Autopano Giga 4.4 Crashes after installation  

This forum is dedicated to Autopano Pro / Giga bug reports and features discussion.
Please read the posting rules before starting a topic!
no avatar
Fortizcrea
New member
 
Topic author
Posts: 6
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Apr 10, 2017 11:09 am
Info

Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Fortizcrea » Mon Apr 10, 2017 11:13 am

I downloaded latest stable version of Autopano Giga 4.4 and installed on both my machines, on my i7 it works just fine, but on my workstation it just crashes, doesn't even start up at all.
I have a Dual Xeon 3620 V4 on an Asus Z10PE W16 motherboard, 128 GB or ECC registered DDR4 Ram, with an Intel 750 SSD main drive. I can't get this to work, so if anyone has an idea of what could be happening, support would be most appreciated.

User avatar
olivierbo
Kolor Team
 
Posts: 1881
Likes: 1 post
Liked in: 109 posts
Joined: Thu Nov 06, 2014 11:44 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by olivierbo » Wed Apr 12, 2017 4:07 pm

Hello,

Have you had a look at our troubleshooting section of the documentation? http://www.kolor.com/wiki-en/action/vie ... _Solutions

Please let me know.

Best,
Olivier

no avatar
Fortizcrea
New member
 
Topic author
Posts: 6
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Apr 10, 2017 11:09 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Fortizcrea » Thu Apr 13, 2017 7:03 am

None of the answers on the documentation page refers to my problem, the programme just doesn't even start up.

User avatar
olivierbo
Kolor Team
 
Posts: 1881
Likes: 1 post
Liked in: 109 posts
Joined: Thu Nov 06, 2014 11:44 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by olivierbo » Thu Apr 13, 2017 9:14 am

Hello,

You said in your 1st post that the app crashes, so you may have a crash report window which opens so that you can upload the crash report to our server. Is that correct?
Do you have any previous version of APG installed on your system? If so, uninstall it before. Also, any bloatxware you can remove from the system?
What is the GPU?

Let me know.

Best,
Olivier

no avatar
Fortizcrea
New member
 
Topic author
Posts: 6
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Apr 10, 2017 11:09 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Fortizcrea » Thu Apr 13, 2017 9:36 am

Sorry if I said it crashes, It just doesn't even start, so I can't send a crash or report of it.
I Have APG 4.2 installed, I will uninstall and try.
¿Can you please clarify what means for you ¿bloatxware?
GPU is a single Asus Geforce Strix GTX 1080 8 GB

User avatar
olivierbo
Kolor Team
 
Posts: 1881
Likes: 1 post
Liked in: 109 posts
Joined: Thu Nov 06, 2014 11:44 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by olivierbo » Thu Apr 13, 2017 9:45 am

OK, thanks for the clarification.
Bloatware means useless softwares provided by the (PC or motherboard) manufacturer as you will have noted in the Known issues section of the troubleshooting, softwares like Dell backup & recovery, Asus Sonic suite and so on.
Which version of the GPU driver are you using? The Asus one or Nvidia? Also, be sure it is compatible with OpenGL 2.0 (as it should be by default).
About your computer, did you build it or buy it (which brand)?

Thanks in advance.
Olivier

no avatar
Fortizcrea
New member
 
Topic author
Posts: 6
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Apr 10, 2017 11:09 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Fortizcrea » Thu Apr 13, 2017 10:06 am

I don't have any of the mentioned software or similar.
I'm using the Nvidia Drivers, last version. It's compatible with OpenGL 2.0
I built the computer myself, with the specs menioned on my first post, everything else is running fine, including previous versions of APG, Autopano Video Pro and Panotour Pro.

no avatar
Fortizcrea
New member
 
Topic author
Posts: 6
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Apr 10, 2017 11:09 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Fortizcrea » Thu Apr 13, 2017 10:13 am

Uninstalled APG 4.2 but still not starting up, nothing.

User avatar
olivierbo
Kolor Team
 
Posts: 1881
Likes: 1 post
Liked in: 109 posts
Joined: Thu Nov 06, 2014 11:44 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by olivierbo » Thu Apr 13, 2017 11:44 am

Can you give me the exact version of the GPU driver (381.65)?
Can you run regedit.exe, edit "gpuFastRender" string value and set it to "false", then reboot and test.
If it still doesn't work, edit "gpuEnabled" DWORD value and set it to "0" (zero). Reboot and test.

Let me know.

Best,
Olivier
Attachments
gpuDisabled(Win10).png

no avatar
Fortizcrea
New member
 
Topic author
Posts: 6
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon Apr 10, 2017 11:09 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Fortizcrea » Sun Apr 16, 2017 8:45 am

Hi, I checked the GPU Driver version and here it is: 381.65, it's updated.
I went to Regedit but under Kolor there is nothing like your screenshot.

Find attached NVIDIA System Information file, Kolor Regedit contents AND System Information.
Hey, Thanks again for your efforts, I really need to get this fixed and going asap.

Note: All software is legal, Adobe CC, Windows 10 Pro, along with all Kolor software, so there should not be an issue regarding this either.

Best,
Francis Ortiz.
Attachments
WINDOWS 10 PRO System Information 04-16-2017 08-31-15.txt
(3.36 KiB) Downloaded 41 times
NVIDIA System Information 04-16-2017 08-31-15.txt
(4.23 KiB) Downloaded 37 times
kolor.jpg

no avatar
Baheed
New member
 
Posts: 2
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:32 pm
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Baheed » Fri Apr 21, 2017 11:36 am

Hello Francis, Olivier

Olivier, I am experiencing the exact same issue as Francis.
A fresh install of Windows 10 Pro x64 a few weeks ago and i installed Autopano Giga 4.4 x64.
It takes just under 9 minutes for Autopano to fully start up. I followed your steps to update the GPU options in the Registry but this made no difference.
I am using a nVidia M5000 GPU (PNY) with the driver 377.11 from the nVidia site.

Autopano works fine when it eventually opens up but not ideal with such a long start delay.

Regards,
Stuart

User avatar
olivierbo
Kolor Team
 
Posts: 1881
Likes: 1 post
Liked in: 109 posts
Joined: Thu Nov 06, 2014 11:44 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by olivierbo » Tue Apr 25, 2017 8:40 am

Hello,

Sorry for the late reply (vacation)
In the Preferences, General tab, can you set the maximum memory used to 32GB, restart and test?
Does it work with the v4.2 properly?

Thanks in advance,
Olivier

no avatar
Baheed
New member
 
Posts: 2
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Dec 28, 2014 12:32 pm
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Baheed » Wed Apr 26, 2017 1:43 pm

Hi Olivier,
I hope you had a good vacation even though they don't tend to last long enough!

Autopano is now starting up in around 10 to 15 seconds. This still seems slow but once the program starts up it works great. I don't have the v4.2 installation file to try.
Perhaps you can assist with a Critical Error (attached) i received when trying to stitch 792 TIFF's (206MB each).
I have 256GB of RAM installed and the error appears when i have the default Memory options set, ie max RAM and Auto Cache division. Also attached is the setting i am using just now but i was wondering if you can provide any information on how Autopano uses the RAM and Cache so i can perhaps fine tune the settings.

Regards,
Stuart
Attachments
Memory Used.JPG
Critical Error.jpg

User avatar
olivierbo
Kolor Team
 
Posts: 1881
Likes: 1 post
Liked in: 109 posts
Joined: Thu Nov 06, 2014 11:44 am
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by olivierbo » Wed Apr 26, 2017 2:43 pm

Hello,

Yes, it was great, thanks! ;)

I assume the cache division was set to Auto and the app crash? Just change the number of RAM available to 32GB (the slider above) and let the cache division to Auto. Restart and let me know.
Thanks again for your help.

Best,
Olivier

no avatar
jordanlammon
New member
 
Posts: 1
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Wed May 03, 2017 5:28 am
Location: United Kingdom
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by jordanlammon » Wed May 03, 2017 5:35 am

That's great i have also tired with same bug thanks for your help

no avatar
RogerJack
New member
 
Posts: 1
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Jan 13, 2018 8:12 am
Location: United Kingdom
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by RogerJack » Sat Jan 13, 2018 8:16 am

I like this site since it's to a great degree edifying. moreover, we outfit believable papers with our lord writers for the best insightful results. we reinforce understudies in getting away from their stress from complex ventures by our incredible organization, at sensible expenses. thankful for the information, keep it up.

no avatar
Solomon Daniel
New member
 
Posts: 1
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Jan 13, 2018 10:54 am
Location: United Kingdom
Info

Re: Autopano Giga 4.4 Crashes after installation

by Solomon Daniel » Sat Jan 13, 2018 11:07 am

That is extraordinary I have additionally tired with the same bug a debt of gratitude is in order for your assistance some individual said to me to visit your site and I found your post is superior to anything general, I'm light to discover your post better than anything standard posting. I will visit again you have done astounding work. a dedication of thankfulness is all around to share, keep it up.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests