XP SP3 - PTPv1.8.0 - setting a different hotspot view from the default  

This forum is fully dedicated to Panotour / Panotour Pro bug reports as well as feature discussion.
User avatar
UK Pano
Member
 
Posts: 372
Joined: Thu May 14, 2009 3:25 pm
Location: Sunny South East UK

XP SP3 - PTPv1.8.0 - setting a different hotspot view from the default

by UK Pano » Sun Nov 25, 2012 1:06 pm

I am building a tour where you have a staircase landing with multiple rooms leading off from it.

When you are in one of these rooms, I set a returning hotspot to the Landing panorama to "exit" the room and return to the landing.

For this "exit" hotspot from the room back to the landing I am setting a different hotspot view in the 3D Hotspot editor window by right clicking and selecting "set as hotspot view". The objective is that when you click on the "exit" hotspot and return to the main Landing panorama you see what you would if leaving the room rather than what is the default view for the Landing panorama itself.

I have set this in PTP but when the tour is built and viewed locally, this alternative "exit" hotpost view is not picked up and you default to the panorma's view rather than the desired hotspot view.

The first pic shows the tour build with the "3D Editor : Hotspot view" set showing the two rooms and the exit hotspot of the tour on the right screen.

The second pic shows the same but after "exiting" the room via the hotspot. As you can see it has adopted the default view of the Landing panorama rather than the expected "hotspot view" previously set.

Comments/Suggestions gratefully received.

Thanks in advance,
UK Pano




Canon 400D / Canon 24-105mm L / Sigma 8mm f3.5 FE / Sigma 10-20mm / Sigma 70-300mm / NN3 & R1 / PS CS2 / LR3 / Enfuse

no avatar
antranidox
New member
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 03, 2012 3:58 am

by antranidox » Mon Dec 03, 2012 4:03 am

i have exactly the same problem!
i found no solution so far,
any help appreciated.

OSX 10.8.2 - Panotour Pro 1.8.0 64bit

User avatar
UK Pano
Member
 
Posts: 372
Joined: Thu May 14, 2009 3:25 pm
Location: Sunny South East UK

by UK Pano » Wed Dec 05, 2012 3:14 pm

BUMPED for Kolor input!
Canon 400D / Canon 24-105mm L / Sigma 8mm f3.5 FE / Sigma 10-20mm / Sigma 70-300mm / NN3 & R1 / PS CS2 / LR3 / Enfuse

User avatar
bdd
Kolor Team
 
Posts: 1737
Joined: Tue Jan 18, 2011 4:05 pm

by bdd » Wed Dec 05, 2012 3:27 pm

Hello,

the "default" transition is not working "as expected" when you set a specific view for your hotspot.
You have to select a transition using this spot view.

An issue is opened on this subject, it should be fixed in next release of Panotour Pro. A "default" transition loading spot view should be used when a spot view is set.

Gérald

no avatar
klausesser
Member
 
Posts: 7858
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany

by klausesser » Wed Dec 05, 2012 3:42 pm

bdd wrote:Hello,

the "default" transition is not working "as expected" when you set a specific view for your hotspot.
You have to select a transition using this spot view.

An issue is opened on this subject, it should be fixed in next release of Panotour Pro. A "default" transition loading spot view should be used when a spot view is set.

Gérald

Hi Gérald!

In earlier versions you could always select spot AND pano view in the editor. Now you can select EITHER spot or pano view depending on what you select in the main-window.
No big deal - but would prefer it the earlier way!

best, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel


Return to Panotour bugs & discussion 1.8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests