Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Tue Sep 23, 2014 1:23 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jan 01, 2011 8:30 am 
Offline
Member

Joined: Sun Mar 23, 2008 4:19 am
Posts: 43
Location: Melbourne, Australia
Happy New Year to Alexandre and the rest of the Kolor team. Wonderful stuff you've been doing (now all I'm waiting for is the CUDA render.. LoL)

To the issue - metadata sometime and sometimes not transferring to my output panos. It may be finger trouble on my part with some setting I am oblivious to changing. But I have checked and found panos I have rendered twice (to PSD) with one version holding complete metadata (camera EXIF etc) and the other completely blank.

A bit awkward after I render down to JPG and reimport into Lightroom - the files all end up in the wrong places. Most embarrassing!

I'll be more watchful over the next couple of days to see what factors are changing whether the EXIF data transfers or not; just in case it's something like running a bit low on memory (though I have 8GB in place in x64 W7). I seriously doubt the latter but gotta start sniffing somewhere on the trail.

Let me know please if it is just some obvious setting I have just missed after using APG for the last couple of years. (DOH!?)

cheers

Rod in Oz

_________________
Rod in Oz
_____________________________________
NodalNinja5 Nikon D4 14-24-70-200mm f/2.8 85mm f/1.4 i7 6 core watercooled @ 4.2GHz 32GB 2100MHz DDR3 GTX570 1GB W7 x64


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 03, 2011 12:06 am 
Offline
Member

Joined: Sun Mar 23, 2008 4:19 am
Posts: 43
Location: Melbourne, Australia
ANYBODY with an idea as to whether this is bug or "bugger... (it's) me!" ?

cheers

Rod in Oz

_________________
Rod in Oz
_____________________________________
NodalNinja5 Nikon D4 14-24-70-200mm f/2.8 85mm f/1.4 i7 6 core watercooled @ 4.2GHz 32GB 2100MHz DDR3 GTX570 1GB W7 x64


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 03, 2011 2:16 pm 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Posts: 5901
Location: Francin, France
Normally, we export every supported metadata in every format that support it.
We support exif / icc / iptc / gps on format jpg / tiff / psb / psd ( exception for psd/psb where icc is not supported ).
If it's not working, get back to me with an example and we'll figure out the issue.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 05, 2011 11:50 pm 
Offline
Member

Joined: Sun Mar 23, 2008 4:19 am
Posts: 43
Location: Melbourne, Australia
As always MOST grateful for your responsiveness Alexandre!

Some tiny test files at https://files.me.com/rod.laird/63mr2w.

2x16 bit TIFF's - with full EXIF, output is PSD with basically a null EXIF. Using APG 2.5.0RC.

Can't see any preference screens that would be worth sending you as nothing in them refers to this. So what other information can I provide?

cheers

Rod

_________________
Rod in Oz
_____________________________________
NodalNinja5 Nikon D4 14-24-70-200mm f/2.8 85mm f/1.4 i7 6 core watercooled @ 4.2GHz 32GB 2100MHz DDR3 GTX570 1GB W7 x64


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 06, 2011 7:58 am 
Offline
Member

Joined: Sun Mar 23, 2008 4:19 am
Posts: 43
Location: Melbourne, Australia
Damn! it seems the cause is selecting "embed all outputs" in the render options panel. Deselect this and the EXIF data passes through (and you get black in non rendered areas) , select it and you lose the EXIF (and you get transparency with the attached alpha channel).

Wish I'd know this a week ago, before trashing the data on 30 stitches... Sigh.

So is this a bug or a feature? :D

cheers

Rod

_________________
Rod in Oz
_____________________________________
NodalNinja5 Nikon D4 14-24-70-200mm f/2.8 85mm f/1.4 i7 6 core watercooled @ 4.2GHz 32GB 2100MHz DDR3 GTX570 1GB W7 x64


Last edited by rodlaird on Thu Jan 06, 2011 7:59 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 06, 2011 9:02 am 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Posts: 5901
Location: Francin, France
So you found the bug reproduction. issue 521 opened


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 07, 2011 11:57 pm 
Offline
Member

Joined: Sun Mar 23, 2008 4:19 am
Posts: 43
Location: Melbourne, Australia
AH! So it was the hidden "bug reproduction" feature at work? LoL

Thanks Alexandre; super product. Do we get to pay you some upgrade money for all this effort once the 2.5 goes into full release? Happy to do so!

cheers

Rod

_________________
Rod in Oz
_____________________________________
NodalNinja5 Nikon D4 14-24-70-200mm f/2.8 85mm f/1.4 i7 6 core watercooled @ 4.2GHz 32GB 2100MHz DDR3 GTX570 1GB W7 x64


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group