Page 1 of 1

MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Mon Oct 12, 2015 4:54 pm
by Michael H
Hi guys
I just downloded the newest update and wanted to continue to work on my project... everything seems fine UNTIL I came to the fusion part... then all hell broke loose... and i have tried every option, even no fusion at all, but still more or less the same result... help please?

giga error 2.JPG
all good in the start



giga error 1.JPG

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Mon Oct 12, 2015 6:36 pm
by Michael H
and i am using windows 8.1 on a 850gt m nvidia card.
and when i render the image, it comes out 'normal' but quite badly stitched...

tried now even doing it from scratch, import all images but the same result...

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Mon Oct 12, 2015 6:48 pm
by Cliquetsy
Wow!

Would it be possible for you to share the images?

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Tue Oct 13, 2015 8:39 am
by ClaireM
Hi,

I highly suppose that your bug is related to an issue that we made out in the current release. APG 4.2.2 should be released really soon and is supposed to fix a similar issue. Let me know if this works for you.

"and i have tried every option, even no fusion at all, but still more or less the same result" : are you applying a color correction? If so, remove the vignetting correction and let us know. (i.e the bug is only visible in the preview when the preview button in the bottom left corner of the preview is pressed).

Sorry for the inconvenience.

Best,

Claire

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Tue Oct 13, 2015 9:33 am
by marzipano
I replicated this bug in APG 4.2.1.same as the Michael H described

I tried manual controlled stacks of 5 images (taken using CHDK) and had colour correction set = AUTO and got this as soon as I used the bottom left preview button after doing the fusion

Use of vignetting flag didn't make a difference on or off

As soon as I put colour correction back = NONE (or HDR) and re-edited it was OK again

Martin

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Tue Oct 13, 2015 10:39 am
by ClaireM
Ok, I'm pretty sure though it's going to be fixed in the later release, however if one of you guys can share his bug case, it would be great.

Best,

Claire

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Tue Oct 13, 2015 10:42 am
by Michael H
ClaireM wrote:Ok, I'm pretty sure though it's going to be fixed in the later release, however if one of you guys can share his bug case, it would be great.

Best,

Claire


when willl the update be released? and by sharing the bugcase, you mean sending the files? if so, to which email?

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Tue Oct 13, 2015 1:06 pm
by ClaireM
Hi Michael,

when willl the update be released?
today - http://www.kolor.com/2015/10/13/panoram ... iga-4-2-2/

and by sharing the bugcase, you mean sending the files? if so, to which email?
Via a file sharing system (dropbox, google drive....) or if your files are not too large, I can give you an email address to send it to.

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Tue Oct 13, 2015 5:18 pm
by marzipano
I just installed that new version 4.2.2 and I stopped getting the problem

Martin

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

PostPosted: Tue Oct 13, 2015 5:48 pm
by ClaireM
Thanks for the feedback :)

Sorry for the inconvenience,

Best,

Claire