I can not open the project  

This forum is fully dedicated to Panotour / Panotour Pro bug reports as well as feature discussion.
no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

I can not open the project

by ingravideo » Wed Jan 09, 2013 1:09 am

I have been having problems with panotour pro for sme time now. Some times its takes a lot of times to open, but at the end it open and work correctly.
But some times PTP doesn't want to open, and other times it can be opened but i can not open any project or only some of them.

Now i have to finish a tour, but I can not open it at all. I can open other one but not the one I need.

I have just save the project as ussual.

I have tried all the way to open it but, it starts to load and suddenly the PTP crash down.

Please a need some help.

Regards

Roberto
Last edited by ingravideo on Thu Jan 10, 2013 4:35 pm, edited 1 time in total.

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Wed Jan 09, 2013 9:30 am

Hello again,
i have tried to open the project in another computer and i have the same problem. PTP crash before open the file.
regards
Roberto

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14290
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Wed Jan 09, 2013 11:31 am

ingravideo wrote:Hello again,
i have tried to open the project in another computer and i have the same problem. PTP crash before open the file.
regards
Roberto

How large is the tour? How many pano images and what size is each image?

What is the hardware spec. of the systems on which you are trying to open the tour?
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

User avatar
gkaefer
Member
 
Posts: 3388
Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Location: Salzburg

by gkaefer » Wed Jan 09, 2013 12:56 pm

was the project file created by same ptp version you now try to open with?
did you manually edit the file or did you open it in an external text editor?
did you move/change the image paths you originally stored the project in?
Georg

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Wed Jan 09, 2013 7:24 pm

mediavets wrote:
ingravideo wrote:Hello again,
i have tried to open the project in another computer and i have the same problem. PTP crash before open the file.
regards
Roberto

How large is the tour? How many pano images and what size is each image?

What is the hardware spec. of the systems on which you are trying to open the tour?

Hello and thank you very much about your Help.

It is 7 pictures and 62mb.

i have an i7, 14gb ram and some big nvidia card to render hd video it works fast and clean. I have a 2tb internal disk just to run the Projects.

I have a biger tour with some the those pictures and some more (30) and arround 280 Mb and i can open it and work on it (not always).

The fact is that most of the times i can not even open the PTP, I mean, just the program.

Thank you again

Roberto

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Wed Jan 09, 2013 7:30 pm

gkaefer wrote:was the project file created by same ptp version you now try to open with?
did you manually edit the file or did you open it in an external text editor?
did you move/change the image paths you originally stored the project in?
Georg

Hello and thanks a lot.

Yes the project was created with the same version and i have try to install PTP again but i have the same problem. It is not trial version.

I did not edit any file, just the options wich PTP has inside, just differents buttons, but i have been using it for a while without problems.

No I did not change anything, just clos the project and try to open.

I have copy all the files to another computer and i have the same problem.

I will try to hide the pictures to look what happend.

Thank you

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Wed Jan 09, 2013 7:48 pm

I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks

User avatar
gkaefer
Member
 
Posts: 3388
Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Location: Salzburg

by gkaefer » Wed Jan 09, 2013 8:07 pm

hmm. what else could cause this?
you can contact kolor support team via email and send them the .pano file and the project file to let them check what went wrong.

I've no other idea than opening the file(s) with a text editor and compare the content with files of an working project.
(maybe some special character accents, umlaute etc. are used in the path or filenames that cause this, etc.)

Georg

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14290
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Wed Jan 09, 2013 8:49 pm

ingravideo wrote:i have an i7, 14gb ram and some big nvidia card to render hd video it works fast and clean. I have a 2tb internal disk just to run the Projects.
Roberto

Which OS are you using?
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Wed Jan 09, 2013 11:22 pm

mediavets wrote:
ingravideo wrote:i have an i7, 14gb ram and some big nvidia card to render hd video it works fast and clean. I have a 2tb internal disk just to run the Projects.
Roberto

Which OS are you using?

Hello,

Windows 7 64bytes

Thank you

Roberto

no avatar
klausesser
Member
 
Posts: 7886
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany

by klausesser » Wed Jan 09, 2013 11:30 pm

ingravideo wrote:I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks

Please check the images whether there is an additional channel or a path.

best, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Thu Jan 10, 2013 11:09 am

klausesser wrote:
ingravideo wrote:I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks

Please check the images whether there is an additional channel or a path.

best, Klaus

Hello Klaus,

I do not understand, i have been looking for something wrong but everithing looks correct. What do i have to look for?.
I tried to open in 3 differents ways and in 2 differents computers.
The name of the folders looks ok.

May be there is something wrong with windows, some time ago Kolor team tell me to check the firewall and i turn of all the firewall but still the same.

Remember than some times i can not even open the Program.

I am goin to repeat this project, but i am scare about all my job. I am working on a big one.

Regards

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Thu Jan 10, 2013 2:00 pm

Gerald from Kolor is working on the file.
I will tell you what i did wrong.

Thank you

roberto

User avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 5113
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia

by Destiny » Thu Jan 10, 2013 2:11 pm

I do not think you can do that.. .. By moving files you lose continuity between what has been saved.. When you open your project, does it ask where the files are??

When you open your project on a new Windows machine, how do you do that.. Did you create and save your tour to a portable hard drive or did you copy it over to one after you created you tour...

Destiny..

ingravideo wrote:I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks
Primary School Teacher - Hobby Virtual Tours and 3D/360 Object/Product Photographer - Our aim is to create a 3D/360 Virtual Tour Shop/Store with links to 3D/360 degree products. My gear, VR Drive II - D90 - Nikon 10.5 fisheye - Nikon D800 with Nikon-Nikkor 14-24 - NOVOFLEX Magic Balance - Acratech GP Ball-head - Nodal Ninja 4 + RD-16 Rotor - Manfrotto 190CXPRO4 Carbon Fiber Tripod :) :)

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Thu Jan 10, 2013 4:30 pm

Destiny wrote:I do not think you can do that.. .. By moving files you lose continuity between what has been saved.. When you open your project, does it ask where the files are??

When you open your project on a new Windows machine, how do you do that.. Did you create and save your tour to a portable hard drive or did you copy it over to one after you created you tour...

Destiny..

ingravideo wrote:I have move each picture to an individual folder to try to open the file step by step, but i get the same result.

Thanks


I did it to let the program to ask for each picture.
I move all the project an pictures to another machinne.

But it was not the porblem.

Gerald from kolor has fix it.

thanks

no avatar
ingravideo
Member
 
Posts: 16
Joined: Thu Jul 05, 2012 7:42 pm

by ingravideo » Thu Jan 10, 2013 4:33 pm

IT IS WORKING PROPERLY. THANKS A LOT.

answer from Kolor:

Hello,

I found an erroneous spot on the map. I removed this spot from your project.
Can you try to open it now ?

You'll probably have to add the spot I removed, unless it was a spot that should not exist in your tour.

Best regards,
Gérald



I think i erase a picture i was not going to use anymore but i did not cancel the hotspot in the map. I gest that was the problem.

Thank you very much to all of you.
Last edited by ingravideo on Thu Jan 10, 2013 4:47 pm, edited 1 time in total.


Return to Panotour bugs & discussion 1.8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests