Black screen... help?!  

Share your tips and tricks here or get help with any Autopano Tour problem!
No bug reports (of any kind) in this forum!
no avatar
HDVR
Member
 
Posts: 50
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:37 am
Location: Australia

Black screen... help?!

by HDVR » Tue Dec 08, 2009 2:47 pm

Hey you all! I'm using beta 5 of AP tour under Windows 7 and am getting now radomly black screens in my tour. It's a large tour of about 40 360 panos featuring a walking track and includes close-up images and videoclips as well. Seems to me the problem started after adding the video clips - but am not sure. The problem occurs in the .swf file as well as in the html file. Weird thing is... it's not the same pano all the time. I've reopened the tour several times and it's a different one every time! Strange...
Have search this forum to find other posts (with potential answers) but haven't got the solution yet. Klaus had some similar issue a while ago and I found two responses; 1) adding a certain code to the main .xml file and 2) bug fixed in beta 5.

1) I can't find the .xml file - I'm embedding the .xml file in the tour, is that why? And more so... is this the problem/solution?
2) Can there still be a bug in beta 5?

Anyone out there that can help me? It's pretty urgent - need to deliver this tour. Am aware it's a beta version but besides this it works mostly beautifully and I need the video-feature. So many thanks in advance!

Linda

no avatar
JohnM
Member
 
Posts: 188
Joined: Tue Oct 31, 2006 9:47 pm

by JohnM » Tue Dec 08, 2009 7:04 pm

I have noticed some settings not being kept when you save and open a project file, but if the faults are random its not the issue.
You may use the editor plugin too, when authoring: http://www.krpano.com/plugins/editor/

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14283
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Tue Dec 08, 2009 8:21 pm

HDVR wrote:1) I can't find the .xml file - I'm embedding the .xml file in the tour, is that why? And more so... is this the problem/solution?

Linda

If you mean you are embedding everything in a single SWF file then I suspect that may be the problem when your tour is so large plus video.

Easy enough to find out...
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
HDVR
Member
 
Posts: 50
Joined: Fri Jun 05, 2009 11:37 am
Location: Australia

by HDVR » Wed Dec 09, 2009 12:48 pm

Thanks guys... I exported the project again, now without embedding the .xml files and that seems to have solved the problem. No black screens anymore and besides, - the .xml files are now available for whatever I can do with them. I also had a look at the plugins - they look very interesting but I have no idea (yet) how to use them. In fact; not a clue yet how to use any of the KR Pano features since I'm only using the AP Tour interface and it seems using the KR pano features require some programming skills (which I don't have - yet). And I don't know either how they combine (KR features and APT). Would be great to have some more info on this available...

But thanks again, - black screen-probllem is solved...

no avatar
klausesser
Member
 
Posts: 7882
Joined: Mon May 22, 2006 12:18 am
Location: Duesseldorf, Germany

by klausesser » Sun Dec 13, 2009 4:54 pm

HDVR wrote:Thanks guys... I exported the project again, now without embedding the .xml files and that seems to have solved the problem. No black screens anymore and besides, - the .xml files are now available for whatever I can do with them. I also had a look at the plugins - they look very interesting but I have no idea (yet) how to use them. In fact; not a clue yet how to use any of the KR Pano features since I'm only using the AP Tour interface and it seems using the KR pano features require some programming skills (which I don't have - yet). And I don't know either how they combine (KR features and APT). Would be great to have some more info on this available...

But thanks again, - black screen-probllem is solved...

I was advised to do it the following way: save your project, close APT and open the project again.
Rendering after that wouldn´t produce a black screen. I did so and it showed to be right.

best, Klaus
Simplicity is the keynote of all true elegance. Coco Chanel

no avatar
jsjamesok
New member
 
Posts: 8
Joined: Tue Sep 15, 2009 7:39 pm
Location: Oklahoma USA

by jsjamesok » Wed Mar 17, 2010 10:02 pm

I had the same problem and the not embedding the XML files worked, and I see the XML files. Where were the files before?

no avatar
mediavets
Moderator
 
Posts: 14283
Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.

by mediavets » Wed Mar 17, 2010 10:07 pm

jsjamesok wrote:Where were the files before?

In the SWF.
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.

no avatar
Adrien F
Member
 
Posts: 264
Joined: Fri Jul 03, 2009 9:18 am

by Adrien F » Thu Mar 18, 2010 3:11 pm

The bug you where dealing with was corrected in beta 6 : embedding video and sound in the flash file does not work.


Return to Archive

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests