Error - deleto hotspot  

Share your tips and tricks here or get help with any Autopano Tour problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
Marknot
Member
 
Posts: 115
Joined: Fri Oct 30, 2009 12:34 pm
Location: ITALY

Error - deleto hotspot

by Marknot » Tue Mar 09, 2010 1:17 pm

Hello. i've problem on my project, i just open it and trying to delete a simple hotspot and the program crash... :rolleyes: so HELP!

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14164
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Tue Mar 09, 2010 1:30 pm

Marknot wrote:Hello. i've problem on my project, i just open it and trying to delete a simple hotspot and the program crash... :rolleyes: so HELP!

Hmmmm..I have never had this problem.

Are you usng the latest version V1.1. beta 7?:
http://www.autopano.net/forum/t7116-apt-v1.1-beta
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
klausesser
Member
 
Posts: 7858
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany

by klausesser » Tue Mar 09, 2010 1:49 pm

Marknot wrote:Hello. i've problem on my project, i just open it and trying to delete a simple hotspot and the program crash... :rolleyes: so HELP!

How exactly did you try to delete the hotspot?

best, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

no avatar
Marknot
Member
 
Posts: 115
Joined: Fri Oct 30, 2009 12:34 pm
Location: ITALY

by Marknot » Tue Mar 09, 2010 1:57 pm

Thanks for the answer, i have simply delete from the (map -image-), the only resolution was to delete all the map and making from the beginning all the hotspot....
So i would like to know why if i make a click on arrow (signs) on a pano the hotspot in the map is not being update and he think that i'm in the old pano...that's very bad thing.. i need to have only spot on the map!? there is no synchronism from the spot in the map and the arrow guide in the pano!? the same happened if i use the thumbnails...if i click on a pano the map look and the old pano...
Last edited by Marknot on Tue Mar 09, 2010 1:58 pm, edited 1 time in total.

no avatar
Marknot
Member
 
Posts: 115
Joined: Fri Oct 30, 2009 12:34 pm
Location: ITALY

by Marknot » Tue Mar 09, 2010 1:57 pm

mediavets wrote:
Marknot wrote:Hello. i've problem on my project, i just open it and trying to delete a simple hotspot and the program crash... :rolleyes: so HELP!

Hmmmm..I have never had this problem.

Are you usng the latest version V1.1. beta 7?:
http://www.autopano.net/forum/t7116-apt-v1.1-beta

I'm using that one...

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14164
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Tue Mar 09, 2010 2:10 pm

Marknot wrote:So i would like to know why if i make a click on arrow (signs) on a pano the hotspot in the map is not being update and he think that i'm in the old pano...that's very bad thing.. i need to have only spot on the map!? there is no synchronism from the spot in the map and the arrow guide in the pano!? the same happened if i use the thumbnails...if i click on a pano the map look and the old pano...

IIRC that issue has already been acknowledged and Adrien said it will be fixed in the next beta.
Last edited by mediavets on Tue Mar 09, 2010 2:10 pm, edited 1 time in total.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
klausesser
Member
 
Posts: 7858
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany

by klausesser » Tue Mar 09, 2010 2:56 pm

Marknot wrote:Thanks for the answer, i have simply delete from the (map -image-), the only resolution was to delete all the map and making from the beginning all the hotspot....
So i would like to know why if i make a click on arrow (signs) on a pano the hotspot in the map is not being update and he think that i'm in the old pano...that's very bad thing.. i need to have only spot on the map!? there is no synchronism from the spot in the map and the arrow guide in the pano!? the same happened if i use the thumbnails...if i click on a pano the map look and the old pano...

I simply don´t understand what you mean exactly.

Deleting a hotspot in APT is very easy: you just go into the window at the left downside of the editor- that´s the "Hotspot Editor" - press "ctrl" and click onto the spot. Then you´ll be asked to delete or not. That´s all.

I also don´t understand what you mean with the thumbs - i suggest to read any tutorial you can find about APT and i suggest to learn about KRPano . . . for which APT is just a GUI.

You set the thumbs in "Project Properties" - you can choose a position and a size. It takes the pictures from the previews in your data-folder.

Maybe it doesn´t work when you render the tour as "embed all files" or "embed xml". To use the thumbs i guess - i never use "embed" - you have to deselect "embed" because the thumbs come from the previews. And these are in the "xxdata" folder - which you don´t have with embed: here everything is in ONE .swf file.

A problem still is the lack of a good and understandable description for APT.

best, Klaus
Last edited by klausesser on Tue Mar 09, 2010 2:58 pm, edited 1 time in total.
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

User avatar
gkaefer
Member
 
Posts: 3355
Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Location: Salzburg

by gkaefer » Tue Mar 09, 2010 4:26 pm

Klaus,
I think he's talking about the hotspots shown on the map inside the pano and not talking about normal hotspots...
Georg

no avatar
klausesser
Member
 
Posts: 7858
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany

by klausesser » Tue Mar 09, 2010 4:52 pm

gkaefer wrote:Klaus,
I think he's talking about the hotspots shown on the map inside the pano and not talking about normal hotspots...
Georg

Map inside the pano? I see . . . wasn´t clear to me :cool:

best, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14164
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Tue Mar 09, 2010 4:58 pm

Marknot wrote:Thanks for the answer, i have simply delete from the (map -image-), the only resolution was to delete all the map and making from the beginning all the hotspot....
So i would like to know why if i make a click on arrow (signs) on a pano the hotspot in the map is not being update and he think that i'm in the old pano...that's very bad thing.. i need to have only spot on the map!? there is no synchronism from the spot in the map and the arrow guide in the pano!? the same happened if i use the thumbnails...if i click on a pano the map look and the old pano...

Ah... you didn't say that you were trying to delete a hotspot from a Map image in your initial post.

I can confirm that I also had the APT program lock up when trying to delete a hotspot from a Map image.

Definitely a bug I think.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
Marknot
Member
 
Posts: 115
Joined: Fri Oct 30, 2009 12:34 pm
Location: ITALY

by Marknot » Tue Mar 09, 2010 5:21 pm

mediavets wrote:
Marknot wrote:Thanks for the answer, i have simply delete from the (map -image-), the only resolution was to delete all the map and making from the beginning all the hotspot....
So i would like to know why if i make a click on arrow (signs) on a pano the hotspot in the map is not being update and he think that i'm in the old pano...that's very bad thing.. i need to have only spot on the map!? there is no synchronism from the spot in the map and the arrow guide in the pano!? the same happened if i use the thumbnails...if i click on a pano the map look and the old pano...

Ah... you didn't say that you were trying to delete a hotspot from a Map image in your initial post.

I can confirm that I also had the APT program lock up when trying to delete a hotspot from a Map image.

Definitely a bug I think.

Thanks, i was thinking that was only my problem and sorry for my english... ;)

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14164
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Tue Mar 09, 2010 5:24 pm

Marknot wrote:
mediavets wrote:Ah... you didn't say that you were trying to delete a hotspot from a Map image in your initial post.

I can confirm that I also had the APT program lock up when trying to delete a hotspot from a Map image.

Definitely a bug I think.

Thanks, i was thinking that was only my problem and sorry for my english... ;)

I think your English is fine.

I have reported the issue as a bug:
http://www.autopano.net/forum/t8461-apt-v1.1-beta7-deleting-hotspots-from-map-image
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
klausesser
Member
 
Posts: 7858
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany

by klausesser » Tue Mar 09, 2010 5:52 pm

Better report this bug also in the KRPano forum!
Maybe they have a solution.

best, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel


Return to Archive

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron