Search found 24 matches

Return to advanced search

Memory allocation error on startup [SOLVED]

Panotour 2.5.5 x64 on Windows 10 x64, 32Gb RAM. On startup it gave me the attached error msgbox. OK'd the msgbox and started Panotour again. Second time it started and ran successfully.

pt_err.jpg
by Nick Payne
Tue Jan 10, 2017 6:17 am
 
Forum: Panotour - Bugs & discussion
Topic: Memory allocation error on startup
Replies: 3
Views: 662

Autopano Giga extremely slow startup

APG 4.2.3 x64 on Windows 10 x64. When I start APG, it takes about 10 seconds for the splash screen to appear as a blank black rectangle in the centre of the screen, and about a minute for the application window to appear. Once the APG window has appeared, all operations I perform within APG run at n...
by Nick Payne
Wed Dec 07, 2016 11:33 pm
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Autopano Giga extremely slow startup
Replies: 1
Views: 667

Re: Updates lose settings and license information

Annis To my knowledge I have never installed a beta version, and the behaviour I describe happened today when I upgraded from stable version 3.6.3 to stable version 3.7.0. And the same thing happened when I went from stable version 3.5 to 3.6, etc. Each point release installs by default into a new f...
by Nick Payne
Thu Oct 23, 2014 11:47 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Updates lose settings and license information
Replies: 4
Views: 1144

Updates lose settings and license information

Every time I update to a new point release of Autopano Pro (eg 3.5.x -> 3.6.x, 3.6.x -> 3.7.x), the license information is lost (I have to re-enter it), and any changes I've made in the settings dialog (project folders and filenames, output format and DPI, etc) are also lost. Why can't the install p...
by Nick Payne
Thu Oct 23, 2014 3:15 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Updates lose settings and license information
Replies: 4
Views: 1144

APP 3.5 64-bit deb install doesn't create menu item

On Mint 16 amd64 I upgraded from APP 3.0.8 to 3.5 using gdebi to install the 64-bit deb. The install completed without indicating any problems, but I then found that the install had removed the APP menu item that was there from previous 3.0.x installs, and I had to create a new menu item myself. I d...
by Nick Payne
Sat Apr 05, 2014 9:08 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: APP 3.5 64-bit deb install doesn't create menu item
Replies: 4
Views: 976

Re: error during the installation of Windows 8.1 APG [SOLVED]

I had the same two error dialogs at the end of the Autopano Pro 3.5 install on Windows 8.1 x64, and I definitely didn't have a reboot pending, as I had just booted the machine up in order to run the install. However, the app seems to installed correctly and runs correctly as far as I can tell. Is th...
by Nick Payne
Sat Apr 05, 2014 2:35 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: error during the installation on Windows 8.1
Replies: 8
Views: 5392

Error on shutting Autopano Pro on Ubuntu 13.10 amd64

I upgraded to Ubuntu 13.10 last week - a reformat and fresh install, not an upgrade, and then re-installed Autopano 3.0.8 amd64. Autopano runs without any problem, but every time I close it, Ubuntu reports that it has closed unexpectedly: "AutopanoPro crashed with SIGSEGV in IlmThread::ThreadPo...
by Nick Payne
Mon Oct 28, 2013 10:51 pm
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Error on shutting Autopano Pro on Ubuntu 13.10 amd64
Replies: 0
Views: 497

It's a shame that Intel won't release a current platform that supports more than 32GB. ;-) That's not so. I bought an ASUS P9X79 motherboard about three months ago (uses Intel X79 chipset), and it has eight DIMM slots and supports 64GB of RAM with 8GB DIMMs. And we have a couple of big Dell Xeon se...
by Nick Payne
Tue Jul 30, 2013 8:53 am
 
Forum: Using Autopano Pro / Autopano Giga
Topic: Ram / Memory usage allocation
Replies: 28
Views: 4420

Panos stitched and rendered using APP/APG have a custom Kolor EXIF tage which includes various information about the pano image including HFOV, VFOV and vertical offeset. PTP will look for that tag and automatically set the Input FOV for each panoarama if the tag is present. If you process the pano...
by Nick Payne
Sun May 26, 2013 8:18 am
 
Forum: Using Panotour / Panotour Pro 1.8
Topic: Yellow triangle exclamation marks in some tour images
Replies: 4
Views: 1311

The three dollar pano head

I made an ultra cheap pano head to mount my RX100 on my old Slik tripod with the optical centre of the lens directly over the point around which the top part of the tilt/pan head can independently rotate. About three dollars for a galvanised bracket and a couple of 1/4" x 20tpi bolts from a local ha...
by Nick Payne
Sat May 25, 2013 10:54 pm
 
Forum: Using Panotour / Panotour Pro 1.8
Topic: The three dollar pano head
Replies: 1
Views: 746

Yellow triangle exclamation marks in some tour images

I've created a tour that contains three panorama images that span 360 degrees and four images that span lesser angles between 100 and 200 degrees. As soon as I add each of the 360 degree images to the project, each image appears in the Panotour window with a yellow triangle containing an exclamation...
by Nick Payne
Sat May 25, 2013 1:01 pm
 
Forum: Using Panotour / Panotour Pro 1.8
Topic: Yellow triangle exclamation marks in some tour images
Replies: 4
Views: 1311

I found that the latest nVidia Linux driver (313.09) does support individual monitor rotation in Twinview, so I installed and configured it. I can now enable GPU processing without any crash.
by Nick Payne
Thu Dec 20, 2012 6:54 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: APP3 GPU processing problem
Replies: 9
Views: 2458

No, on update from 3.0.0 to 3.0.1, the language choice remained as English...
by Nick Payne
Thu Dec 20, 2012 6:50 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: APP 3 reverts to German after initial installation
Replies: 6
Views: 2163

APP 3 reverts to German after initial installation

I installed APP3, and immediately after installation it was running using English language for menus and dialogs. However, when I next booted the machine and started APP, it came up with German language menus. I changed it back to English and so far that choice has seemed to stick. I noticed another...
by Nick Payne
Sun Dec 09, 2012 9:39 pm
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: APP 3 reverts to German after initial installation
Replies: 6
Views: 2163

Could please tell us if APG is running well with official nvidia driver ? Thanks, but as I run two monitors with one rotated to portrait orientation, I don't want to install the official nVidia driver, as that would require me to configure each monitor as a separate X screen in order to get correct...
by Nick Payne
Sun Dec 09, 2012 9:24 pm
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: APP3 GPU processing problem
Replies: 9
Views: 2458

APP3 GPU processing problem

APP 3 release on Linux Mint 14 amd64, nVidia GTS250 video card running the Nouveau driver. If I have GPU processing enabled in settings and click on the "Check" button and then the Render tab, the two pictures are identical. However, with GPU processing enabled, APP crashes as soon as I click on the...
by Nick Payne
Fri Dec 07, 2012 7:02 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: APP3 GPU processing problem
Replies: 9
Views: 2458

Hello Nick, As Autopano performs very expensive computations to render the panoramas, it does not release the used memory to the system but recycles it fo the next computations. Therefore, one can see it as a memory leak, but it isn't. If you need RAM, just close Autopano. Autopano 3.0b2 memory use...
by Nick Payne
Sun Oct 28, 2012 10:23 pm
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Autopano 2.6.4 Linux x64 memory leak?
Replies: 7
Views: 2411

I noticed that 3.0 b2 was released, so I downloaded and installed it. It doesn't crash in the way that 3.0 b1 did, but I see the same memory leak as in 2.6.4. After processing half a dozen panos of two to four images each, and closing the batch render and pano edit windows after completing each pano...
by Nick Payne
Mon Oct 22, 2012 1:46 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Autopano 2.6.4 Linux x64 memory leak?
Replies: 7
Views: 2411

Yes, if I enable GPU processing, press the Check button, and then the Render tab, the test image renders identical to the reference image. Interestingly, I also also ran this check with Autopano 2.6.4 x64 on Windows 7 on the same machine (it's dual boot), and on Windows the test image does not rende...
by Nick Payne
Mon Oct 01, 2012 11:26 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Linux 2.6.4 x64 crash
Replies: 3
Views: 1915

2.6.4 x64 Linux Ctrl+Z doesn't work for undo

In the panorama editor, the edit menu shows the keyboard shortcut Ctrl+Z for Undo. However, pressing Ctrl+Z doesn't undo - I have to click on the Edit menu and choose Undo to undo an action.
by Nick Payne
Mon Oct 01, 2012 5:09 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: 2.6.4 x64 Linux Ctrl+Z doesn't work for undo
Replies: 0
Views: 693

I tried 3.0 b1 and it usually crashes as soon as I click on the Edit Panorama button after running detection. This doesn't happen with 2.6.4 so long as I disable GPU processing, but 3.0 b1 crashes even with it disabled...
by Nick Payne
Mon Oct 01, 2012 3:29 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Autopano 2.6.4 Linux x64 memory leak?
Replies: 7
Views: 2411

I've found that if I disable GPU processing, then the crashes don't happen. The graphic card is a dual head nVidia GTS250.
by Nick Payne
Mon Oct 01, 2012 12:18 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Linux 2.6.4 x64 crash
Replies: 3
Views: 1915

Autopano 2.6.4 Linux x64 memory leak?

There seems to be a memory leak in Autopano 2.6.4 x64 Linux. I find that after processing a couple of dozen fairly simple panoramas (none more than half a dozen images) in the one Autopano session, the machine starts to slow noticeably as the swap file comes into use, and system monitor shows that t...
by Nick Payne
Mon Oct 01, 2012 12:17 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Autopano 2.6.4 Linux x64 memory leak?
Replies: 7
Views: 2411

Linux 2.6.4 x64 crash

I just purchased and installed Autopano Pro 2.6.4 on Linux Mint 13 amd64. The program is crashing quite frequently - all Autopano windows vanish without any error message, usually just after I've clicked on the "Edit Panorama" button. /var/crash contains the file _usr_lib_AutopanoPro_AutopanoPro.100...
by Nick Payne
Fri Sep 28, 2012 2:56 am
 
Forum: Autopano - Bugs & discussion
Topic: Linux 2.6.4 x64 crash
Replies: 3
Views: 1915

Return to advanced search