Olympus PEN --> EXIF file ??????  

In the panorama field, hardware is also part of the success. You can discuss here about it: camera, computer, pano head, anything
no avatar
Johnny23
New member
 
Topic author
Posts: 2
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Wed Dec 16, 2009 3:12 pm
Info

Olympus PEN --> EXIF file ??????

by Johnny23 » Wed Dec 16, 2009 3:43 pm

Hello,

I bought this week an Olympus PEN. After processing the pics in autopano and save it as jpg --> the EXIF data were lost. I use LightRoom and also the Sony A100.

I don't have a problem with the Sony A100, only with the Olympus PEN regarding the EXIF data.

Can you help me?


Best regards

Johnny23

:|

no avatar
GURL
Member
 
Posts: 2943
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Tue Dec 06, 2005 1:57 pm
Location: Grenoble
Info

by GURL » Mon Dec 28, 2009 11:52 am

Johnny23 wrote:I don't have a problem with the Sony A100, only with the Olympus PEN regarding the EXIF data.

Can you help me?

;) You can help users of this Olympus camera by sending an email to [url]support@autopano.net[/url] and by attaching an unprocessed image to the mail.

If your camera is an Olympus Pen E-P1 (that is not the more recent model Olympus Pen E-P2) it should be recognized, provided you are using the most recent version of Autopano Pro or Giga.

If your camera is the newer Olympus Pen E-P2 you could try to add the following line
Code: Select all
Olympus;PEN E-P2;2.000

next to the PEN E-P1 line in the file camera.txt (under Windows the pathname is C:\Program Files\Kolor\Autopano Pro 2\resources\camera.txt or C:\Program Files\Kolor\Autopano Giga 2\resources\camera.txt)
Last edited by GURL on Mon Dec 28, 2009 11:52 am, edited 1 time in total.
Georges

no avatar
Johnny23
New member
 
Topic author
Posts: 2
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Wed Dec 16, 2009 3:12 pm
Info

by Johnny23 » Mon Feb 15, 2010 1:59 pm

Hi all,

I found the root cause. The naming in the file camera.txt is wrong. Must be Olympus;E-P1;1.911 ----- not Olympus;EP-1;1.911.

:)

Best regards

Johnny

User avatar
[bo]
Member
 
Posts: 1226
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri May 05, 2006 8:16 am
Location: Bulgaria
Info

by [bo] » Mon Feb 15, 2010 3:36 pm

Hmmm that explains a lot, having in mind I have a PEN also and I wondered why it's not recognized by APP. However, why the 1.911 crop?
Some of my panoramas, posted in the Autopano Pro flickr group.

User avatar
fma38
Moderator
 
Posts: 5850
Likes: 2 posts
Liked in: 2 posts
Joined: Wed Dec 07, 2005 6:21 pm
Location: Grenoble, France
Info

by fma38 » Mon Feb 15, 2010 3:55 pm

911, to call the cops ;)
Frédéric

User avatar
Paul
Member
 
Posts: 778
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sat Aug 30, 2008 4:46 pm
Location: Bonn, Germany
Info

by Paul » Mon Feb 15, 2010 4:07 pm

'[bo wrote:']However, why the 1.911 crop?

they popped in the E-30 sensor 18 mm (H) x 13.5 mm (V) , which is bit larger than the other 4/3 sensors 17.3 mm (H) x 13.0 mm (V)
Paul

close, but no cigar ... ... ...

User avatar
[bo]
Member
 
Posts: 1226
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri May 05, 2006 8:16 am
Location: Bulgaria
Info

by [bo] » Mon Feb 15, 2010 4:33 pm

Yeah, but I thought the "official" crop factor is 2.0?
Some of my panoramas, posted in the Autopano Pro flickr group.

no avatar
a_c_skinner
Member
 
Posts: 16
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 10:55 am
Info

by a_c_skinner » Tue Nov 02, 2010 7:12 pm

I've just found this bug. I've not tried the solution but it is still present in the 2.5 beta and the latest 2.0.9

These cameras will be popular for landscapes and the fix looks easy to implement in the installation software.

AS
Andrew Skinner Nikon D800 and Olympus PEN EP-1

User avatar
AlexandreJ
Kolor Team
 
Posts: 5987
Likes: 7 posts
Liked in: 10 posts
Joined: Mon Nov 14, 2005 4:56 pm
Location: Francin, France
Info

by AlexandreJ » Wed Nov 03, 2010 8:40 am

For RC release, there will be a massively updated cameras.txt / lensid.txt. Quite 200 new cameras supported and a lot of new lenses too.

no avatar
a_c_skinner
Member
 
Posts: 16
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 10:55 am
Info

by a_c_skinner » Sat Nov 06, 2010 6:31 pm

But I can confirm this is the correct line in the file for 2.5 beta 1:

Olympus;E-P1;1.911

AS
Andrew Skinner Nikon D800 and Olympus PEN EP-1

no avatar
a_c_skinner
Member
 
Posts: 16
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 10:55 am
Info

by a_c_skinner » Sun Dec 12, 2010 5:45 pm

Actually it isn't working now. I've no idea why.
Andrew Skinner Nikon D800 and Olympus PEN EP-1


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest