Page 2 of 2

PostPosted: Fri Dec 23, 2011 8:11 pm
by klausesser
Destiny wrote:The opportunity to edit the xml code is the true power of ptp....

Yes - i edit my xml cod all the time to get the a pano resp. a tour do whet i want. But it´s rather finetuning and didn´t ry that kind of auto-tour besides of which Arturo coded for me.
Clients very rarely ask for that. But it might hapen. We had the Ellerschloss-autotour run on an exibition for event-locations . . . and it was highly praised: nobody else had such
a nice thing . . . ;):cool:

Preferably it should run on iDevices too.

best, Klaus

PostPosted: Sat Dec 24, 2011 12:09 am
by Destiny
I do not have an iPad... its on the "List"... oh hum.. to be rich.... ;(

.... but I am sure it will work on iDevices since its just an extension of the xml... the html certainly will...

This 'Auto run' feature is not for everyone true.. but in the right settings.. Real Estate windows, Exhibitions, Trade Shows etc.. Perfect!

Destiny...

PostPosted: Thu Jan 12, 2012 8:44 pm
by pu2wxp
kevshu wrote:I'm using the following for this tour: http://exposedbykevin.com/index.php/360viewer/oil-barons-dream-home.html
In the Main xml file at the top.
Code: Select all
<krpano version="1.0.8.14" logkey="false" onstart="bombtimer(0)">
    <action name="mainloadpano">
        closepanoobjects();
        closeglobalobjects();
        ifnot(stopSequence === undefined,interruptAnimation(););
        loadpano(%1,NULL,NULL,BLEND(1));
    </action>
    <events onmousedown=" set(bt,0); "/>
    <events onkeydown=" set(bt,0); "/>
    <action name="bombtimer">
       set(bt,%1);
       add(bt,1);
       delayedcall(1, bombtimer(get(bt)));
       if(bt == 60, set(bt,0); nextscene();, );
    </action>
    <action name="nextscene">
       set(bt,0);
       loadpano(get(nextpano),NULL,NULL,BLEND(1));
    </action>

In the individual pano xml files I added the set(nextpano,xml file name) line to the onxmlcompleteaction, and manually enter the next pano name.
Code: Select all
   
<action name="onxmlcompleteaction">
        set(nextpano,vrt_obdh1.xml);
        firstloadcompleteaction();
</action>

There's probably a better way to use a list/array of variables in the main xml and just move through the list.

If you want to use the lookat commands, you need them in the index0+.xml files and leave the index.xml untouched. I found the lookat commands a pain, so I use a timer and auto rotation.
I hope that helps.

Really nice,

Well done, thank you!

PostPosted: Fri Jan 13, 2012 12:46 pm
by HansKeesom
I have an iPad so if anyone of you wants me to test anything, bring it on :-)

PostPosted: Fri Jan 13, 2012 6:38 pm
by pu2wxp
A Little trouble...

My main XML has in the first line this code:

<krpano version="1.0.8.14" logkey="false" onstart="startaction">

When the "startaction" is about the Thumbnail Stack.

So i have to change your Code for auto change panos to this first line:

Code: Select all
<krpano version="1.0.8.14" logkey="false" onstart="startaction() ; bombtimer(0)">
    <action name="startaction">
        set(laststackthumbindex, get(stackthumb.count));
        dec(laststackthumbindex);
        buildstackthumbs(0, laststackthumbindex);
    </action>
    <action name="mainloadpano">
        closepanoobjects();
        ifnot(stopSequence === undefined,interruptAnimation(););
        loadpano(%1,NULL,NULL,BLEND(1));
    </action>
    <events onmousedown=" set(bt,0); "/>
        <events onkeydown=" set(bt,0); "/>
        <action name="bombtimer">
           set(bt,%1);
           add(bt,1);
           delayedcall(1, bombtimer(get(bt)));
           if(bt == 60, set(bt,0); nextscene();, );
        </action>
        <action name="nextscene">
           set(bt,0);
           loadpano(get(nextpano),NULL,NULL,BLEND(1));
        </action>

If not, the Thumbnails stop to working.

Best,

PostPosted: Sun Jan 29, 2012 5:11 am
by Didi
`` 20 euro is nothing if it so versatile.``

+ 1 :)

PostPosted: Mon Apr 23, 2012 9:16 pm
by Ramón
Autotour works, but not working radar map. Anyone know where the error
thanks.

Ramon Jimenez
bancoimagenes360

PostPosted: Mon Apr 23, 2012 10:07 pm
by mediavets
Ramà³n wrote:Autotour works, but not working radar map. Anyone know where the error
thanks.

Ramon Jimenez
bancoimagenes360

Which version of Panotour/Panotour pro are you using and with which operating system?

PostPosted: Tue Apr 24, 2012 8:48 am
by Ramón
I'm using version V1.8.0 64 bits, Mac OS X 10.6.4

thanks
Ramà³n Jiménez
bancoimagenes360

PostPosted: Thu May 03, 2012 9:39 am
by shane999
Thanks kevshu for this code. It works like a charm.

kevshu wrote:I'm using the following for this tour: http://exposedbykevin.com/index.php/360viewer/oil-barons-dream-home.html
In the Main xml file at the top.
Code: Select all
<krpano version="1.0.8.14" logkey="false" onstart="bombtimer(0)">
    <action name="mainloadpano">
        closepanoobjects();
        closeglobalobjects();
        ifnot(stopSequence === undefined,interruptAnimation(););
        loadpano(%1,NULL,NULL,BLEND(1));
    </action>
    <events onmousedown=" set(bt,0); "/>
    <events onkeydown=" set(bt,0); "/>
    <action name="bombtimer">
       set(bt,%1);
       add(bt,1);
       delayedcall(1, bombtimer(get(bt)));
       if(bt == 60, set(bt,0); nextscene();, );
    </action>
    <action name="nextscene">
       set(bt,0);
       loadpano(get(nextpano),NULL,NULL,BLEND(1));
    </action>

In the individual pano xml files I added the set(nextpano,xml file name) line to the onxmlcompleteaction, and manually enter the next pano name.
Code: Select all
   
<action name="onxmlcompleteaction">
        set(nextpano,vrt_obdh1.xml);
        firstloadcompleteaction();
</action>

There's probably a better way to use a list/array of variables in the main xml and just move through the list.

If you want to use the lookat commands, you need them in the index0+.xml files and leave the index.xml untouched. I found the lookat commands a pain, so I use a timer and auto rotation.
I hope that helps.

PostPosted: Thu May 03, 2012 7:56 pm
by Ramón
Thanks for your help
Ramon Jimenez

http://bancoimagenes360.com/

PostPosted: Sun May 13, 2012 9:49 am
by rahimhamada
hi guys !! i did add
the
Code:

<krpano version="1.0.8.14" logkey="false" onstart="bombtimer(0)">
<action name="mainloadpano">
closepanoobjects();
closeglobalobjects();
ifnot(stopSequence === undefined,interruptAnimation(););
loadpano(%1,NULL,NULL,BLEND(1));
</action>
<events onmousedown=" set(bt,0); "/>
<events onkeydown=" set(bt,0); "/>
<action name="bombtimer">
set(bt,%1);
add(bt,1);
delayedcall(1, bombtimer(get(bt)));
if(bt == 60, set(bt,0); nextscene();, );
</action>
<action name="nextscene">
set(bt,0);
loadpano(get(nextpano),NULL,NULL,BLEND(1));
</action>


<action name="onxmlcompleteaction">
set(nextpano,yourfilename.xml);
firstloadcompleteaction();
</action>

but i seems to have lost the iPad/iphone usability and the radar on the map stopped showing .... any ideas ????