APTour 1.1.0b9 Very Slow on Subsequent Tour Builds  

This forum is fully dedicated to Autopano Tour. Bug report as well as feature discussion.
no avatar
Six
New member
 
Posts: 6
Joined: Wed Aug 11, 2010 10:32 pm

APTour 1.1.0b9 Very Slow on Subsequent Tour Builds

by Six » Wed Aug 18, 2010 10:57 pm

Hello,

I have noticed a very peculiar bug with APTour 1.1.0b9.
I am able to create a tour in well under 5 seconds on my machine, but only on the first tour built after a system reboot. All subsequent builds of the same tour with either minor or even no modifications to the profile result in delays in the build requiring up to 20 minutes. Sometimes I just have to kill the process because it hangs at 20%.

Reading that APTour1.1.0b9 has multi-core issues, I have set APTour 1.1.0b9 to only use one of the eight cores. That keeps it from grinding the system to a halt - or at least engaging the onboard cpu overheat fan, but it does not keep it from taking forever (okay 20mins is not forever) to perform subsequent tour builds.

I have also tried deleting all temp files in between builds, but that really didn't do anything.

Anyhoo, I know it is in beta, so I'm not complaining, only bug reporting. Hope it helps. Let me know if you need more info.

kindest regards
---------
System
Win7x64
Dual 5472 Xeons @ 300mhz
32 GB Ram
Nvidia Quadro CX @ 1.5GB Ram
Dual Scratch Disks: 1x15,500rpm , 1x2TB 7200rpm Raid0
Last edited by Six on Wed Aug 18, 2010 11:15 pm, edited 1 time in total.

no avatar
Adrien F
Member
 
Posts: 264
Joined: Fri Jul 03, 2009 9:18 am

by Adrien F » Thu Aug 19, 2010 8:26 am

Kind of a nice machine you have! ;p

Anyway, as you may have read this problem was identified and we will shortly release a correction. Try to max up the memory used by the software, this could help.

Thanks for testing and reporting.


Return to Archive

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests