Image-stitching and virtual tour solutions My account Updates
It is currently Sun Oct 26, 2014 9:32 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 1:59 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
hello.
I made a tour, but in the computer that will need to run it there is no flash or google chrome.
and wont be installed at any point in the future.
is there a way to open with program like silver-light ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 2:37 pm 
Offline
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14047
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
asafmordechai wrote:
hello.
I made a tour, but in the computer that will need to run it there is no flash or google chrome.
and wont be installed at any point in the future.
is there a way to open with program like silver-light ?

Welcome to the forum...

I don't understand the problem. Perhaps you could tell us more about this computer?

Is the computer on which you wish to run the tour connected to the Internet/Web?

What operating system is this computer using?

Does it have any Web browser installed on it?

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 3:02 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
a client wants me to take a tour on is factory.
and then publish the work in the local network of the factory and on the web.
there local network don't support flash player and don't connect to the web.

the company is a very know computer company and the work with microsoft ... aka silverlight ...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 3:39 pm 
Offline
Member

Joined: Wed Nov 14, 2007 2:12 pm
Posts: 14047
Location: Isleham, Cambridgeshire, UK.
asafmordechai wrote:
a client wants me to take a tour on is factory.
and then publish the work in the local network of the factory and on the web.
there local network don't support flash player and don't connect to the web.

OK - now I understand.

You will need to persuade your client to install Flash on PC on the local netwrok that's not connected to the Net/Web. I can't see that that would in anyway compromise the integrity or security of their LAN.

As far as I know, there's no way you can display a virtual tour created with Autopano Tour with out the Flash player and a Web browser (Firefox, Internet Explorer, or whatever) being installed on the PC.

_________________
Andrew Stephens
Many different Nodal Ninja and Agnos pano heads. Merlin/Panogear mount with Papywizard on Nokia Internet tablets.
Nikon D5100 and D40, Sigma 8mm f3.5 FE, Nikon 10.5mm FE, 35mm, 50mm, 18-55mm, 70-210mm. Promote control.


Last edited by mediavets on Tue Oct 19, 2010 3:40 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 4:55 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 11:58 pm
Posts: 82
Location: Tunisia
you can also use Krprotect to generate an executable stand alone tour (.exe) that can be run on any computer even if it have not flash installed on.
http://krpano.com/forum/wbb/index.php?page=Thread&threadID=331


Last edited by wlidha on Tue Oct 19, 2010 4:55 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 5:37 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
I will try that - very :D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 19, 2010 11:38 pm 
Offline
Member

Joined: Wed Oct 08, 2008 12:18 pm
Posts: 357
Location: Deep in the woods, UK
wlidha wrote:
you can also use Krprotect to generate an executable stand alone tour (.exe) that can be run on any computer even if it have not flash installed on.
http://krpano.com/forum/wbb/index.php?page=Thread&threadID=331

Will run only on windows based computers, will not run on OSX(macs) or Linux.

Best
Gordon

_________________
2000th Member :D

GigaPixel Experimenter
Gigapan Beta Unit, Canon Powershot S5IS, Canon 350D, Nikon D40, Manfrotto Tripod, BT-Serial + Papywizard on Nokia 770, Fully-Operational Merlin the Wizard Unit!!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 2:52 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
can you explain me how to use it ?
i don't understand were i open the files or building to tour.


Last edited by asafmordechai on Wed Oct 20, 2010 9:09 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 12:27 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 11:58 pm
Posts: 82
Location: Tunisia
Gordon wrote:
Will run only on windows based computers, will not run on OSX(macs) or Linux.

i see on the Krprotect output format selection that we can choose .pp for macs.




Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 12:38 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 11:58 pm
Posts: 82
Location: Tunisia
asafmordechai wrote:
can you explain me how to use it ?
i don't understand were i open the files or building to tour.

You need to have a Krpano license and a krpanotool license to use krprotect (there is a demo mode if you want to test it before buying the license).
1- Download and unzip krpano Tools from here: http://krpano.com/download/
2- Launch Krprotect.exe
3- Register your licenses or run demo mode
4- Choose your output format (ex: .exe)
5- Choose the output size and options
6- Browse to find your XML file (generated by autopanopro)
7- You can verify if all files associated with your tour had been embedded and manually add missing files by clicking on "embedding" on the top of window
8- When all files had been added, you can run "generate protected file"


Last edited by wlidha on Wed Oct 20, 2010 12:44 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 12:40 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
yes I found that option.
but i don't understand what to do ?
i got the panorama from autopano, were do I insert that ?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 12:46 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 11:58 pm
Posts: 82
Location: Tunisia
up: previous message
PS. on autopanotour you have to not embed XML file. it is needed by Krprotect


Last edited by wlidha on Wed Oct 20, 2010 12:48 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 2:20 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
OK i did has you told, and its working.
i saved that in exe.

but to open I must have 2 files the exe and the info folder.

see file (the are marked)

and also - how do i use the tools like the new botton and transition in the tour itself ?




Last edited by asafmordechai on Wed Oct 20, 2010 2:36 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 3:27 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 11:58 pm
Posts: 82
Location: Tunisia
Quote:
but to open I must have 2 files the exe and the info folder.

can you show me the content of the info folder

Quote:
and also - how do i use the tools like the new botton and transition in the tour itself ?

i don't understand your question, is it related to the Krprotect tool or to the autopanotour?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 3:41 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
2ed question - there are new transition and button from the Krprotect tool - how do i use them in the autopanotour.

i opened all the folder.
you can see the title of the folder in the command line.




Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 20, 2010 10:32 pm 
Offline
Member
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 11:58 pm
Posts: 82
Location: Tunisia
seems that some files were not embedded automaticly on the .exe file. you have to add them manualy by using the embedding tab : you can use "add files" or "add folder" to add missing components.




Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 21, 2010 7:01 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
FOUND IT.
again thanks for all.

for know the last problem is the sound file ... any idea ?




Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 21, 2010 9:14 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Sat Feb 20, 2010 11:58 pm
Posts: 82
Location: Tunisia
klaus.krpano wrote:
sorry, streaming files like sound and video can't be embedded yet,
these files must be still external,

found here:
http://krpano.com/forum/wbb/index.php?page=Thread&threadID=2178


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 21, 2010 9:38 am 
Offline
Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2010 1:49 pm
Posts: 168
thanks


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group