Page 1 of 1

how to handle "make multires"?

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 3:09 am
by klausesser
I´m meditating about how to use "make multires".
Which kind of data do i use?
1) each cube-face extra?
2) all cube-faces simultanously?
3) the rendered equirectangular picture?
4) a generated .swf
5) maybe a Quicktime movie?

When i know which kind of file to use: just drag and drop it onto the "make multires"-Icon?
What happens next?

Tried to find an information about that in the documentation - found nothing.

Thanks, Klaus

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 4:28 am
by digipano
I guess you are try the krpano tools method, all you have to do is drag the equirectangular picture on the multires.bat file it will do all the rest of the work &generate the html/swf/xml/cube faces etc.

You can then edit the xml & further change parameters to customize it as per your requirements.

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 4:38 am
by klausesser
digipano wrote:I guess you are try the krpano tools method, all you have to do is drag the equirectangular picture on the multires.bat file it will do all the rest of the work &generate the html/swf/xml/cube faces etc.

You can then edit the xml & further change parameters to customize it as per your requirements.

Thx, man.

But how do i combine more of them to make a tour? I found out to make the multires-tiles.

I made a tour in APT already - how can i integrate multires into the functionality i created in APT?

I guess i have to edit the xml of the generated APT pano to link to the tiles . . biut: HOW? :cool:

best, Klaus

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 5:55 pm
by digipano
No in that case you can already do multires with APT , I thought you are just experimenting with multires.bat file which is part of karpanotools. When you do the tours with krpanotools then you have to make html & xml coding & linking each of them to make a tour.

You can do the same witin APT 1.1 beta5 If you have the karpano tools license then only it will allow you to do multires. experiment with cutting size parameters which decides how many tiles to cut for displaying multires.

APT documentation is way behind its actual features.

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 6:19 pm
by klausesser
digipano wrote:No in that case you can already do multires with APT , I thought you are just experimenting with multires.bat file which is part of karpanotools. When you do the tours with krpanotools then you have to make html & xml coding & linking each of them to make a tour.

You can do the same witin APT 1.1 beta5 If you have the karpano tools license then only it will allow you to do multires. experiment with cutting size parameters which decides how many tiles to cut for displaying multires.

APT documentation is way behind its actual features.

Hi Digi!

Yes - i´m experimenting with the KRTools as well as with APT. Klaus (KRPano) wrote me how to make multires - maybe i will undertstand it . . :cool: and can follow his instructions.

I don´t understand - "in that case you can already do multires with APT" . . . did i miss something?
Does it make multires without being asked? I nowhere find a dialogue to make multires in APT . .

best, Klaus

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 6:53 pm
by Gordon
Hmm looks like we need a how to for APT and KRPano

Best
Gordon

PostPosted: Sat Dec 05, 2009 7:52 pm
by klausesser
Gordon wrote:Hmm looks like we need a how to for APT and KRPano

Best
Gordon

You bet! :cool:

best, Klaus

PostPosted: Fri Dec 11, 2009 3:11 pm
by vklaffehn
Hi, just played arounf with APT 1.1 beta5 and my new KRPano license :-)
I loaded an 48896*6144 px image, took a while, but worked :-) Setting the cutting size to something other than '0' and not embedding everything in one file did a fine multires pano for me :-) But only if I set the with to 20000 or lower, going higher gives a GFL_out of memory when rendering...

http://vklaffehn.vk.funpic.de/flashpanos/hd.html


MfG
V.Klaffehn