Page 1 of 1

[APG] 4.0.0 BETA 2 Windows 7 64 BIT] Wrong memory allocation  [SOLVED]

PostPosted: Tue Dec 23, 2014 9:52 pm
by HansKeesom
Only 901 mb of my 64 GB is detected.


see https://www.dropbox.com/s/do7q6dkxww2ls ... 9.png?dl=0

Re: [APG] 4.0.0 BETA 2 Windows 7 64 BIT] Wrong memory alloca

PostPosted: Wed Dec 24, 2014 1:40 pm
by luck72
Hi,
I have windows 7 pro 64 bit with 8gb or RAM but only 3,17 are used.
I cannot check in APG 4 because doesn't start but I checked in APG 3.7.1 trial.
Same issue in PTP 2.3.1 .

I checked my system also with CPUID and all the memory is detected, so, I don't understand why only 3,17 is detected from Kolor software.

Re: [APG] 4.0.0 BETA 2 Windows 7 64 BIT] Wrong memory alloca

PostPosted: Wed Dec 24, 2014 2:03 pm
by HansKeesom
Luck, please make a seperate topic as this topic is about 4.0.0 beta 2

Re: [APG] 4.0.0 BETA 2 Windows 7 64 BIT] Wrong memory alloca

PostPosted: Mon Dec 29, 2014 5:44 pm
by AlexandreJ
The version you have is the 32bits of autopano. If you use the 64bits, it displays it on the menu bar "Autopano Giga 64Bits 4.0.0 Beta 1". Here, no mention, so 32bits version of autopano.

Can you check that ?

Re: [APG] 4.0.0 BETA 2 Windows 7 64 BIT] Wrong memory alloca

PostPosted: Mon Dec 29, 2014 11:49 pm
by HansKeesom
Autopano Giga 4.0.0. Beta 2 so not 1.

Just to be sure I installed AutopanoGiga_x64_400B2_2014-12-19.exe again and rebooted.

Result : problem solved.

Will now start testing on stability

10 minutes later : it seems stable, CPU is high, still the situation with the last core but not so much a problem anymore because the other cores seem to run higher %. Most importantly the GPU gets a workout peeking at 87% running average 40%. Not that CPU and GPU %'s are important. But the preview seems indeed faster.

Half an hour later : unfortanately, pushing it hard enough, it still crashes.... fortunately a report could be uploaded.