Page 1 of 1

[Panotour/Pro 1.5 b2] Interpolator...

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 12:00 pm
by mediavets
Not a bug report - just a technical question...

Autopano Pro/Giga offers a choice of several interpolators for rendering.

Pano2VR offers a wide choice of interpolators.

Which interpolator does Panotour/Pro use?

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 12:08 pm
by digipano
Why does Panotour/Pro need any interpolator?
Pano2vr needs to convert formats from one to another hence it needed that, Panotour/Pro does not need to do that.

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 12:51 pm
by mediavets
digipano wrote:Why does Panotour/Pro need any interpolator?
Pano2vr needs to convert formats from one to another hence it needed that, Panotour/Pro does not need to do that.

I believe that Panotour/Pro converts equirectangular images to cube faces and cube face strips.

PostPosted: Mon Nov 08, 2010 4:30 pm
by AlexandreJ
Yes, we do internal cube face calculation. What I saw with interpolator is that the one you use doesn't really change anything once you have a bicubic at least in quality. I've made a flash animation on the documentation page you can play with. I think that you really don't need something better and that's why the interpolators have been hidden from public setting. We have them ( nearest neightboor until spline 64 ), but really this give too much complication.