Page 1 of 1

APG - APV problem with mask

PostPosted: Fri Feb 09, 2018 3:44 pm
by CoolmindsVR
Hello,

I'm using both APG 4.4.1 and APV 3.0.
Both programs work mostly correctly, when I use APG tools like the vertical tool and edit color it edits correctly into APV. However, when I edit and mask in APG with markers and save the project, it doesn't work. The saving option works but it doesn't open in APV as I've edited it in APG.

Please refer to the screenshots I've embedded below.
Goed.jpg
This is in APG

Fout.jpg
This is in APV

How can I solve this issue?

Re: APG - APV problem with mask

PostPosted: Fri Apr 20, 2018 9:44 pm
by jstanton
I am experiencing the same problem. Please let me know if you learn anything. My APV3.0 and APG blend settings match the one's Kolor has listed in the FAQs.

Re: APG - APV problem with mask

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 9:37 am
by olivierbo
Hello,

if you are using a trial version, control points and Masking points are not saved in the demo projects, only the placement of the images is retained.

Now, if you own a registered version, can you check if in APG you choosed Blending: multiband, level -2, cutting ISO, no Weighting. In AVP, Blend to sharp. In the Timeline, Stitching tab must be selected as well and only states in blue can be modified in APG in order to be saved in AV afterwards.
Is that correct?

Best,
Olivier

Re: APG - APV problem with mask

PostPosted: Mon Apr 30, 2018 10:17 pm
by jstanton
Oliver,

I can confirm that I have a registered version of both APG 4.4.1 and APV 3.0.0 . My settings match what you are saying. My mask edits do nothing and do not register in APV at all.

I have reinstalled the last version of APV before 3.0 so that I can continue my work until this is solved. Thank you.