Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Wed Sep 17, 2014 10:45 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: seam question
PostPosted: Wed Jul 09, 2014 7:22 am 
Offline
New member

Joined: Wed Jul 09, 2014 5:14 am
Posts: 2
Hi Everybody,

I am a new 360 videos user.

I use freedom 360 with Gopro Hero3 Black to shoot video,

and camera setting: 1080P at 30fps (16:9).

I stitch them with Autopano Video with "Stitch as GoPro",

and edit the reference pano in Autopano with control points by myself,

But still some "seam" can't remove.

how can I do? or need to change the camera setting?

thank you!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: seam question
PostPosted: Fri Jul 11, 2014 6:21 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Mon Jan 27, 2014 5:48 am
Posts: 51
Location: Boston, MA
I think this video will help you understand how to best remove seams.
http://www.autopano.net/wiki-en/action/ ... foreground

Or the case might be that you are experiencing parallax. If any object gets too close to the camera rig then this is unavoidable.
http://www.autopano.net/wiki-en/action/ ... -_Parallax

_________________
Jason Fletcher
Science Visualizer
Charles Hayden Planetarium
http://www.thefulldomeblog.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: seam question
PostPosted: Fri Jul 11, 2014 6:52 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Mon Jan 27, 2014 5:48 am
Posts: 51
Location: Boston, MA
Also, this forum post might be helpful for you.
viewtopic.php?f=47&t=22866#p145595

_________________
Jason Fletcher
Science Visualizer
Charles Hayden Planetarium
http://www.thefulldomeblog.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: seam question
PostPosted: Thu Jul 17, 2014 4:15 am 
Offline
New member

Joined: Wed Jul 09, 2014 5:14 am
Posts: 2
Thank you very much!! I will try it, it is very helpful for me!!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: seam question
PostPosted: Fri Jul 18, 2014 1:22 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Sat May 18, 2013 10:51 pm
Posts: 30
Location: New York City
If you are using the Freedom360 mount, you need to switch the cameras to the 1440 wide or 960 wide mode: shooting in 1080 doesn't work, and using the "1080 super view" is also not ideal.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group