Page 1 of 1

Issues with the new forum...

PostPosted: Thu Oct 03, 2013 11:54 am
by mediavets
I can't find anywhere else to place posts about the new forum software so have started this topic.

I have just realised/discovered that - of course - any links in posts created on the old forum to other posts on the old forum will now be broken.

This significantly reduces the value of many posts created on the old forum.

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Thu Oct 03, 2013 11:55 am
by mediavets
This new forum software seems to be attracting (even) more spammers than the old forum software.

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Thu Oct 03, 2013 1:42 pm
by LoicL
mediavets wrote:This new forum software seems to be attracting (even) more spammers than the old forum software.

Yes we are working on ... thx for reports !!

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Fri Oct 04, 2013 12:01 am
by mediavets
You seem to have changed the way attached images are handled from the way it was done in the VIProom forum.

It's really horrible now - see this example viewtopic.php?f=91&p=127459#p127459

It would be good is attached images were scaled to fit the browser displayed page width in the first instance and user could click on to view detail.

This would still not be as good as the old Kolor forum software.

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Fri Oct 04, 2013 8:15 am
by gkaefer
this bot is "online" since going public....
Georg

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Fri Oct 04, 2013 8:22 am
by Destiny
Yes.. Probably someone stealing personal information. I do not have Admin rights anymore so I cannot stop spammers or delete spam stuff.. No one else seem to be killing it off either... .

Destiny...

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Fri Oct 04, 2013 8:33 am
by LoicL
gkaefer wrote:this bot is "online" since going public....
Georg

Hello, don't worry about it, Goggle[bot] is an authorized robot which is indexing the forum

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Sun Oct 06, 2013 12:13 am
by gkaefer
LoicL wrote:
gkaefer wrote:this bot is "online" since going public....
Georg

Hello, don't worry about it, Goggle[bot] is an authorized robot which is indexing the forum


ok. thanks.

another worry: if I do use the dark theme and I do Quote an previous posting, the quoted one will be inverted with White Background and black words. how can I Change this to some sort of darker (and to theme better Fitting) Color?
Georg

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Tue Oct 08, 2013 10:48 am
by Destiny
Hey... Just wondering if the Private Messages from the VIP Room will be migrated over to this new forum.. There are messages I would like to keep for reference...

Destiny...

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Wed Oct 09, 2013 6:32 am
by Destiny
Question.. Should the New Forum look different on a Samsung Note... It is missing the top part'ish....

Destiny....

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Thu Oct 10, 2013 2:50 pm
by UK Pano
Also not worked out how to use the "view unread posts since last visit" ability that was in the past forum - any ideas?

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Thu Oct 10, 2013 3:28 pm
by mediavets
UK Pano wrote:Also not worked out how to use the "view unread posts since last visit" ability that was in the past forum - any ideas?


Here it is - I guess you also need to be logged in:

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 8:06 am
by Destiny
In the old forum a link to the Kolor Blog was at the the bottom of the Forum Page... Can you please put a link back.. :)

ขอบคุณมาก
Merci beaucoup

Destiny..

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 8:44 am
by mediavets
I would like to be able to upload more than three images with a post.

When illustrating a sequence of 'how to' actions in PTP 2.x I find that I frequently need more than three screenshots.

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 11:16 am
by klausesser
mediavets wrote:This would still not be as good as the old Kolor forum software.


I definitely agree.

Klaus

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Sat Oct 19, 2013 12:58 pm
by Destiny
There does not seem to be anyway to Send a Message.. I have 2 in my Out box... Someone forgot to add a Send button....

Destiny...

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 9:56 pm
by gkaefer
Destiny wrote:There does not seem to be anyway to Send a Message.. I have 2 in my Out box... Someone forgot to add a Send button....

Destiny...


screenshot one (step 1-5) shows how to select users (I think you did manage this Point ;-)) up to the send button....
my test message to you also does stick in my outbox. I did send kolor staff message before with success...
so maybe see my next screenshots: maybe you did not enable to receive private Messages / allow others to send them to you...

Liebe Grüße,
Georg

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 10:15 pm
by Destiny
I did all that Georg.. It just confused me that all I saw aw a message in the Out Box as I can see with your screen shots with nothing in the Sent Box.. Anyway.. I got your test message... I would rather have a Send and see the message as Sent in the Sent box..

Destiny..

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 3:19 am
by Destiny
=D There is a 'Submit' button now.. I am sure there wasn't one before.. Now its says.. "Your message has been sent"...

Destiny wrote:There does not seem to be anyway to Send a Message.. I have 2 in my Out box... Someone forgot to add a Send button....

Destiny...

Re: Issues with the new forum...

PostPosted: Wed Oct 30, 2013 12:05 pm
by Destiny
One BIG positive about this new forum is the lack of Spammers.. I remember regularly having to delete 10+ on a Sunday which seemed to be Spam Time favourite.. hehe.. I see very few of them now, in fact none for a while now.. I am sure everyone appreciates that.. Some were just terrible.. Really yuck Spam stuff..

Destiny..