Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Tue Sep 16, 2014 10:23 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 4:20 pm 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Posts: 5901
Location: Francin, France
Hi,

We had several good feedbacks from users about our neutralhazer plugin integrated into Autopano Giga.
It seems that this technology would benefit to more people if it was integrated as a filter in all Photoshop products.
That's exactly about that: our unique anti-haze technology as a photoshop plugin with revamped control for better control.

Our product page :
http://www.kolor.com/neutralhazer-haze-remover-photo-photoshop-plugin.html

Try it here :
http://www.kolor.com/download-autopano-panotour-panorama-virtual-tour-software.html

Feedback / discussion in this forum :
English : http://www.kolor.com/forum/f43-using-neutralhazer
French : http://www.kolor.com/forum/f44-utilisation-de-neutralhazer

Take care,

Alexandre


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 4:46 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Wed May 21, 2008 4:53 pm
Posts: 176
Location: Trier
Hello ALexandre,

great you make this available to everyone.

I just wished, ther would be a discount for existent custo,ers and, what I dearly miss:

I´d like to use the plug-in from Lightroom. That would be a hit..... maybe you´ll find a way to realize that.

Meilleures Salutation d´Allemagne

Georg

_________________
The picture is made behind the camera.......


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 5:31 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri May 05, 2006 8:16 am
Posts: 1228
Location: Bulgaria
Plenty of install errors (W7Pro x64, PSCS5)... "Error opening file for writing: Filters\Kolor\etc".

_________________
Some of my panoramas, posted in the Autopano Pro flickr group.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 5:57 pm 
Offline
Member

Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Posts: 7729
Location: Duesseldorf, Germany
'[bo wrote:
']Plenty of install errors (W7Pro x64, PSCS5)... "Error opening file for writing: Filters\Kolor\etc".

No problem on my Mac and CS6 (Trial of course) - 10.6.8

best, Klaus

_________________
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 11, 2012 6:15 pm 
Offline
New member

Joined: Mon Apr 09, 2012 7:17 pm
Posts: 6
sorry for being ignorant. what's Neutralhazer? im into editing of pics and all. im just curious about it. hope you can shed me with some information. thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 4:44 am 
Offline
Member

Joined: Mon May 04, 2009 4:42 pm
Posts: 62
Location: Switzerland
First Post its the Description inside

_________________
D800, D300, D80, Seitz Roundshot VR2, Nodal Ninja5 RD16, Nikkor 10,5, Nikkor 24-70, Nikkor 70-200, Sigma 150-500, Nikkor 105VR, ....


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 7:48 am 
Offline
Member

Joined: Tue Dec 06, 2005 2:07 pm
Posts: 65
'[bo wrote:
']Plenty of install errors (W7Pro x64, PSCS5)... "Error opening file for writing: Filters\Kolor\etc".

I'm getting the same errors with same programs.

Update: I chose to ignore the 3 or 4 errors and the prog seems to have installed and to work.


Last edited by bilzmale on Thu Apr 12, 2012 8:01 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 8:06 am 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Posts: 5901
Location: Francin, France
Thanks bilzmale, we'll correct these warning that are treated as error quickly in the installer.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 8:23 am 
Offline
Member

Joined: Tue Dec 06, 2005 2:07 pm
Posts: 65
There doesn't seem to be a way to maximise or enlarge the filter window - this may be due to PS but it would be nice.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 8:57 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri May 05, 2006 8:16 am
Posts: 1228
Location: Bulgaria
Confirmed, ignoring the installer errors results in a working plugin (I just love those paradoxes in IT)! But maximizing the plugin window is a must!

Quick, scramble for 1.0.1!

_________________
Some of my panoramas, posted in the Autopano Pro flickr group.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Apr 12, 2012 9:58 am 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Posts: 5901
Location: Francin, France
This error is caused by desinstalled version of photoshop that left some keys in the registry. If you never uninstalled photoshop, you don't have this error.
It's a warning that looks like an error that should that we will patch in a 1.0.1 ( [bo] you got it right ! ).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 13, 2012 3:49 am 
Offline
Member

Joined: Fri Jul 11, 2008 3:49 pm
Posts: 796
Location: Dane in Western Australia
Hi Alexandre,

Just tried to install it on a fresh install of win 7 pro x64, and Photoshop CS6 beta, when I installed the program, i was unable to select any of the little check boxes. eg' couldn't select CS6.

and it does not show up in my filter drop down menu, or in import of automate...

ohhh, i wanted to try it out ;-)

thanks

Henrik

PS: If you are going to make it as a plugin, can you also make it for Bridge as well as Lightroom, thanks


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 13, 2012 8:37 am 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Wed Sep 29, 2010 9:00 am
Posts: 199
Location: Francin
Deat Henrik,
we only support official releases of Adobe Photoshop, not beta programs.

_________________
--
Yann G.
www.kolor.com


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 13, 2012 8:48 am 
Offline
Member

Joined: Tue Dec 20, 2005 3:25 pm
Posts: 43
Location: Paris France
Hi

Absolutely Great !!!!!

I'm in aerial photography, and I ALWAYS have hazy backgrounds. I used to solve this (more or less) graduated filters in Lightroom. But this is much, much better !!! :)

Three remarks to improve the product :
1- It would be great to be able to use it in lightroom, where the workflow is much better if you have several (many) photos to correct.
2- Of course, the "contrast" increase in the backgrounds also increases noise, which is unavoidable ; in the skies it's a bit annoying. Could there be some sort of an optionnal noise reduction related to the filter operation (Of course, I could export the mask, and then filter noise through the mask, but I have the feeling that it could be done simultaneously)
3- Related to noise again, the best place to correct he haze would probably be at the RAW stage where dynamic range is much better, so that the noise problem might be reduced (and it would solve the lightroom question). Is this feasable at all ?

But as it is it's already a fantastic tool !!!

Philippe


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Apr 13, 2012 9:21 am 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Posts: 5901
Location: Francin, France
I would advice everyone to report not only this thread, but on the dedicated sub-forum here. Thanks you :)
Feedback / discussion in this forum :
English : http://www.kolor.com/forum/f43-using-neutralhazer
French : http://www.kolor.com/forum/f44-utilisation-de-neutralhazer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group