panotourmaps only on one pano  

Share your tips and tricks here or get help with any Panotour 2.0 problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
fotojehle
Member
 
Posts: 33
Joined: Tue Jan 19, 2010 10:25 pm

panotourmaps only on one pano

by fotojehle » Thu Nov 14, 2013 10:36 am

When I give a geolocalisation on one pano, it will shown in all panos.
I have tried all possibilities in xml with keep-true/false - map never or allways displayed is the only effect.

Where do I have to change the code? But it seems a bug because the UI gives the possibility to give geolocalisation to the tour or to each pano.

Thanks Felix

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14160
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: panotourmaps only on one pano

by mediavets » Thu Nov 14, 2013 11:02 am

fotojehle wrote:When I give a geolocalisation on one pano, it will shown in all panos.
I have tried all possibilities in xml with keep-true/false - map never or allways displayed is the only effect.

Where do I have to change the code? But it seems a bug because the UI gives the possibility to give geolocalisation to the tour or to each pano.

Thanks Felix


It is working for me - settings geolocation for each pano/scene in the Tour/Panorama properties panel.

I am using the OpenStreetMap map layer in the Panotour maps plugin.

PTP 2.0 beta 3 on Windows 8.1 64-bit.
Attachments
1-ptp2b3-geolocate.jpg

User avatar
benji33
Kolor Team
 
Posts: 2768
Joined: Tue Apr 09, 2013 10:59 am
Location: France

Re: panotourmaps only on one pano

by benji33 » Thu Nov 14, 2013 1:40 pm

fotojehle wrote:When I give a geolocalisation on one pano, it will shown in all panos.
I have tried all possibilities in xml with keep-true/false - map never or allways displayed is the only effect.


Do you have a sample of your generated visit ?

no avatar
fotojehle
Member
 
Posts: 33
Joined: Tue Jan 19, 2010 10:25 pm

Re: panotourmaps only on one pano

by fotojehle » Thu Nov 14, 2013 3:28 pm

Sorry, I have forgotten to say that I used a toggle-button for the map.
But there when I write keep="false" the button never show up.

Where I have write, that in only one particular scene the button has to show up?

<!-- Button left -->
<!-- ************ -->
<layer name="button1"
keep="false"
url="%FIRSTXML%/graphics/button1/googlemaps-logo.png"
align="left"
x="0"
y="0"
zorder="5"
visible="false"
onclick="button1OnClick"
tooltip="button1tooltip"
onhover="showTooltip(left);"
onout="hideTooltip();"
height="45"
width="100"
/>
<action name="button1OnClick">

if(tour_displaymap,hideMap();,showMap(););
</action>

<events name="button1events"
onTourStart="showbutton1();"
hidetourcontrols="hidebutton1();"
showtourcontrols="showbutton1();"
keep="false" />
<action name="hidebutton1">set(layer[button1].visible, false);</action>
<action name="showbutton1">set(layer[button1].visible, true);</action>


Thank you very much
Felix

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14160
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

Re: panotourmaps only on one pano

by mediavets » Thu Nov 14, 2013 3:43 pm

fotojehle wrote:Sorry, I have forgotten to say that I used a toggle-button for the map.


I'm not quite sure what you are trying to do...but it works for me with a Toggle button.

Simple and Toggle buttons are Tour-wide not Panorama-specfic.

Panorama-specific buttons are not yet available.

no avatar
fotojehle
Member
 
Posts: 33
Joined: Tue Jan 19, 2010 10:25 pm

Re: panotourmaps only on one pano

by fotojehle » Thu Nov 14, 2013 4:07 pm

I got the solution:

Cut the button-lines out of the skin-xml and put it in the mytour.xml to the appropriate scene with keep="false"!



<!-- Button left -->
<!-- ************ -->
<layer name="button1"
keep="false"
url="%FIRSTXML%/graphics/button1/googlemaps-logo.png"
align="left"
x="0"
y="0"
zorder="5"
visible="false"
onclick="button1OnClick"
tooltip="button1tooltip"
onhover="showTooltip(left);"
onout="hideTooltip();"
height="45"
width="100"
/>
<action name="button1OnClick">

if(tour_displaymap,hideMap();,showMap(););
</action>

<events name="button1events"
onTourStart="showbutton1();"
hidetourcontrols="hidebutton1();"
showtourcontrols="showbutton1();"
keep="false" />
<action name="hidebutton1">set(layer[button1].visible, false);</action>
<action name="showbutton1">set(layer[button1].visible, true);</action>


Return to Using Panotour / Panotour Pro

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest