Is there way to automate 2to1 scaling?  

Share your tips and tricks here or get help with any Autopano Pro / Giga problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
djipano
New member
 
Topic author
Posts: 3
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Jul 23, 2018 1:01 pm
Info

Is there way to automate 2to1 scaling?

by djipano » Mon Jul 23, 2018 1:12 pm

Hello.
Is there way to automate 2to1 scaling after stitching?
I no need highly artistic result, I make technical photos.
I see only hard way like write the app, that will be check the appearance of new file in the directory and transfer it to Photoshop droplet file.
Last edited by djipano on Tue Jul 24, 2018 1:27 pm, edited 1 time in total.

no avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 7882
Likes: 6 posts
Liked in: 227 posts
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia
Info

Re: Is there way to automate 2to1 scaling?

by Destiny » Mon Jul 23, 2018 10:21 pm

Hi.. If you go into Preferences, top left icon in APG, you can set the scale to default, which should reflect on the batch processing.. Never tried so not certain..

..

no avatar
djipano
New member
 
Topic author
Posts: 3
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Jul 23, 2018 1:01 pm
Info

Re: Is there way to automate 2to1 scaling?

by djipano » Tue Jul 24, 2018 1:26 pm

Destiny wrote:Hi.. If you go into Preferences, top left icon in APG, you can set the scale to default, which should reflect on the batch processing.. Never tried so not certain..

..

Thank you.
Can you send screenshot with this setting? I can not find it.

no avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 7882
Likes: 6 posts
Liked in: 227 posts
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia
Info

Re: Is there way to automate 2to1 scaling?

by Destiny » Tue Jul 24, 2018 9:43 pm

Here you are...

..
Attachments
settings-1.jpg

no avatar
djipano
New member
 
Topic author
Posts: 3
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Jul 23, 2018 1:01 pm
Info

Re: Is there way to automate 2to1 scaling?

by djipano » Wed Jul 25, 2018 9:24 am

Thank you!
This setting allow to make pano 2:1.
However I need to use Photoshop to fill sky anyway.)

no avatar
Destiny
Moderator
 
Posts: 7882
Likes: 6 posts
Liked in: 227 posts
Joined: Mon Apr 26, 2010 11:55 pm
Location: Australia
Info

Re: Is there way to automate 2to1 scaling?

by Destiny » Wed Jul 25, 2018 9:45 am

Yes, that is normal if the zenith had not been captured.. Even the nadir area... Its easy to do if you know how to use Photoshop but you will need to be careful with the ends, therefore you will need to use the Off-Set option to fix this so that when you add the images to PTP etc, there will be no line at the ends..

..


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron