Page 1 of 1

live disabled?

PostPosted: Wed May 15, 2013 6:51 pm
by mallik
Hi I want to know that if we connect 5d mark ii with a panogear using shutter cables , does the live view works? Or only mine live view is not working? Im using papywizard on windows 7.

PostPosted: Wed May 15, 2013 7:21 pm
by klausesser
mallik wrote:Hi I want to know that if we connect 5d mark ii with a panogear using shutter cables , does the live view works? Or only mine live view is not working? Im using papywizard on windows 7.

Hi!

I had a cable with a switch for my 5D2 and the Merlin some years ago - always worked the one or the other way. Is a phase-question. Search on Google - i don´t remember the vendor.
Have to ask my assistant. Think we got it from Calumet.

best, Klaus

PostPosted: Thu May 16, 2013 6:59 am
by Mateusz Malinowski
You have to cut focus on cable if want use live view on camera and control shutter, exposure, iso etc when connected to head.
http://www.kolor.com/forum/t16238-panogear-and-focus-cord,defective-or-not

PostPosted: Thu May 16, 2013 12:21 pm
by klausesser
Mateusz Malinowski wrote:You have to cut focus on cable if want use live view on camera and control shutter, exposure, iso etc when connected to head.
http://www.kolor.com/forum/t16238-panogear-and-focus-cord,defective-or-not

Yes - and such a cable switches it. So you don´t need to cut anything - and you can switch back. :cool:
Cost 25.-€ which i find somewhat expensive for 30cm cable with a switcher. . . But it´s very helpful!

best, Klaus

PostPosted: Fri May 17, 2013 6:06 am
by mallik
Thanks , so the problem is with the focus wires, ill build an extension without the focus connection.