Page 1 of 1

External stack processing

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 1:08 pm
by marek.garamszegi
Hello all,

because I am not satisfied how APG work with stacks (... I am now working on lot of interior spherical panoramas and I need BKT) i tried to configure External stack processing with enfuse, but i did not find any documentation about it. I Tried to configure with ENFUSE.

1.st i tried how it works through commandline:

Code: Select all
C:\Users\marek>"c:\Users\marek\AppData\Local\Bergmark\EnfuseGUI 2.1\bin\enfuse\enfuse.exe" --output=c:\test.jpg E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9388.jpg E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9389.JPG E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9390.JPG
enfuse: info: input image "E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9388.JPG" does not have an alpha channel;
enfuse: info: assuming all pixels should contribute to the final image
enfuse: info: input image "E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9389.JPG" does not have an alpha channel;
enfuse: info: assuming all pixels should contribute to the final image
enfuse: info: input image "E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9390.JPG" does not have an alpha channel;
enfuse: info: assuming all pixels should contribute to the final image
enfuse: info: loading next image: E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9388.JPG 1/1
enfuse: info: loading next image: E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9389.JPG 1/1
enfuse: info: loading next image: E:\PANO_SOURCE\SKOLA\Klub\DSC_9390.JPG 1/1

It work fine.

2.nd I tried to configure in External stack processing as seen in picture, but it doesnt work. Anybody can help me ?

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 1:18 pm
by HansKeesom
Why not simple use 'enfuse GUI'?

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 2:28 pm
by marek.garamszegi
Simply because APG can do analysis (analyze same images in stack) before it is sended to plugins i think !
I thing its better for later custom workflow, when all panoramas is detected.

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 3:53 pm
by HansKeesom
Use enfuse GUI before loading the (fused) photos into APG

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 6:55 pm
by gkaefer
the External stack processing pluign in apg works with zerene stacker:
http://zerenesystems.com/cms/stacker

have it and love it, is in most cases better than Enfuse (in special if images are not pixelidentical overlapping)
... but never used it really with the stack processing plugin. Alexandre did reply some days back on my question which stacker is compatible that the zerene will do the job.

Georg

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 9:16 pm
by HansKeesom
Are we talking focus stacking or expusure stacking? Zerene seems to be about focus stacking.

PostPosted: Sun Oct 28, 2012 9:32 pm
by marek.garamszegi
My primary problem is exposure, but sometimes focus stacking must be very creative and usefull !

PostPosted: Mon Oct 29, 2012 11:08 am
by ThomasV
Thanks for this feedback, there is indeed a bug in that. Isuue 1566 opened.

Regards,
Thomas

PostPosted: Mon Oct 29, 2012 5:15 pm
by gkaefer
HansKeesom wrote:Are we talking focus stacking or expusure stacking? Zerene seems to be about focus stacking.

uups. mixed it. thanks ;-) and good to know that enfuse should work...
... wouldnt it be a great "Case Studies" or even "Video tutorial" example for the documentation?

Georg

PostPosted: Thu Nov 01, 2012 10:38 am
by ThomasV
Hello,

The bug will be fixed in the coming version. But just note one limitation.
Instead of using --output=%O, please just use --output %O. The equal sign is useless.

Regards,
Thomas

PostPosted: Thu Nov 01, 2012 5:57 pm
by marek.garamszegi
Hello all, thanks for replies !

Maybe will be usable to have in wizard checkbox "Debug screen" or "Debug to file" at the end of this wizard. User can see paramaters what is sended to commandline and errors from called programs from external stack processing wizard.

Marek