorted the tour window size out now, seems like it doesn't like being given pixel dimensions and would rather be kept at 100%, now just need to correct the rest of the page layout. Wish I understood code better, is really frustrating when it doesn't work. Thank you for your help :-)


Pete

no avatar
Peter Stephens
Member
 
Posts: 90
Joined: Wed Jul 11, 2012 6:36 pm
Location: Exeter, Devon, UK

Re: Embedding

by Peter Stephens » Thu Nov 28, 2013 4:04 pm

Just need to centralise the page and get the scroll bar back, any ideas?

http://www.peterstephens.co.uk/virtual_ ... 3-test.php


Pete

User avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 2807
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France

Re: Embedding

by benji33 » Thu Nov 28, 2013 5:05 pm

Add a <div> container into <body> which will be centered to center all the code/all div into.

For scrollbar remove the highlight zones into this screenshot
Capture.PNG


For container size add a style to the <td> to define the container size, so the player will be 100% by 100% and compatible for fullscreen (see screenshot)
Capture2.PNG

no avatar
Peter Stephens
Member
 
Posts: 90
Joined: Wed Jul 11, 2012 6:36 pm
Location: Exeter, Devon, UK

Re: Embedding

by Peter Stephens » Thu Nov 28, 2013 5:18 pm

Cool !! All working now :-) Thank you again.


Pete

no avatar
edgar_ali
Member
 
Posts: 63
Joined: Tue Jan 21, 2014 12:50 pm
Location: Wollongong, Australia

Re: Embedding

by edgar_ali » Fri Feb 21, 2014 1:11 am

I am currently using Panotour Pro 2.0 . I have created a tour and uploaded in:
http://flash.imaginephotographs.com.au/?page_id=10
As you can see in that page, the tour is display as a little square. I have change the width and height properties in the panopress link and settings (as you can see in the following links: http://www.screencast.com/t/uM5pjOQd ; http://www.screencast.com/t/9qj1b4rtQTsP ; http://www.screencast.com/t/Ic9fTK5i )

As you can see in: http://flash.imaginephotographs.com.au/?page_id=10 the panorama is display as a rectangle, eventhough I have established in the settings a width and a height of 700px (http://www.screencast.com/t/9qj1b4rtQTsP)

Why is that?... how can I display my panorama as a square (700 x 700 px ) instead of a rectangle as it is now?

My second question is:
I have uploaded my panorama here: http://flash.imaginephotographs.com.au/?page_id=10

However I want to embed this panorama in: http://imaginephotographs.squarespace.c ... l-tours-1/
When I embed the panorama into this website, it display the whole website instead of the panorama.
The code that I’m using to embed this panorama into the website is:
<iframe src="http://flash.imaginephotographs.com.au/?page_id=10" width="800" height="600" allowFullScreen></iframe>

I would like my panorama to looks like this example:
http://imaginephotographs.squarespace.c ... ual-tours/ (be aware that I took this example from http://www.aircamera.fr (I will remove this tour after I understand what I need to do to show my tour as this)

If I launch the tour online using chrome, this is how it looks:
http://www.screencast.com/t/jxmMeTjQ6D
Please let me know if you need more info to help me


Return to Using Panotour / Panotour Pro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests