Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Sat Sep 20, 2014 11:12 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 1:09 am 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
I have been having problems with panotour pro for sme time now. Some times its takes a lot of times to open, but at the end it open and work correctly.
But some times PTP doesn't want to open, and other times it can be opened but i can not open any project or only some of them.

Now i have to finish a tour, but I can not open it at all. I can open other one but not the one I need.

I have just save the project as ussual.

I have tried all the way to open it but, it starts to load and suddenly the PTP crash down.

Please a need some help.

Regards

Roberto


Last edited by ingravideo on Thu Jan 10, 2013 4:35 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 9:30 am 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
Hello again,
i have tried to open the project in another computer and i have the same problem. PTP crash before open the file.
regards
Roberto


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 11:31 am 
Online
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 13968
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
ingravideo wrote:
Hello again,
i have tried to open the project in another computer and i have the same problem. PTP crash before open the file.
regards
Roberto

How large is the tour? How many pano images and what size is each image?

What is the hardware spec. of the systems on which you are trying to open the tour?

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 12:56 pm 
Online
Member
User avatar

Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Posts: 3323
Location: Salzburg
was the project file created by same ptp version you now try to open with?
did you manually edit the file or did you open it in an external text editor?
did you move/change the image paths you originally stored the project in?
Georg

_________________
pages: gigapixel.at - jedermann.at - My Equipment


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 7:24 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
mediavets wrote:
ingravideo wrote:
Hello again,
i have tried to open the project in another computer and i have the same problem. PTP crash before open the file.
regards
Roberto

How large is the tour? How many pano images and what size is each image?

What is the hardware spec. of the systems on which you are trying to open the tour?

Hello and thank you very much about your Help.

It is 7 pictures and 62mb.

i have an i7, 14gb ram and some big nvidia card to render hd video it works fast and clean. I have a 2tb internal disk just to run the Projects.

I have a biger tour with some the those pictures and some more (30) and arround 280 Mb and i can open it and work on it (not always).

The fact is that most of the times i can not even open the PTP, I mean, just the program.

Thank you again

Roberto


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 7:30 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
gkaefer wrote:
was the project file created by same ptp version you now try to open with?
did you manually edit the file or did you open it in an external text editor?
did you move/change the image paths you originally stored the project in?
Georg

Hello and thanks a lot.

Yes the project was created with the same version and i have try to install PTP again but i have the same problem. It is not trial version.

I did not edit any file, just the options wich PTP has inside, just differents buttons, but i have been using it for a while without problems.

No I did not change anything, just clos the project and try to open.

I have copy all the files to another computer and i have the same problem.

I will try to hide the pictures to look what happend.

Thank you


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 7:48 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 8:07 pm 
Online
Member
User avatar

Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Posts: 3323
Location: Salzburg
hmm. what else could cause this?
you can contact kolor support team via email and send them the .pano file and the project file to let them check what went wrong.

I've no other idea than opening the file(s) with a text editor and compare the content with files of an working project.
(maybe some special character accents, umlaute etc. are used in the path or filenames that cause this, etc.)

Georg

_________________
pages: gigapixel.at - jedermann.at - My Equipment


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 8:49 pm 
Online
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 13968
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
ingravideo wrote:
i have an i7, 14gb ram and some big nvidia card to render hd video it works fast and clean. I have a 2tb internal disk just to run the Projects.
Roberto

Which OS are you using?

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 11:22 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
mediavets wrote:
ingravideo wrote:
i have an i7, 14gb ram and some big nvidia card to render hd video it works fast and clean. I have a 2tb internal disk just to run the Projects.
Roberto

Which OS are you using?

Hello,

Windows 7 64bytes

Thank you

Roberto


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 09, 2013 11:30 pm 
Offline
Member

Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Posts: 7734
Location: Duesseldorf, Germany
ingravideo wrote:
I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks

Please check the images whether there is an additional channel or a path.

best, Klaus

_________________
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 10, 2013 11:09 am 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
klausesser wrote:
ingravideo wrote:
I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks

Please check the images whether there is an additional channel or a path.

best, Klaus

Hello Klaus,

I do not understand, i have been looking for something wrong but everithing looks correct. What do i have to look for?.
I tried to open in 3 differents ways and in 2 differents computers.
The name of the folders looks ok.

May be there is something wrong with windows, some time ago Kolor team tell me to check the firewall and i turn of all the firewall but still the same.

Remember than some times i can not even open the Program.

I am goin to repeat this project, but i am scare about all my job. I am working on a big one.

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 10, 2013 2:00 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
Gerald from Kolor is working on the file.
I will tell you what i did wrong.

Thank you

roberto


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 10, 2013 2:11 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Posts: 4757
Location: Australia
I do not think you can do that.. .. By moving files you lose continuity between what has been saved.. When you open your project, does it ask where the files are??

When you open your project on a new Windows machine, how do you do that.. Did you create and save your tour to a portable hard drive or did you copy it over to one after you created you tour...

Destiny..

ingravideo wrote:
I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks

_________________
Primary School Teacher - Hobby Virtual Tours and 3D/360 Object/Product Photographer - Our aim is to create a 3D/360 Virtual Tour Shop/Store with links to 3D/360 degree products. My gear, VR Drive II - D90 - Nikon 10.5 fisheye - Nikon D800 with Nikon-Nikkor 14-24 - NOVOFLEX Magic Balance - Acratech GP Ball-head - Nodal Ninja 4 + RD-16 Rotor - Manfrotto 190CXPRO4 Carbon Fiber Tripod :) :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 10, 2013 4:30 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
Destiny wrote:
I do not think you can do that.. .. By moving files you lose continuity between what has been saved.. When you open your project, does it ask where the files are??

When you open your project on a new Windows machine, how do you do that.. Did you create and save your tour to a portable hard drive or did you copy it over to one after you created you tour...

Destiny..

ingravideo wrote:
I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks


I did it to let the program to ask for each picture.
I move all the project an pictures to another machinne.

But it was not the porblem.

Gerald from kolor has fix it.

thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 10, 2013 4:33 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm
Posts: 16
IT IS WORKING PROPERLY. THANKS A LOT.

answer from Kolor:

Hello,

I found an erroneous spot on the map. I removed this spot from your project.
Can you try to open it now ?

You'll probably have to add the spot I removed, unless it was a spot that should not exist in your tour.

Best regards,
Gérald



I think i erase a picture i was not going to use anymore but i did not cancel the hotspot in the map. I gest that was the problem.

Thank you very much to all of you.


Last edited by ingravideo on Thu Jan 10, 2013 4:47 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group