Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Sat Nov 01, 2014 12:15 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Feb 22, 2010 5:01 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri Jan 29, 2010 9:39 pm
Posts: 36
Location: Charlotte, North Carolina
Hello all,

I am using APT V1.1.0 beta 7 (full license) so that I can incorporate sound. I am on a Mac, Snow Leopard 10.6.2. However I have not once been able to get it to work.  Everything else on the pano file works fine.  Is anyone else having trouble getting sound to work on Mac? All sound files are MP3 -- I have tried different size files, I have tried adding it to singular panoramas, and to the project overall - no dice.

Just a side note, but I would love to be able to add a logo that is larger than 500 pix wide. Ours just happens to be 620 x 60 (so that it goes almost the whole length of the pano window), and the limit seems to be 500 px.

Any help greatly APPRECIATED!!!! Best, Sara

(KRPano Tools are up-to-date: 1.0.8.0.beta 9)

_________________
Mac Dual-Core Intel Xeon, 12 Gb RAM (OS 10.6.4) APT V1.1 beta 11 (Autopano Giga + Krpano license)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 8:24 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri Mar 13, 2009 11:30 am
Posts: 845
Location: Grenoble, France
Hi Swoody,

Are you able to post your visit somewhere online ? so we can check what happens ;) By the way you don't need to download KRPano Tools if you use only AutoPano Tour to build your visits :)

Vincèn

_________________
Blog: http://www.skivr.com
My shop for panoramic photographs: http://magasin.skivr.com
Nodal Ninja 4 R-D16 on Benro Tripod + Ultimate R1 on Nodal Ninja P2 + Nikon D800 + Nikkor 10.5 + Nikkor 14/24 f/2.8 +Pentax 645D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 1:32 pm 
Offline
Member

Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Posts: 7813
Location: Duesseldorf, Germany
Swoody wrote:
Hello all,

I am using APT V1.1.0 beta 7 (full license) so that I can incorporate sound. I am on a Mac, Snow Leopard 10.6.2. However I have not once been able to get it to work.  Everything else on the pano file works fine.  Is anyone else having trouble getting sound to work on Mac? All sound files are MP3 -- I have tried different size files, I have tried adding it to singular panoramas, and to the project overall - no dice.

Just a side note, but I would love to be able to add a logo that is larger than 500 pix wide. Ours just happens to be 620 x 60 (so that it goes almost the whole length of the pano window), and the limit seems to be 500 px.

Any help greatly APPRECIATED!!!! Best, Sara

(KRPano Tools are up-to-date: 1.0.8.0.beta 9)

Hi Sara!

Regarding sound: it seems to work only online! Doesn´t work local. So you have to put it all on your server and go via a browser. I had the same problem in the beginning. Posted it here somewhere.

best, KLaus

_________________
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 2:34 pm 
Offline
Member

Joined: Wed Oct 14, 2009 11:50 pm
Posts: 144
Location: Philippines
Hi Sara,

I am working on macbook pro, os 10.6.2 snow, 4 gb ram. I have 8 panos in a tour. I have a folder with 8 mp3 music. I assigned this in each of the pano via the panorama properties (sound). I am working offline with a folder trusted by flash, and it is working fine. Each pano has it's own music. I am not sure yet when this will be compiled via krprotect. I have autopano giga, apt 1.1 beta 7, krpano unlimited license. What is not working in me is the hot spot properties table (interface), as all are grayed and can not input any data. Hope this help.

cheers
manny

_________________
Canon EOS20d, 50d, sigma 12-24, samyang 8mm FE, 4GB ram, 2.53 GHz MacBook Pro 13.3 Snow 10.6.8, Panosaurus, Nodal Ninja NN3II, AutopanoGiga+PTP, KRPano Unlimited, Photomatix4, onOne PhototoolsPro 2.6 and Perfect Resize 7, Noiseware Pro, Topaz Suite, PS CS5.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 2:41 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri Mar 13, 2009 11:30 am
Posts: 845
Location: Grenoble, France
klausesser wrote:
Regarding sound: it seems to work only online! Doesn´t work local. So you have to put it all on your server and go via a browser. I had the same problem in the beginning. Posted it here somewhere.

Klaus, did you allow Flash to trust local files ? as it can be the problem ;)

Vincèn

_________________
Blog: http://www.skivr.com
My shop for panoramic photographs: http://magasin.skivr.com
Nodal Ninja 4 R-D16 on Benro Tripod + Ultimate R1 on Nodal Ninja P2 + Nikon D800 + Nikkor 10.5 + Nikkor 14/24 f/2.8 +Pentax 645D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 3:13 pm 
Offline
Member

Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Posts: 7813
Location: Duesseldorf, Germany
vincen wrote:
Klaus, did you allow Flash to trust local files ? as it can be the problem ;)

Yes - i´ve had a problem with Flash when used local: settings didn´t store. I´m working on it
Maybe Sara´s the same problem - she also uses SnowLeopard as i do.

Online it worked from the beginning.

best, Klaus

_________________
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 23, 2010 8:13 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri Jan 29, 2010 9:39 pm
Posts: 36
Location: Charlotte, North Carolina
Thank you all for your responses - I truly do appreciate it! I will try this and see how it goes! :-) Sara

_________________
Mac Dual-Core Intel Xeon, 12 Gb RAM (OS 10.6.4) APT V1.1 beta 11 (Autopano Giga + Krpano license)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 24, 2010 2:32 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Jun 30, 2009 11:15 am
Posts: 125
Swoody,
I just tried to get sound into APT. It worked fine for me. I'm on a Mac, too running 10.6.2. I don't think that it has to do with the Kr-Pano license. I didn't find an way to enter my license into APT beta7 anyway. You have to have the relevant Kr-Pano license file in the folder containing your tour. This file is the license file for the Kr-Pano Viewer, which has to have the same name as your tour, e.g. Swoody.license if you name your tour Swoody. You can try this link to see my example done with APT http://www.spherorama.de/Antimo/ .

_________________
Fuji Finepix S2. Fuji Finepix S5, Nikon D700, Pro Nikon D800, Novoflex Panohead VR System Pro, Samyang Fisheye 8mm shaved, Sigma 12-24mm, Nikkor 14-24 1:2,8 G ED, Nikon 35-70mm, Nikon 20 mm 1:2,8
Nikon 180mm 1:2,8, Nikon Macro 60 mm 1:2,8, Zeiss Hasselblad Tele Tessar 8/500 with adapter for Nikon, MK-PanoMachine 5.0 HS, GigaPan Epic Pro


Last edited by spherorama on Wed Feb 24, 2010 2:32 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 24, 2010 4:09 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Jul 03, 2009 9:18 am
Posts: 264
spherorama wrote:
I didn't find an way to enter my license into APT beta7 anyway.

Still the same way as in all previous beta : 'Register' menu, and then 'Register KrPano'

spherorama wrote:
You have to have the relevant Kr-Pano license file in the folder containing your tour. This file is the license file for the Kr-Pano Viewer, which has to have the same name as your tour, e.g. Swoody.license if you name your tour Swoody. You can try this link to see my example done with APT http://www.spherorama.de/Antimo/ .

This looks like a big misunderstanding of the way of using APT with KrPano. APT produces its own krpano player with the licence you provide.
You DO NOT have to download krpano from his website at any moment, nor provide a valid licence with every visit you make. This is very prejudiciable to krpano (and to you) because you put online, for free, and for anyone on the internet, a valid krpano player with the full licence you bought!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 24, 2010 6:51 pm 
Offline
Member

Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Posts: 7813
Location: Duesseldorf, Germany
Adrien F wrote:
spherorama wrote:
I didn't find an way to enter my license into APT beta7 anyway.

Still the same way as in all previous beta : 'Register' menu, and then 'Register KrPano'

spherorama wrote:
You have to have the relevant Kr-Pano license file in the folder containing your tour. This file is the license file for the Kr-Pano Viewer, which has to have the same name as your tour, e.g. Swoody.license if you name your tour Swoody. You can try this link to see my example done with APT http://www.spherorama.de/Antimo/ .

This looks like a big misunderstanding of the way of using APT with KrPano. APT produces its own krpano player with the licence you provide.
You DO NOT have to download krpano from his website at any moment, nor provide a valid licence with every visit you make. This is very prejudiciable to krpano (and to you) because you put online, for free, and for anyone on the internet, a valid krpano player with the full licence you bought!

With other words: better put no license on the server? It´s a bit confusing . . .

best, Klaus

_________________
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 9:19 am 
Offline
Member

Joined: Fri Jul 03, 2009 9:18 am
Posts: 264
This goes off topic but : yes, better put no licence on the server. At least if you build your visits with APT it is useless, as we embed your licence into the player, even if you modify xml later.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 9:54 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Jun 30, 2009 11:15 am
Posts: 125
Adrien I entered my KrPano tools license which worked pretty well. But APT refuses to take my KrPano viewer license (for 2 domains). So I still have no choice. I have to put the license file for the viewer online.

