Autopano Pro / Giga 1.9.5 Beta 1  

Official news, releases information, status updates.
Annonces officielles, nouvelles versions, avancement.
User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5917
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

Autopano Pro / Giga 1.9.5 Beta 1

by AlexandreJ » Fri Mar 13, 2009 5:49 pm

Hi everybody,

Here's the Beta 1. Time for bug hunting !

Download link :

http://www.autopano.net/wiki/action/view/Latest_Beta

For feedback about this beta 1 use this sub-forum :
http://www.autopano.net/forum/f19-app-2-bug-discussion

BTW : We are looking for motivated translator for v2. The package of translation is present on the site too, so,
contact us to update the current translated language for v2.

Have a good week-end.

User avatar
Paul
Member
 
Posts: 778
Joined: Sat Aug 30, 2008 4:46 pm
Location: Bonn, Germany

by Paul » Fri Mar 13, 2009 7:54 pm

is there a way to register this version for full testing?

1.4.2 code is not valid
Paul

close, but no cigar ... ... ...

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5917
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Fri Mar 13, 2009 8:13 pm

Yes, I know. We were forced to do that to protect KRPano in the Autopano Giga. The solution : email us, we'll provide you temporary serial to unlock the version.

no avatar
lc8b105
Member
 
Posts: 18
Joined: Fri Feb 29, 2008 9:26 am

by lc8b105 » Sat Mar 14, 2009 6:06 am

Hi Alexandre, I think there is something wrong with the mac link on Wiki.
"10.5 only" linked to "AutopanoGiga_Mac_Tiger...dmg" while "MacOs 10.4 / 10.5" linked to "AutopanoPro_Mac_Leopard...dmg"?
:)

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5917
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Sat Mar 14, 2009 9:56 am

I corrected the links.

no avatar
Gordon
Member
 
Posts: 357
Joined: Wed Oct 08, 2008 12:18 pm
Location: Deep in the woods, UK

by Gordon » Sat Mar 14, 2009 2:42 pm

Beta Beta SUPER SUPER, very fast now gigapan import works, now testing rendering...
2000th Member :D

GigaPixel Experimenter
Gigapan Beta Unit, Canon Powershot S5IS, Canon 350D, Nikon D40, Manfrotto Tripod, BT-Serial + Papywizard on Nokia 770, Fully-Operational Merlin the Wizard Unit!!!

User avatar
machart
Member
 
Posts: 176
Joined: Tue Oct 03, 2006 1:07 pm
Location: Ostfriesland

by machart » Sun Mar 15, 2009 4:50 pm

the german translation is ready
::: close to the rainbow :::
D300S, 18-200mm, 10,5mm, NN3, iMac i7
http://panographie.net

User avatar
blazouf
Member
 
Posts: 18
Joined: Thu Oct 16, 2008 3:35 pm
Location: Marseille

by blazouf » Sun Mar 15, 2009 6:57 pm

the speed of this version is amazing !
Thank you so much for you hard work !

Seul le calcul du smartblend reste tres lent ! mais j'ai lu que cela ne devrait plus être bientôt qu'un mauvais souvenir avec le futur smartblend2. J'ai hate car une fois qu'on a gouté au smarblend, difficile de revenir au multiblend

User avatar
taf
Member
 
Posts: 2680
Joined: Tue Dec 20, 2005 12:13 am
Location: Paaaaaaris !

by taf » Mon Mar 16, 2009 2:20 pm

je vais tester cela ce soit, ca m'a l'air d'être du lourd ! Félicitation en tout cas pour le boulot...

save / load workspace. Easy to guess what it does ...
saves all groups and all panos, reopen everything.

APP Team, vous êtes des dieux !!! ca fait longtemps que j'attend cela et enfin, elle apparait dans cette version. Super... Elle faisait partie de ma wish list (qui commence a dater car tout est fait)... :lol:

Note : Individual settings of groups are not kept. That's by design. It will allow to patch them all by way : save the workspace, change default value in general menu, load >workspace = groups will have the new settings

Super idée...
Look. There's a rhythmic ceremonial ritual coming up !

User avatar
taf
Member
 
Posts: 2680
Joined: Tue Dec 20, 2005 12:13 am
Location: Paaaaaaris !

by taf » Wed Mar 18, 2009 1:24 pm

l'interface est d'une fluidité impressionnante... J'ai envoyé mon plus gros panos : 60 photos, et la détection se fait en qq secondes, et l'affichage quasi instantané... INCROYABLE.

C'est vraiment monstrueux. Le top : le changement de projection en temps réel ou le déplacement du pano avec déformation qui va bien, le tout super smooth... Vraiment, un truc de ouf ce nouveau moteur d'interface...

Par contre, pour le calcul final, pas noté de grand changement (j'ai pas comparé avec la 1.4.2). Le calcule ne se fait plus en 4 bandes comme avant (4 proc), mais visiblement "par carré" il me semble... On a moins l'impression que le multi-tread est utilisé en fait... pourtant, les 4 coeurs étaient bien utilisé dans le gestionnaire de tache.

Mais bon, l'interface, c'est vraiment le top du top, le temps gagné va être phénoménale avec cela... Bravo pour ce boulot monstrueux...
Look. There's a rhythmic ceremonial ritual coming up !

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5917
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France

by AlexandreJ » Wed Mar 18, 2009 5:33 pm

Merci :)

no avatar
Panorama fanatic
Member
 
Posts: 403
Joined: Mon Dec 19, 2005 2:28 pm
Location: St-Petersburg, Russia

by Panorama fanatic » Sat Mar 21, 2009 11:01 pm

I can update Russian translation at the end of april

User avatar
DrSlony
Moderator
 
Posts: 1874
Joined: Sat Nov 03, 2007 6:30 pm
Location: Sweden

by DrSlony » Mon Mar 23, 2009 1:39 am

Any chance of a fixed Linux release this week?

no avatar
rodlaird
Member
 
Posts: 43
Joined: Sun Mar 23, 2008 4:19 am
Location: Melbourne, Australia

by rodlaird » Mon Mar 23, 2009 7:37 am

After a series of crash after installation, the new beta is working very smoothly for me under windows XP. The initial optimiser seems to perform significantly better than before and the speed of all edit and render operations are marvellous. It is great to see the renderer not be entirely CPU bound and giving my high performance disk subsystem something to work with. Very large smartblends are still slow but I understand why this is so. There are a range of minor "not quite finished" aspects to the product but it is now seriously quick and surprisingly stable.

BRAVO!
Rod in Oz
_____________________________________
NodalNinja5 Nikon D4 14-24-70-200mm f/2.8 85mm f/1.4 i7 6 core watercooled @ 4.2GHz 32GB 2100MHz DDR3 GTX570 1GB W7 x64

User avatar
phototrek
Member
 
Posts: 78
Joined: Sun Feb 05, 2006 8:48 am
Location: NorCal, USA

by phototrek » Fri Mar 27, 2009 8:03 am

I just wanted to chime in how impressed I am by the speed of the new app. I just got the new 8-core MacPro 2.66GHz, which thanks to hyperthreading is pretending to be 16-core. For the past few days I have been looking for an app that actually uses all the power. Thus far, I found two - DXO and APG. While APG still does many things on a single thread, at times I saw CPU usage aroun 1300%, which is about as good as it gets really.

Great job - still a few bottlenecks, but awesome speed nevertheless.
iMac 27"
Canon Equipment


Return to Announcements / Annonces

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron