Page 1 of 1

Panorama from cubic faces

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 11:35 am
by gelbuilding
Hi,

Im using 3D software where i can produce 6 faces of a room (Cubic).
How do i connect these in Panotour to produce a Panorama.

Thanks
George

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 11:54 am
by vklaffehn
Hi!
In PTP there you can import cube faces under Filà¶e-Import.

MfG
V.Klaffehn

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 11:57 am
by gelbuilding
I have Panotour so that means i cannot do it?

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 12:18 pm
by mediavets
gelbuilding wrote:I have Panotour so that means i cannot do it?

You need some software to convert your cube faces to an equirectangular image which can be input to Panotour.

One (free) option is Pano2qtvr if you are on Windows:

http://gardengnomesoftware.com/pano2qtvr_download.php

Or Pano2Vr (not free) :
http://gardengnomesoftware.com/pano2vr.php

CubicConvertor for ma (not free):
http://www.clickheredesign.com/cubicconverter/

I expect there are others.

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 12:30 pm
by gkaefer
and not to forget the krpano tools
there a cube2sphere and a spher2cube droplets are included...

if you have autopano giga than you can export from autopano giga the krpanolicense.... so no need to buy an extra license...
http://www.krpano.com/download/index.php?lang=en

and one hint... the numbering of the cubefaces from the krpanodroplets and the numbering of the cubefaces used by panotour pro is not equal.... so you need to rename them to use them in each other software...

Georg

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 12:39 pm
by gelbuilding
Can i upgrade from panotour to Panotour Pro?

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 1:13 pm
by bdd
Hi,

If you go to your customer account on Kolor website, and then click on "My Upgrades", you'll see the discount that Kolor does for Panotour users who wants to buy Panotour Pro.

Gérald

PostPosted: Thu Oct 06, 2011 2:56 pm
by mediavets
gkaefer wrote:and one hint... the numbering of the cubefaces from the krpanodroplets and the numbering of the cubefaces used by panotour pro is not equal.... so you need to rename them to use them in each other software...

Georg

Isn't this silly?

Perhaps Kolor could modify this so they use the same naming convention as krpanotools?