_________________
Fuji Finepix S2. Fuji Finepix S5, Nikon D700, Pro Nikon D800, Novoflex Panohead VR System Pro, Samyang Fisheye 8mm shaved, Sigma 12-24mm, Nikkor 14-24 1:2,8 G ED, Nikon 35-70mm, Nikon 20 mm 1:2,8
Nikon 180mm 1:2,8, Nikon Macro 60 mm 1:2,8, Zeiss Hasselblad Tele Tessar 8/500 with adapter for Nikon, MK-PanoMachine 5.0 HS, GigaPan Epic Pro


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 11:02 am 
Offline
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14071
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
spherorama wrote:
Adrien I entered my KrPano tools license which worked pretty well. But APT refuses to take my KrPano viewer license (for 2 domains). So I still have no choice. I have to put the license file for the viewer online.

As Adrien has already explained, and as described in all APT descriptive material, APT only works with the unlimited domains krpano license to enable full functionality.

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Feb 25, 2010 11:41 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Jun 30, 2009 11:15 am
Posts: 125
Thanks for pointing it out to me. I can life with it.

_________________
Fuji Finepix S2. Fuji Finepix S5, Nikon D700, Pro Nikon D800, Novoflex Panohead VR System Pro, Samyang Fisheye 8mm shaved, Sigma 12-24mm, Nikkor 14-24 1:2,8 G ED, Nikon 35-70mm, Nikon 20 mm 1:2,8
Nikon 180mm 1:2,8, Nikon Macro 60 mm 1:2,8, Zeiss Hasselblad Tele Tessar 8/500 with adapter for Nikon, MK-PanoMachine 5.0 HS, GigaPan Epic Pro


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 06, 2010 5:58 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri Jan 29, 2010 9:39 pm
Posts: 36
Location: Charlotte, North Carolina
Hello all - I am BACK! I am ready to start incorporating SOUND again - however NOW I cannot even get the Sound option (within APT V1.1.0 beta 7- full license) to be active. It is GRAYED OUT. No idea what I am doing wrong. Looking forward to there - one day - being a good solid MANUEL to access online about the Tour features, beta or otherwise. Any suggestions greatly appreciated. Mac Snow Leopard 10.6.3

best,
Sara

_________________
Mac Dual-Core Intel Xeon, 12 Gb RAM (OS 10.6.4) APT V1.1 beta 11 (Autopano Giga + Krpano license)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 06, 2010 8:00 pm 
Offline
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14071
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Swoody wrote:
Hello all - I am BACK! I am ready to start incorporating SOUND again - however NOW I cannot even get the Sound option (within APT V1.1.0 beta 7- full license) to be active. It is GRAYED OUT. No idea what I am doing wrong. Looking forward to there - one day - being a good solid MANUEL to access online about the Tour features, beta or otherwise. Any suggestions greatly appreciated. Mac Snow Leopard 10.6.3

best,
Sara

Have you registered your krpano licenses with APT?:



_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 06, 2010 9:04 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri Jan 29, 2010 9:39 pm
Posts: 36
Location: Charlotte, North Carolina
Yes - I registered waaay back when we originally order the software. I was wondering if this is the issue. No clue as to why my registration would now be invalid. sigh.....

When I open the software, it does say: Registered to: xxxxx, so it does recognize it....but acts like it doesn't

_________________
Mac Dual-Core Intel Xeon, 12 Gb RAM (OS 10.6.4) APT V1.1 beta 11 (Autopano Giga + Krpano license)


Last edited by Swoody on Thu May 06, 2010 9:06 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 06, 2010 9:19 pm 
Offline
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14071
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Swoody wrote:
When I open the software, it does say: Registered to: xxxxx, so it does recognize it....but acts like it doesn't

I'm not talking about registration of APT but of your krpano licenses within APT.

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 06, 2010 9:31 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Fri Jan 29, 2010 9:39 pm
Posts: 36
Location: Charlotte, North Carolina
I have done all this before. Went through again and re-directed to the license files. Works now - THANK YOU!

_________________
Mac Dual-Core Intel Xeon, 12 Gb RAM (OS 10.6.4) APT V1.1 beta 11 (Autopano Giga + Krpano license)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group