Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Thu Oct 30, 2014 6:36 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: Exporting problem ?
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 12:27 am 
Offline
New member

Joined: Thu Oct 28, 2010 12:11 am
Posts: 2
Hello, i have a 360X180 pano that when I export it with Autopano Tour with krpano license and don't embed all data it has a lower quality than when I export it with embed all data.Do you know why their is a quality loss?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 7:46 am 
Online
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14065
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Welcome to the forum...

What OS are you using?

And which version of Autopano Tour (APT)?

Have you registered your krpano licence in APT?

Didi you click on 'Compute Optimal Size' in Picture properties? (see screenshot).



_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Last edited by mediavets on Thu Oct 28, 2010 7:46 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 9:46 am 
Offline
New member

Joined: Thu Oct 28, 2010 12:11 am
Posts: 2
I am using APT1.0.9 , registered the krpano license in APT.I did click Compute optimal Size and it gave me a Cube Face Size of 5000.
My OS is Windows 7 X64.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 10:10 am 
Online
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14065
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
Flinstone wrote:
I am using APT1.0.9 , registered the krpano license in APT.I did click Compute optimal Size and it gave me a Cube Face Size of 5000.
My OS is Windows 7 X64.

Hmm...then I'm not sure why you have this issue.

You may like to try the latest betas of Auropano Tour and Panotour Pro - to be found on this page:
http://www.kolor.com/v3/index.php/en/component/content/article/25

Panotour and Panotour Pro will be the successors to Autopano Tour, they will be offered as separate products and come V2.5 Autopano Giga will no longer include Autopano Tour.

Since you have already have APG/APT and a krpano licence you are entitled to a free activation key for Panotour Pro.

Here's some info about how to get it:
http://www.autopano.net/forum/t10002-panotour-licence-key-update

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 11:08 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Posts: 3345
Location: Salzburg
Flinstone wrote:
I am using APT1.0.9 , registered the krpano license in APT.I did click Compute optimal Size and it gave me a Cube Face Size of 5000.
My OS is Windows 7 X64.

review in 3D editor the quality option (pulldown button in your screenshot: the icon in the bar most right located)
is this option set in both cases you exported to high quality?

Liebe Gruesse,
Georg

_________________
pages: gigapixel.at - jedermann.at - My Equipment


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 11:33 am 
Online
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14065
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
gkaefer wrote:
Flinstone wrote:
I am using APT1.0.9 , registered the krpano license in APT.I did click Compute optimal Size and it gave me a Cube Face Size of 5000.
My OS is Windows 7 X64.

review in 3D editor the quality option (pulldown button in your screenshot: the icon in the bar most right located)
is this option set in both cases you exported to high quality?

Liebe Gruesse,
Georg

Does this affect the output quality?

I thought this merely related to the quality, and hence performance, in the 3D Editor display.

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 12:16 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Posts: 3345
Location: Salzburg
mediavets wrote:
gkaefer wrote:
Flinstone wrote:
I am using APT1.0.9 , registered the krpano license in APT.I did click Compute optimal Size and it gave me a Cube Face Size of 5000.
My OS is Windows 7 X64.

review in 3D editor the quality option (pulldown button in your screenshot: the icon in the bar most right located)
is this option set in both cases you exported to high quality?

Liebe Gruesse,
Georg

Does this affect the output quality?

I thought this merely related to the quality, and hence performance, in the 3D Editor display.

I observed this in 2.5 b2 - here it is to 100% influencing the final tour quality. (If this is a feature or a bug I cant say ;-) )

Georg

_________________
pages: gigapixel.at - jedermann.at - My Equipment


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 12:52 pm 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Mon Jan 05, 2009 1:57 pm
Posts: 341
For the beta 2, the quality is related to the 3D editor not to output.
So, if you have a case this is a bug...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 28, 2010 1:21 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Jun 09, 2009 1:01 pm
Posts: 3345
Location: Salzburg
renan wrote:
For the beta 2, the quality is related to the 3D editor not to output.
So, if you have a case this is a bug...

ok will check that. fix retry on other platform and other pano source could not reproduce my described behaviour....
Georg

_________________
pages: gigapixel.at - jedermann.at - My Equipment


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 08, 2011 6:08 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Nov 06, 2009 12:10 am
Posts: 20
Hello.....can someone confirm that the following statement is correct. I'm a user of Autopano Tour V1.1.0 Beta 11 (purchased AutopanoGiga a while back) and totally love it. I'm just wanting to make sure I'm using the latest and greatest version of the tour software. :) I did several google searches trying to find any formal announcements of Panotour Pro being the more advanced technology...but wasn't able to find much.

mediavets stated the following:

"Panotour and Panotour Pro will be the successors to Autopano Tour, they will be offered as separate products and come V2.5 Autopano Giga will no longer include Autopano Tour."

Out of curiosity....I went to the link http://www.autopano.net/forum/t10002-pa … key-update that was posted above...but it didn't recognize my email or user id?

Thanks, Holt


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 08, 2011 7:28 pm 
Online
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14065
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
rhadams wrote:
Hello.....can someone confirm that the following statement is correct. I'm a user of Autopano Tour V1.1.0 Beta 11 (purchased AutopanoGiga a while back) and totally love it. I'm just wanting to make sure I'm using the latest and greatest version of the tour software. :) I did several google searches trying to find any formal announcements of Panotour Pro being the more advanced technology...but wasn't able to find much.

mediavets stated the following:

"Panotour and Panotour Pro will be the successors to Autopano Tour, they will be offered as separate products and come V2.5 Autopano Giga will no longer include Autopano Tour."

Autopano Tour was bundled with Autopano Giga and not offered as separate product. You could enable additional features in Autopano Tour with a krpano licence.

As you have quoted from an earlier post of mine, with the release of Autopano Giga V2.5 it will no longer include any virtual tour authoring tool.

Autopano Tour will be replaced by two products; Panotour, which is roughly equivalent to Autopano Tour; and Panotour Pro which is roughly equivalent to Autopano Tour plus a krpano licence.

Panotour Pro is the most advanced virtual tour authoring tool offered by Kolor.

Quote:
Out of curiosity....I went to the link http://www.autopano.net/forum/t10002-pa … key-update that was posted above...but it didn't recognize my email or user id?

You need to use your Kolor Web shop login credentials (established when you obtained you Autopano Giga licence), not your forum login credentials.

If yoiu have an AutopanoGiga licence you will be entitled to a licence key for Panotour.

If you have licences for both Autopano Giga and krpano you will be entitled to a licence key for Panotour Pro - currently this is the only way to get a licence key for Panotour Pro.

see:
http://www.autopano.net/wiki-en/action/view/FAQ_-_Frequently_Asked_Questions#Criterias_to_get_Panotour.2FPanotour_Pro_.3F

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group