"calling" an URL from the tour  

Share your tips and tricks here or get help with any Autopano Tour problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
User avatar
klausesser
Member
 
Topic author
Posts: 8836
Likes: 5 posts
Liked in: 64 posts
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany
Info

"calling" an URL from the tour

by klausesser » Wed Jan 20, 2010 5:57 pm

Hi!

Here - http://www.360impressions.de/Ackermann.html - i tried to link a movie in the "Werkstatt" node.
here´s the xml file:

Code: Select all
<krpano version="1.0.8">
    <events onloadcomplete="playbackgroundsound(none);"/>
    <panoview h="-159.68" v="-1.3" fov="70"/>
    <view fisheye="0" limitview="lookat" vlookatmin="-90" vlookatmax="90" fovmin="20" fovmax="90" fov="70" hlookat="-159.68" vlookat="-1.3"/>
    <progress showload="none" showwait="none"/>
    <preview url="Ackermanndata/Ackermann4/preview.jpg"/>
    <image type="CUBE" multires="true" tilesize="398" baseindex="0">
        <level tiledimagewidth="3184" tiledimageheight="3184">
            <left url="Ackermanndata/Ackermann4/3/3/%v_%u.jpg"/>
            <front url="Ackermanndata/Ackermann4/0/3/%v_%u.jpg"/>
            <right url="Ackermanndata/Ackermann4/1/3/%v_%u.jpg"/>
            <back url="Ackermanndata/Ackermann4/2/3/%v_%u.jpg"/>
            <up url="Ackermanndata/Ackermann4/4/3/%v_%u.jpg"/>
            <down url="Ackermanndata/Ackermann4/5/3/%v_%u.jpg"/>
        </level>
        <level tiledimagewidth="1592" tiledimageheight="1592">
            <left url="Ackermanndata/Ackermann4/3/2/%v_%u.jpg"/>
            <front url="Ackermanndata/Ackermann4/0/2/%v_%u.jpg"/>
            <right url="Ackermanndata/Ackermann4/1/2/%v_%u.jpg"/>
            <back url="Ackermanndata/Ackermann4/2/2/%v_%u.jpg"/>
            <up url="Ackermanndata/Ackermann4/4/2/%v_%u.jpg"/>
            <down url="Ackermanndata/Ackermann4/5/2/%v_%u.jpg"/>
        </level>
        <level tiledimagewidth="796" tiledimageheight="796">
            <left url="Ackermanndata/Ackermann4/3/1/%v_%u.jpg"/>
            <front url="Ackermanndata/Ackermann4/0/1/%v_%u.jpg"/>
            <right url="Ackermanndata/Ackermann4/1/1/%v_%u.jpg"/>
            <back url="Ackermanndata/Ackermann4/2/1/%v_%u.jpg"/>
            <up url="Ackermanndata/Ackermann4/4/1/%v_%u.jpg"/>
            <down url="Ackermanndata/Ackermann4/5/1/%v_%u.jpg"/>
        </level>
        <level tiledimagewidth="398" tiledimageheight="398">
            <left url="Ackermanndata/Ackermann4/3/0/%v_%u.jpg"/>
            <front url="Ackermanndata/Ackermann4/0/0/%v_%u.jpg"/>
            <right url="Ackermanndata/Ackermann4/1/0/%v_%u.jpg"/>
            <back url="Ackermanndata/Ackermann4/2/0/%v_%u.jpg"/>
            <up url="Ackermanndata/Ackermann4/4/0/%v_%u.jpg"/>
            <down url="Ackermanndata/Ackermann4/5/0/%v_%u.jpg"/>
        </level>
    </image>
    <hotspot name="spot0" hview="-0.56" vview="0.39" fovview="30" hcenter="136.823" vcenter="3.6" onclick="loadpano(Ackermann5.xml,null,null,BLEND(3));lookat(get(hview),get(vview),get(fovview));wait(blend);lookto(get(panoview.h),get(panoview.v),get(panoview.fov),smooth(100,5,50));" url="Ackermanndata/graphics/spots/spot0.swf" onhover="showtext(au√üen vor Werkstatt);" ath="496.823" atv="3.6"/>
    <hotspot name="spot1" onclick="openurl(http://www.360impressions.de/Ackerm_kompl.mov);" url="Ackermanndata/graphics/spots/spot0.swf" onhover="showtext(Movie);" ath="234.617" atv="20"/>
</krpano>

any idea?

best, Klaus
Last edited by klausesser on Wed Jan 20, 2010 5:58 pm, edited 1 time in total.
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 16415
Likes: 2 posts
Liked in: 130 posts
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Info

by mediavets » Wed Jan 20, 2010 6:07 pm

This is what I see - do you get this too?:


Last edited by mediavets on Wed Jan 20, 2010 6:07 pm, edited 1 time in total.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

User avatar
klausesser
Member
 
Topic author
Posts: 8836
Likes: 5 posts
Liked in: 64 posts
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany
Info

by klausesser » Wed Jan 20, 2010 6:22 pm

mediavets wrote:This is what I see - do you get this too?:

yes - i get this too . . but i don´t know why. The link i set goes to: http://www.360impressions.de/Ackerm_kompl.mov
and this movie is in the same folder like all the tour´s parts.

best, Klaus

P.S.: this bullshitting, crabby flash-player suggests to allow me to set the security settings - after i did it doesn´t use the settings and when i reopen the settings they´re like before.

P.S.: movie works now :cool:
Last edited by klausesser on Wed Jan 20, 2010 7:16 pm, edited 1 time in total.
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

no avatar
JohnM
Member
 
Posts: 188
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Tue Oct 31, 2006 9:47 pm
Info

by JohnM » Wed Jan 20, 2010 11:47 pm

Is this when viewing online or local ? If its local then maybe its a flash security setting. Its working in your first example when I viewed it online.

User avatar
klausesser
Member
 
Topic author
Posts: 8836
Likes: 5 posts
Liked in: 64 posts
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany
Info

by klausesser » Thu Jan 21, 2010 2:16 pm

JohnM wrote:Is this when viewing online or local ? If its local then maybe its a flash security setting. Its working in your first example when I viewed it online.

Yep - it´s a crabby Flash item . . . but it doesn´t let me set it for local playing . . .

best, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

no avatar
JohnM
Member
 
Posts: 188
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Tue Oct 31, 2006 9:47 pm
Info

by JohnM » Thu Jan 21, 2010 7:09 pm


User avatar
klausesser
Member
 
Topic author
Posts: 8836
Likes: 5 posts
Liked in: 64 posts
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany
Info

by klausesser » Thu Jan 21, 2010 7:26 pm

JohnM wrote:Maybe it will help to change your Flash security settings ?

http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager04.html

Yeah, man - i tried it for hours: thy aren´s saved. No way to keep the new settings. (Mac, Safari, Snow Leopard).

best, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

User avatar
gkaefer
Member
 
Posts: 3549
Likes: 0 post
Liked in: 15 posts
Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Location: Salzburg
Info

by gkaefer » Thu Jan 21, 2010 10:20 pm

klausesser wrote:
JohnM wrote:Maybe it will help to change your Flash security settings ?

http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager04.html

Yeah, man - i tried it for hours: thy aren´s saved. No way to keep the new settings. (Mac, Safari, Snow Leopard).

best, Klaus

I had not the same flash issues. pano itself was not displayed in my case (and also win7 in my case no mac...). Security settings from flash should solve it, and I could set it but problem was still there... even normal uninstall & redownload from adobe page did not solve it. Finally I found the dedicated uninstaller from adobe... after uninstalling this way & reboot of my win7 and finally download & install from flash finally again did solve it.

I used this uninstaller:
http://kb2.adobe.com/cps/141/tn_14157.html

Liebe Gruesse,
Georg
Last edited by gkaefer on Thu Jan 21, 2010 10:22 pm, edited 1 time in total.

User avatar
klausesser
Member
 
Topic author
Posts: 8836
Likes: 5 posts
Liked in: 64 posts
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany
Info

by klausesser » Fri Jan 22, 2010 1:26 am

Hi Georg!

Danke! Werd ich mal versuchen - wà¤r ja gelacht . . . :cool:

GruàŸ, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest