Smartblend in APP 2.5 ?  

Share your tips and tricks here or get help with any Autopano Pro / Giga problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
Nanard
Member
 
Topic author
Posts: 150
Likes: 0 post
Liked in: 3 posts
Joined: Sun Jul 29, 2007 11:00 pm
Location: France
Info

Smartblend in APP 2.5 ?

by Nanard » Fri Feb 04, 2011 6:14 pm

With the new APP 2.5, I cannot find the smartblend option anymore.
Any help please ?
Bernard

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

by mediavets » Fri Feb 04, 2011 8:39 pm

Nanard wrote:With the new APP 2.5, I cannot find the smartblend option anymore.
Any help please ?
Bernard

Smartblend has been replaced by a new blender in APP/APG V2.5.

You can find documentation in French here:
http://www.autopano.net/wiki-fr/action/view/Documentation_Autopano_Giga_2.5
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
witdem
New member
 
Posts: 2
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Feb 17, 2011 10:58 pm
Info

by witdem » Thu Feb 17, 2011 11:20 pm

With the new app 2.5 I have errors using the default settings which are not visible using the old smartblend option in 2.0.
What settings should I use in 2.5 to mimic the smartblend option of 2.0 ?

Maarten

no avatar
Ridgeback
Member
 
Posts: 11
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Mar 06, 2008 9:31 am
Info

by Ridgeback » Fri Feb 18, 2011 8:00 am

I have to agree with witdem - Smartblend in version 2 is better than anything I have been able to achieve with 2.5! Disappointing. :-(

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5987
Likes: 7 posts
Liked in: 10 posts
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France
Info

by AlexandreJ » Fri Feb 18, 2011 1:34 pm

It's just a setting issue, I'm sure. Can you share one example where you have this issue so we can show how to change the setting to get the right result ?

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

by mediavets » Fri Feb 18, 2011 1:53 pm

AlexandreJ wrote:It's just a setting issue, I'm sure. Can you share one example where you have this issue so we can show how to change the setting to get the right result ?

I trust you are correct - but it does appear that it was much easier for most users to get a good result with Smartblend that it is with the new system.

Perhaps the upcoming documentation will make it easy for all.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
witdem
New member
 
Posts: 2
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Feb 17, 2011 10:58 pm
Info

by witdem » Fri Feb 18, 2011 2:17 pm

See following example using the default settings in 2.5
With smartblend option in 2.0 thos panorama's was ok.

Maarten


Last edited by witdem on Sat Feb 19, 2011 9:06 am, edited 1 time in total.

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5987
Likes: 7 posts
Liked in: 10 posts
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France
Info

by AlexandreJ » Fri Feb 18, 2011 2:56 pm

It seems to be a setting issue because no blending were applied.
Can you make this test : render dialog box, hit 'simple' preset and then hit 'antighost' preset again.
Then make the rendering

User avatar
renan
Kolor Team
 
Posts: 362
Likes: 0 post
Liked in: 1 post
Joined: Mon Jan 05, 2009 1:57 pm
Info

by renan » Fri Feb 18, 2011 3:16 pm

I'm not sure about the issue but we have detected something in anti-ghost choices.
Can you send me your pictures (the first panorama should be sufficient) to check what's happening.
ftp://ftp.autopano.net/incoming/


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron