Page 1 of 1

[SOLVED] Unable to find a thread...

PostPosted: Fri Feb 21, 2014 2:03 pm
by oreillyfotograf
Guys,

I remember seeing a thread on this forum before about putting a mask on images to remove content from a pano. There was pictures of a tripod which was painted in red to highlight the mask.

I have searched the forums on 'Nadir' 'tripod' 'masking' alpha channel', there was lots of responses, but I just couldn't find the one I was looking for.

If anybody can point me to it, I would be so grateful.

Thanks in advance.

Kind regards,

Niall

Re: Unable to find a thread...

PostPosted: Fri Feb 21, 2014 9:57 pm
by gkaefer

Re: Unable to find a thread...

PostPosted: Fri Feb 21, 2014 10:45 pm
by oreillyfotograf
Georg,

Thanks for the prompt reply, but it wasn't this thread. It was pre APG 3.x. The entire tripod was in red, highlighting the mask.

Niall

Re: Unable to find a thread...

PostPosted: Sun Feb 23, 2014 11:19 pm
by lumelix
Hi Niall
In this forums there are really a lot of threads about the masking tool and how to patch the Nadir hole.
And since we have a new graphical interface for some months in the forums some of the images in older posts will no longer be visible.

Did you mean this one:
viewtopic.php?f=2&t=17846

Or do you know what was the discussed Problem in this missing thread?

Re: Unable to find a thread...

PostPosted: Sun Feb 23, 2014 11:53 pm
by oreillyfotograf
Martin,

Thanks for the link, but it wasn't this one either. Interesting that old images have been removed, that might explain why I was unable to find it. The masking thread seems to be more suitable for me in what I'm trying to achieve, although I have Version 3.x

Thanks again,

Niall

Re: Unable to find a thread...

PostPosted: Sun Feb 23, 2014 11:56 pm
by mediavets
lumelix wrote:Hi Niall
In this forums there are really a lot of threads about the masking tool and how to patch the Nadir hole.
And since we have a new graphical interface for some months in the forums some of the images in older posts will no longer be visible.

Did you mean this one:
viewtopic.php?f=2&t=17846

Or do you know what was the discussed Problem in this missing thread?


He wants to know how to mask input images with transparency rather than how to use the PPD 3.x masking toool.

Re: Unable to find a thread...

PostPosted: Thu Feb 27, 2014 9:14 pm
by gkaefer
oreillyfotograf wrote:Guys,

I remember seeing a thread on this forum before about putting a mask on images to remove content from a pano. There was pictures of a tripod which was painted in red to highlight the mask.

I have searched the forums on 'Nadir' 'tripod' 'masking' alpha channel', there was lots of responses, but I just couldn't find the one I was looking for.

If anybody can point me to it, I would be so grateful.

Thanks in advance.

Kind regards,

Niall


Niall,

I think it was this posting:
viewtopic.php?f=6&t=6821&hilit=+nadir
took some days, but I got it ;-))
Georg