APG Keeps Crashing  

This forum is dedicated to Autopano Pro / Giga bug reports and features discussion.
Please read the posting rules before starting a topic!
no avatar
Od1nscurse
New member
 
Topic author
Posts: 1
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu Mar 29, 2018 12:46 am
Info

APG Keeps Crashing

by Od1nscurse » Thu Mar 29, 2018 12:56 am

Hello community. I have been a long time user and am using APG 4.4.1. The last time I was using it I had no problems. I just upgraded to a D850 and am shooting with a Nikon 8-15mm lens. For starters the lens profile isn't available.

After shooting a set of test images I bring them into APG and hit detect. The image looks pretty close and I go to edit it. Anything I try from here on out lasts about 10 seconds and then everything freezes. I can X out of the window but if I try to reopen it the computer completely locks and I have to do a Hard Button shut down. I am using a 15" Dell XPS with 32GB of ram.

I would really like to get APG working again soon. Does anyone have any ideas? I have uninstalled and reinstalled it already the same problem.

User avatar
olivierbo
Kolor Team
 
Posts: 2227
Likes: 1 post
Liked in: 132 posts
Joined: Thu Nov 06, 2014 11:44 am
Info

Re: APG Keeps Crashing

by olivierbo » Thu Mar 29, 2018 1:09 pm

Hello,

If the lens profile is not in the database, you can send a log via the dedicated window which opens, and we will add it to the next version.
That being said, I received a request to add a 8-15mm this week (8 15 167 3.6 4.5;Nikon;Nikon 8-15mm fisheye;1) but not sure that the description is correct (no aperture value).

Can you check you have installed the very latest proprietary video driver? Also, any bloatware installed, like Dell Recovery and Backup, you could remove?
Do you have that issue with your D850 pictures only? Are you using RAW, TIFF or JPEG?

Let me know.

Best,
Olivier


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron