Page 1 of 1

First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Wed Dec 17, 2014 4:10 pm
by atuor
Won't start unfortunately,

AutopanoGiga> sh AutopanoGiga.sh
./AutopanoGiga: error while loading shared libraries: libicui18n.so.52: cannot open shared object file: No such file or directory

Available by default on OpenSuse 13.2 is is ver. 53 of the library -> libicu53_1

Any workaround ?

version 4 seem Great :-)

Cheers

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Wed Dec 17, 2014 11:10 pm
by HansKeesom
First glance : userinterface not changed, fortunately. My GPU is much better used and no sign of the famous last core problem. All we wait for now is the price of final version/ update price when having 3.5 already.
Me think I am using the beta for a while now. as things only seems to go faster.

Coming from a rather critical person like myself, this is good news!

....oops fist crash, ran out of memory. Guess editors are leaking again/still

and half an hour later, back to 3.7 as the beta is crashing all the time

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Thu Dec 18, 2014 7:05 am
by atuor
So it launches on your OpenSuse 13.2 ? do you have libicui18n.so.52 or libicuio.so.53.1 ?

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Thu Dec 18, 2014 10:46 am
by HansKeesom
sorry, windows 64, did not read carefull enough

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit  [SOLVED]

PostPosted: Thu Dec 18, 2014 11:34 am
by AntoineM
Hello atuor,

OpenSuse is not officially supported (Ubuntu >= 14.04 is recommended) but you can try adding these files in your AutopanoGiga folder: http://94.23.59.24/~melera/libicu.tar.gz

Best regards,
Antoine

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Thu Dec 18, 2014 12:32 pm
by atuor
Hi Antoine,
Thanks for the files. it starts fine now. I know OpenSuse may not be supported, it has always worked fine though since I own a License of AP. I'll post feedback on it on this thread when tests go on ;-)

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Thu Dec 18, 2014 1:08 pm
by AntoineM
Ok, thank you for your feedback !

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Sat Dec 20, 2014 2:31 pm
by DrSlony
Hi Kolor

I have the same error on Gentoo. Saying AP is supported only on Ubuntu is an enormous mistake, for two reasons:
1- There are hundreds of distributions, Ubuntu is not necessarily the most popular nor the best, and the company that runs it certainly makes questionable ethical decisions. Supporting only this one distribution cuts out thousands of other potential Kolor clients, and is completely unnecessary, which brings me to point 2.
2- AP is not open-source, which means you provide binaries, which means you static-link during compilation. This means you could support it on any distro as long as you package all the required libs - and you do! The APG400b2 tarball comes with Qt5 libs - the only thing missing is libicui18n.so.52 so if you include that into your next tarball, it should run fine on any modern distro. :)

By the way, an up-to-date stable Gentoo uses /usr/lib64/libicui18n.so.53 not 52.
With the libs you provided in the tar.gz above, it runs fine on Gentoo :)

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Sat Dec 20, 2014 3:00 pm
by DrSlony

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Sat Dec 20, 2014 3:27 pm
by DrSlony
I stitched a pano, tried out everything, and no crashes here. Rock solid and very fast!
http://i.imgur.com/Hwi6g0B.jpg

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Sun Dec 21, 2014 11:31 am
by atuor
I'm getting crashes when editing, maybe a graphics driver issue ? (nouveau), what settings do you use for GPU ? and what graphics card/driver do you have ?

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Sun Dec 21, 2014 11:59 am
by atuor
Well yes, disabling GPU works fine now :-)

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Sun Dec 21, 2014 1:26 pm
by DrSlony
GeForce GTX 285M, nvidia-drivers 340.65 in Gentoo 64-bit.

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Sun Dec 21, 2014 2:11 pm
by atuor
Ooops, now that Beta 1 works, Beta 2 doesn't even launch...

Re: First Try AutoPano Giga 4 beta 1 on OpenSuse 13.2 64bit

PostPosted: Sun Dec 21, 2014 6:20 pm
by atuor
Yep with the Nvidia proprietary drivers it works fine (Beta 1) with GPU enabled