MASSIVE bug in the new version 2.1  

This forum is dedicated to Autopano Pro / Giga bug reports and features discussion.
Please read the posting rules before starting a topic!
no avatar
Michael H
Member
 
Topic author
Posts: 149
Likes: 2 posts
Liked in: 5 posts
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:21 pm
Info

MASSIVE bug in the new version 2.1

by Michael H » Mon Oct 12, 2015 4:54 pm

Hi guys
I just downloded the newest update and wanted to continue to work on my project... everything seems fine UNTIL I came to the fusion part... then all hell broke loose... and i have tried every option, even no fusion at all, but still more or less the same result... help please?

giga error 2.JPG
all good in the start



giga error 1.JPG

no avatar
Michael H
Member
 
Topic author
Posts: 149
Likes: 2 posts
Liked in: 5 posts
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:21 pm
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by Michael H » Mon Oct 12, 2015 6:36 pm

and i am using windows 8.1 on a 850gt m nvidia card.
and when i render the image, it comes out 'normal' but quite badly stitched...

tried now even doing it from scratch, import all images but the same result...

User avatar
Cliquetsy
Member
 
Posts: 1312
Likes: 106 posts
Liked in: 119 posts
Joined: Thu May 16, 2013 4:10 pm
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by Cliquetsy » Mon Oct 12, 2015 6:48 pm

Wow!

Would it be possible for you to share the images?

User avatar
ClaireM
Moderator
 
Posts: 479
Likes: 6 posts
Liked in: 36 posts
Joined: Fri Nov 14, 2014 9:17 am
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by ClaireM » Tue Oct 13, 2015 8:39 am

Hi,

I highly suppose that your bug is related to an issue that we made out in the current release. APG 4.2.2 should be released really soon and is supposed to fix a similar issue. Let me know if this works for you.

"and i have tried every option, even no fusion at all, but still more or less the same result" : are you applying a color correction? If so, remove the vignetting correction and let us know. (i.e the bug is only visible in the preview when the preview button in the bottom left corner of the preview is pressed).

Sorry for the inconvenience.

Best,

Claire

no avatar
marzipano
Member
 
Posts: 431
Likes: 1 post
Liked in: 14 posts
Joined: Sat Mar 05, 2011 1:32 pm
Location: Richmond London UK
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by marzipano » Tue Oct 13, 2015 9:33 am

I replicated this bug in APG 4.2.1.same as the Michael H described

I tried manual controlled stacks of 5 images (taken using CHDK) and had colour correction set = AUTO and got this as soon as I used the bottom left preview button after doing the fusion

Use of vignetting flag didn't make a difference on or off

As soon as I put colour correction back = NONE (or HDR) and re-edited it was OK again

Martin

User avatar
ClaireM
Moderator
 
Posts: 479
Likes: 6 posts
Liked in: 36 posts
Joined: Fri Nov 14, 2014 9:17 am
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by ClaireM » Tue Oct 13, 2015 10:39 am

Ok, I'm pretty sure though it's going to be fixed in the later release, however if one of you guys can share his bug case, it would be great.

Best,

Claire

no avatar
Michael H
Member
 
Topic author
Posts: 149
Likes: 2 posts
Liked in: 5 posts
Joined: Wed Jul 01, 2015 12:21 pm
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by Michael H » Tue Oct 13, 2015 10:42 am

ClaireM wrote:Ok, I'm pretty sure though it's going to be fixed in the later release, however if one of you guys can share his bug case, it would be great.

Best,

Claire


when willl the update be released? and by sharing the bugcase, you mean sending the files? if so, to which email?

User avatar
ClaireM
Moderator
 
Posts: 479
Likes: 6 posts
Liked in: 36 posts
Joined: Fri Nov 14, 2014 9:17 am
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by ClaireM » Tue Oct 13, 2015 1:06 pm

Hi Michael,

when willl the update be released?
today - http://www.kolor.com/2015/10/13/panoram ... iga-4-2-2/

and by sharing the bugcase, you mean sending the files? if so, to which email?
Via a file sharing system (dropbox, google drive....) or if your files are not too large, I can give you an email address to send it to.

no avatar
marzipano
Member
 
Posts: 431
Likes: 1 post
Liked in: 14 posts
Joined: Sat Mar 05, 2011 1:32 pm
Location: Richmond London UK
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by marzipano » Tue Oct 13, 2015 5:18 pm

I just installed that new version 4.2.2 and I stopped getting the problem

Martin

User avatar
ClaireM
Moderator
 
Posts: 479
Likes: 6 posts
Liked in: 36 posts
Joined: Fri Nov 14, 2014 9:17 am
Info

Re: MASSIVE bug in the new version 2.1

by ClaireM » Tue Oct 13, 2015 5:48 pm

Thanks for the feedback :)

Sorry for the inconvenience,

Best,

Claire


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests