Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Wed Sep 03, 2014 3:08 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: High mountain
PostPosted: Sat Jan 28, 2006 6:59 am 
Offline
New member
User avatar

Joined: Sat Jan 28, 2006 6:48 am
Posts: 5
Location: Provence
Hello !
My first try with autopano: It's was very difficult to shot the images.
No tripod, cold, high altitude: you can see, if you want the result here (two versions, but if you can, look at the maximal):
http://www.lediaporama.fr/static.php?op=SpiV.php&npds=1

Comments are welcome to learn more...

(SPI V - need Shockwave)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 28, 2006 10:40 pm 
Offline
Member

Joined: Mon Dec 19, 2005 2:28 pm
Posts: 403
Location: St-Petersburg, Russia
You need more sky in picture ... You can do it in Photoshop :) - add canvas to top of image, select rectangle at top of sky and resize it to free space.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 28, 2006 10:42 pm 
Offline
Member

Joined: Mon Dec 19, 2005 2:28 pm
Posts: 403
Location: St-Petersburg, Russia
Ohhh ... Bad idea - you crop top of mountain, therefore adding of sky is not easy.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 29, 2006 9:20 am 
Offline
New member
User avatar

Joined: Sat Jan 28, 2006 6:48 am
Posts: 5
Location: Provence
Well...but it was very difficult, because I shot this sequence with a 24mm and one mountain was more high than the others (8 pictures only with horizontal position). It's my first try, but the next time I will use, for as a same land, 8 pictures "horizontal" and another line with 8 pictures "horizontal". Or only "vertical" pictures.
Thanks for your advice "canvas".


Last edited by Michel on Sun Jan 29, 2006 9:31 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 30, 2006 12:03 pm 
Offline
Member

Joined: Mon Dec 19, 2005 2:28 pm
Posts: 403
Location: St-Petersburg, Russia
I understand reason, because of I did this error on all my old panoramas (because of I did not think about possibility to stich multi-rows panorama).

:)

But you have possibility to paint top of mountain in Photoshop :) Or get it from another photo, if you have it. I sometimes paint something in corners of panorama, if I have made photos with bad aligment and see space in corner of panorama. It is better, then do big crop.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 7:13 am 
Offline
New member
User avatar

Joined: Sat Jan 28, 2006 6:48 am
Posts: 5
Location: Provence
A new land 360° here (with Autopano and SPI-V):
http://www.lediaporama.fr/static.php?op=SpiV.php&npds=1

"Col de Rabou" (at the bottom).


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group