Delete bad control points not working 3.5.1  

This forum is dedicated to Autopano Pro / Giga bug reports and features discussion.
Please read the posting rules before starting a topic!
no avatar
vaslag
Member
 
Topic author
Posts: 33
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Sep 10, 2012 11:03 pm
Location: Barcelona
Info

Delete bad control points not working 3.5.1

by vaslag » Fri Apr 25, 2014 5:04 pm

Why the delete bad control points disappeared in the CP editor window (since new major version)?

In the optimization, clean bad control points doesn't work for me.... bad points not deleted, doesn't matter the cut value....

Using OSX mavericks (updated) and autopano giga 3.5.1

Anyone with same issues?

Thanks

no avatar
vaslag
Member
 
Topic author
Posts: 33
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Sep 10, 2012 11:03 pm
Location: Barcelona
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by vaslag » Sat Apr 26, 2014 10:45 am

Sorry, my fault... I found how to do it with new version. Just new tools position in 3.5...

no avatar
RenéM
New member
 
Posts: 5
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Tue Feb 12, 2013 10:31 am
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by RenéM » Mon Dec 15, 2014 5:31 pm

Is it possible you will share the solution with other users?
I likewise can't find the way in the new versions, 3.6 and 3.7 :-(

Thank you!

no avatar
vaslag
Member
 
Topic author
Posts: 33
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Sep 10, 2012 11:03 pm
Location: Barcelona
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by vaslag » Mon Dec 15, 2014 6:50 pm

Write the maximum RMS you want to preserve on the right side, and press the button on the left side.
Attachments
points.png

no avatar
RenéM
New member
 
Posts: 5
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Tue Feb 12, 2013 10:31 am
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by RenéM » Mon Dec 15, 2014 7:36 pm

Many thanks for your help vaslag :-)

However, I can't see the shown Ctrl Pts window unless I first minimizes the large CP editor window.
Is this normal, or is there something I can do differently?

When I generate a panorama from 8 pictures then I get an RMS of 1.75 when I do it in version 3.6, but when I do the same in version 3.7, so I get an RMS of 3.65.
Is it normal that RMS becomes poorer in the new version?

Thanks in advance.

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by mediavets » Mon Dec 15, 2014 7:46 pm

RenéM wrote:When I generate a panorama from 8 pictures then I get an RMS of 1.75 when I do it in version 3.6, but when I do the same in version 3.7, so I get an RMS of 3.65.
Is it normal that RMS becomes poorer in the new version?

Thanks in advance.

Yes. But not sure what sort of difference is typical.

You cannot assume that minimising RMS will produce the best stitch.

no avatar
RenéM
New member
 
Posts: 5
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Tue Feb 12, 2013 10:31 am
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by RenéM » Mon Dec 15, 2014 7:59 pm

Thank you for your prompt reply Mediavets.

I am a little confused because Kolors website shows that a low RMS is better.
RMS is even displayed in small colored boxes where each new color indicates an inferior quality.

It makes me obviously a bit apprehensive that a newer software makes work less good :-(

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by mediavets » Mon Dec 15, 2014 8:04 pm

In general lower is better but you should not assume that lowest is best.

no avatar
RenéM
New member
 
Posts: 5
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Tue Feb 12, 2013 10:31 am
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by RenéM » Mon Dec 15, 2014 8:20 pm

Thank you, I have learned a lot today :-)

My question is now fully answered.

May you all have a merry Christmas and a happy and prosperous New Year.

And once again many thanks for the help.

User avatar
Cliquetsy
Member
 
Posts: 1312
Likes: 106 posts
Liked in: 119 posts
Joined: Thu May 16, 2013 4:10 pm
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by Cliquetsy » Tue Dec 16, 2014 9:28 am

This page might help you understand the RMS value: http://www.autopano.net/wiki-en/action/ ... _RMS_value

no avatar
RenéM
New member
 
Posts: 5
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Tue Feb 12, 2013 10:31 am
Info

Re: Delete bad control points not working 3.5.1

by RenéM » Tue Dec 16, 2014 9:43 am

Thanks for the link :-)


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron